Windows 7 Enterprise'nin Ultimate veya Home Premium'a göre eksileri,artıları nelerdir?
Chip Online'ın verdiğilinkten yarın bir tanıdığın bilgisayarından indirmeyi düşünüyorumda yani sonradan bir süprizle kaşmamak için şimdiden soruyorum.
Normalde bende Windows 7 RC var ama final sürüm daha iyi olur diye Windows 7 Enterprise'yi kurmak istiyorum.Zaten bu Windows XP Windows 7'den daha çok kasıyor bilgisayarı.
Windows Embedded neye yönelik bir işletim sistemi?
Ne gibi faydaları var.Microsoft'un sitesine baktığımda .Net Framework,Silverlight,Wiindows Media Player 11,İnternet Explorer 7 vb. Microsoft programlarını içinde barındırıyor.
Windows 7 Enterprise & Windows Embedded
Bilgisayarıma format atmam gerekiyor sistem baya karıştı.Dedim Windows 7 Enterprise "Final" sürüm diye onu kurayım ama...Peki Home Premimum'un bunun gibi bir 90 günlük indirme linki var mı Microsoft'un?
windows embeded yani gömülü windows, microsoftun netbook veya daha küçük aygıtlar için planladığı bir sistemdir. misal cep telefonları; cep telefonunuza markanın sunduğu işletim sisteminden başkasını yükleyemessiniz (örn; symbian os)
Peki Windows 7 Enterprise'yi PC'me kursam.Multimedya çok kısıtlımı gelir Windows Server 2008 gibi?
dün win 7 Enterprise 64 bit final sürümü kurdum ama windows updatede türkçe dil desteğini bulamadım. ingilizce kullanırım diyorsan buyur kur.
Windows Vista UltimateVista Ultimate, "Home" ve "Business" sürümlerini birleştiren en üst sürümdür. Ek olarak Bitlocker adı verilen veri şifreleme yazılımına sahiptir. Ve Windows Vista Ultimate müşterilerine özel ek yenilikler sağlanmaktadır.
- Ultimate ile sağlanan bazı ek özellikler
- DreamScene Masaüstü arkaplanına bir resim yerine video koyabiliyorsunuz. Ve size dreamscene içerik pakedi olarak bazı videolar geliyor Windows Update aracılığı ile.
- Hold 'Em adlı yeni bir poker oyunu ve Microsoft Tinker adlı çok hoş bir robot oyunu geliyor yine Windows Update ile.
- Windows Ses Düzenleri olarak yeni sistem sesleri Windows Update aracılığı ile gelir. Bu sayede Windows'un açılış ve kapanış sesleri dahil tüm sistem sesleri değişebilir. Şimdiye kadarki ses düzenleri "Ultimate İnci", "Ultimate Cam" ve "Microsoft Tinker Game Sounds" adlı ses düzenleridir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista#S.C3.BCr.C3.BCmleri
dün win 7 Enterprise 64 bit final sürümü kurdum ama windows updatede türkçe dil desteğini bulamadım. ingilizce kullanırım diyorsan buyur kur.
Not: İndireceğiniz ISO görüntü dosyası beş farklı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Japonca) sunuluyor; fakat dil paketleri Windows 7 Ultimate için çıktı bile. Windows 7 Enterprise dil paketleri de her an çıkabilir ve böylece Windows Update üzerinden Türkçeye çevirebilirsiniz.
https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -deneyin_14991.html
Enterprise ile Ultimate arasında hiçbir fark yok.Ha Ultimate ha Enterprise. İkisi de aynı.
Enterprise işyerlerlerine yönelik olduğu için lisanslandırmalar ona göre ayarlanmış sadece. Yani sadece Enterprise'da toplu lisanslandırmaya izin veriliyor.