Arkadaşlar Windows 7 Dns Değiştirmeyi bilen varsa Lütfen Baylaşsın Youtube v.b sitelere giremiyorumda
Windows 7 DNS Değiştirme Yardım Lütfen!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi burdan local area connectiona tıkla özellikler yada properties dile göre ona tıkla protocol sürümü 4 ten..
bence hiçbiriyle uğraşma programla falan.
en garantili ve en güvenli yol etc dosyanı düzenlemen olacaktır .. Tıpkı XP ve Vista da ki Gibi
C:\Windows\System32\drivers\etc
konumuna gidip altta verdiğim hosts dosyasını varolan dosyayla değiştir.
Bu dosyayı herhangi bir text editörü ile açıp engellenen sitelerin ip lerini ve adreslerini benim eklediğim gibi eklersin programla falan da uğraşmazsın ... Yaklaşık olarak 37000 üzerinde site ip ve adresi var (:
bu bahsi edilen hosts dosyasını göremiyorum gizli dosyaları gösteri tıklamama rağmen ??
imkansız böyle birşey ..
98, XP, Vista, Se7en Hepsinde mevcut =)
fakat şöyle birşey var, bilgisayarınızda spy testi yapın gizli klasörleri görmenizi engelleyen solucanlar olabilir.. benimde başıma gelmişti "gizli klasörleri göster diyordum ve tekrar klasör seçeneklerine girdiğimde "gizli klasörleri gösterme" seçili oluyordu..
eğer gizli dosyaları görmede probleminiz yoksa yolu doğru girdiğinizden emin olun...
veya herhangi bir klasör açıp adres kısmına alttaki yolu kopyala / yapıştır yapın ..
kmuratkimkansız böyle birşey ..buldum hemen çıkmıyor demekki fakat listeye başka site isimide ekledim "megupload" siteyi açıyor fakat resimleri göstermiyor resimlerde çarpı işareti çıkıyor yaptığım bir sitede de aynı sorun oldu farklı olarak ne yapabilirim?98, XP, Vista, Se7en Hepsinde mevcut =)
fakat şöyle birşey var, bilgisayarınızda spy testi yapın gizli klasörleri görmenizi engelleyen solucanlar olabilir.. benimde başıma gelmişti "gizli klasörleri göster diyordum ve tekrar klasör seçeneklerine girdiğimde "gizli klasörleri gösterme" seçili oluyordu..
eğer gizli dosyaları görmede probleminiz yoksa yolu doğru girdiğinizden emin olun...
veya herhangi bir klasör açıp adres kısmına alttaki yolu kopyala / yapıştır yapın ..
ser_karabulutbuldum hemen çıkmıyor demekki fakat listeye başka site isimide ekledim "megupload" siteyi açıyor fakat resimleri göstermiyor resimlerde çarpı işareti çıkıyor yaptığım bir sitede de aynı sorun oldu farklı olarak ne yapabilirim?Demekki resimler megaupload adresinden değil başka bir ip den geliyor.. resimlerin adreslerine bakıp geldikleri sitenin ip adresinide hosts dosyasına yazarsan sorun düzelecektir ...[kesinlikle böyledir demiyorum tarayıcınla alakalı da olabilir veya başka bir sebepten kaynaklı olabilir...]
Görev çubuğunun sağ kısmında ağ bağlantısını seçin, oradan "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ne girin (Denetim masasından da girebilirsiniz). Bağlantınızı tıklayın ve ağağıdaki resimlere göre pencereleri açın. DNS kısmına "Open DNS" numaralarını girin:
208.67.222.222
208.67.220.220
eltahir dediği yerler sırayla 4 2 2 6 aşağı satıra 4 2 2 3 yazıyorum heryere giriyo bunu dene...
eltahir in söylediği yöntem en temizi gerçekten çat diye giriyor. program falan kurma arkadaşım. hosts dosyası öyle kurcalanıcak bişey değil .
4 2 2 6 ve 4 2 2 3 ile lig tvye bile giriyodum
numbbeltahir in söylediği yöntem en temizi gerçekten çat diye giriyor. program falan kurma arkadaşım. hosts dosyası öyle kurcalanıcak bişey değil .hosts dosyasının içeriğini hiç gördünüz mü ?kurcalamak değil silseniz bile herhangi bir problem olmayacaktır...
ayrıca dns ile başınızın ne kadar ağrıyacağının farkında mısınız ? [kotalı kullanıcılar için..]
arkadasim ekteki resimdeki yolu izlersen yapabilirsin 1 2 3 4 diye numaralandırdım ;) kolay gelsin
[URL=http://img13.imageshack.us/i/w7dns.jpg/][/URL]
8 8 8 8 8 8 4 4 bunu dene tüm sitelere girebilisin