Windows 7 DVD-RAM Sorunu??(Bir el atın ne olur)

murozx8
16-06-2011, 13:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Arkadaşlar bu sorunu yaşamadan önce bilgisayarımda Windows XP Professional kuruluydu.Ve hiçbir sorun yaşamıyordum.Fakat 2 gün önce bilgisayarıma Windows 7 kurdum.(Windows 7 Ultimate x86)Şimdi bilgisayar dvd sürücümü görüyor fakat bir cd ya da dvd taktığımda bekliyorum bekliyorum ama okumuyor.Bilgisayarı açarken boot ayarını yapınca format cdlerini komut sistemiyle okuyor.Ama oturumu açtıktan sonra hiçbir şeyi okumuyor.Bilgisayar'a giriyorum cd yi taktıktan sonra bekliyorum yukarıdaki yeşil göstergeler doluyor ama bir türlu okumuyor.DVD sürücüsüne tıklayınca da makine donuyor,dvd romun tuşuna basıp çıkarınca makine kendine geliyor.Bu sorun Windows 7 den mi kaynaklanıyor, Xp iken hiç böyle bişey yaşamadım..

Bu arada dvd ram sürücümün adı:LG HL-DT-ST-DVD-RAM GSA-H22N
Yardımlarınızı bekliyorum Chip Online Forumu
Şimdiden Teşekkürler...

testmans
16-06-2011, 14:14   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
59 mesaj

Firmware güncellemeyi denediniz mi? Belki win 7 ile beraber bir güncellemeye ihtiyaç duyuyor olabilir. Birde anakartın chipset sürücülerini yüklemeyi denemelisiniz.

murozx8
16-06-2011, 14:18   |  #3  
OP Taze Üye
16 mesaj

Firmwareyi güncellemiştim fakat chipset le ne alakası var anlamadım kardeş..

testmans
16-06-2011, 14:21   |  #4  
Üye
59 mesaj

Daha önce yaşamıştım da ondan söylüyorum. DVD ni değiştir yenisini al mı demem gerekiyor? En kolay yolu yani :) kardeş.

murozx8
16-06-2011, 14:28   |  #5  
OP Taze Üye
16 mesaj

Chipset dediğin intel yonga kümesi yazılımı değil mi onu da yükledim sorun hala devam ediyor
Bu arada anakartım:ASUS P5-GC-MX/GBL

testmans
16-06-2011, 14:38   |  #6  
Üye
59 mesaj

Evet yonga kümesi yazılımı, ben benzer bir sorunla karşılaştım fakat anakart q45 chipsetti yonga sürücüsünü yükleyince düzelmişti. Senin anakart 945. Bu arada windows kurarken okumasında bir problem yokdu değil mi? kurulum bittikten sonra mı oldu? windows güncelleştirmelerini yaptın mı? bu bir sürücü srununa benziyor tabi durup dururken arızalanmadıysa bir forumda benzer bir sorunla karşılaşmışlar windows update sonrası bir güncelleme sebep oluyormuş kaldırıldığında düzelmiş fikir olması açısından bilgi vermek istedim

murozx8
16-06-2011, 14:45   |  #7  
OP Taze Üye
16 mesaj

Yok ben bir güncelleme yapmadım windows un güncelleştirilmelerini kapattım zaten.Sürücüde sorun olması zor bir ihtimal çünkü 2 gün önce windows xp de takır takır çalışıyordu.Şu an biosdan bootladığım zaman format cdsini görüyor ama oturum açtığımda hiçbir cd veya dvd'yi okumuyor.Dvd sürücüsü simgesine sağ tıklayıp çıkart deyince çıkarıyor ama takınca hiç bir şeyi okumuyor.ve anakartın 945 olması yüzünden mi chipsetleri yükleyince işe yaramıyor..?

testmans
16-06-2011, 15:52   |  #8  
Üye
59 mesaj

Yok o yüzden değil tabiki, kıyaslama açısından söyledim.
Bu adrese gidip, windows un tüm sorunlu alanlarını seç ve cd -dvd okuma hataları nı seç ve fixit i çalıştır. Bu yöntemle yabancı forumlarda LG odd ile sorun yaşayanlar çözüme ulaşmış inşallah işe yarar