Windows 7 Duvar Kağıdını Değiştirmek [Resimli]

Lapucisee
04-09-2011, 02:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Öncelikle merhaba. Bu konuyu bilmiyenler olabileceğini düşündüğüm için açtım. onun için 'ben biliyodum' demeye gerek yok :) 

Win 7'yi ilk kullanışımda banada sıkıcı gelmişti klasik duvar kağıdı. İnternette biraz araştırdıktan sonra sorun çözüldü. Meğer yaramaz Win7 bizle dalga geçiyormuş.
Biliyorum hepimiz sağ tık>özellikler bekliyoduk en başta ama sonra hayal kırıklığına kapıldık :) Bu sefer işi denetim masasından yapacağız.

Masaüstü arka planını (duvar kağıdı) değiştirme                                    Masaüstünüzün arka planı (duvar kağıdı olarak da adlandırılır) kişisel koleksiyonunuzdan dijital bir resim veya Windows'la birlikte gelen bir resim olabilir. Ayrıca masaüstünüzün arka planı için bir renk seçebilir veya arka plan resminizi çerçevelendirmek için bir renk kullanabilirsiniz.
                              Windows çok sayıda masaüstü arka plan seçeneğiyle gelir

Masaüstü arka planını değiştirmek için:

1.                                   Başlat düğmesi , Denetim Masası, Görünüm ve Kişiselleştirme, Kişiselleştirme ve ardından Masaüstü Arka Planı'nı tıklatarak Masaüstü Arka Planı'nı açın.        
  2.         Masaüstünüzün arka planı için istediğiniz resmi veya rengi tıklatın.
            Kullanmak istediğiniz resim masaüstü arka plan resimleri listesinde yoksa, diğer kategorileri görüntülemek için Resim konumundaki alt oku tıklatın veya resmi bilgisayarınızda aramak için Gözat'ı tıklatın. İstediğiniz resmi bulduğunuzda çift tıklatın. Bu resim, masaüstünüzün arka planı olur ve masaüstü arka planı listesinde görüntülenir.
                                  Bilgisayarınızın diğer konumlarındaki fotoğrafları arama

3.                   Resim nasıl konumlandırılmalı'nın altında, resmi ekranı kaplayacak, ortalanacak veya döşenecek şekilde ayarlayın ve ardından Tamam'ı tıklatın.

İşimiz bitti. Umarım yapabilmişsinizdir. Eğer yapamadıysanız konu altından yardım edebilirim.

Not: Bilgiler microsoft'un sitesinden alıntıdır.