merhaba arkadaşlar benim sorunum aslında kısa ben bilgisayarıma format atmak istiyorum ancak ilk bilgisayarı aldığımda gelip kurdular ve artık windows cd.lerinin verilmediğini sistemin kendi içinde olduğunu söylediler yani format atmak için cd.ye gerek yokmuş böyle bişey varmı varsa nasıl yapılıyor yoksa kandırıldıkmı yardımlarınız için şimdiden teşkkürler :)
windows 7 format
birazcık öyle olmuş kardeş. win7 elinde olmayan donanımları en yakın olan driverlerle destekler ama kendi orjinal driverlerin yerini tutmaz tabiiki. mesela benim apache webcam ımı xp destekli olduğu için kabul etmiyor. lenovo yazılımı ile çalıştırıyor. yaptığı bu.
ama sen format atmaktan bahsediyosun ki ya yanlış anlamışsın yada kandırılmışsın.
format cd sine gerek var. donanımların kendi sürücüleride olursa daha iyi olur.
merhaba arkadaşlar benim sorunum aslında kısa ben bilgisayarıma format atmak istiyorum ancak ilk bilgisayarı aldığımda gelip kurdular ve artık windows cd.lerinin verilmediğini sistemin kendi içinde olduğunu söylediler yani format atmak için cd.ye gerek yokmuş böyle bişey varmı varsa nasıl yapılıyor yoksa kandırıldıkmı yardımlarınız için şimdiden teşkkürler :)Hayır kandırılmadın.Çoğu yeni alınan sistemlerde dedikleri gibi sistemde bulunuyor.Siz sadece recovery dvd oluşturmanız lazım.
orj.format dvd si ile aynı değerde değil Recovery dvd si oluşturdukdan sonra bunla format değil kurtarma yapabilirsin.
İnternette nasıl yapılcağını anlayabilirsin.
örn: Burdan bakabilirsin,http://www.enpedi.com/2010/02/notebooklara-format-atmak_05.html
Recovery (Sistem Kurtarma) Bölüntüsü Yazsından aşağısını oku
Son Düzenleme: murat5038 ~ 15 Mart 2013 11:52
yani şimdi bu arkadaş deneme amaçlı win8 kursa sonrada beğenmese bana gelip win7 cdsini ver demeyecek mi. demekki format cd si olmalıydı.
1.yani şimdi bu arkadaş deneme amaçlı win8 kursa sonrada beğenmese bana gelip .2.win7 cdsini ver demeyecek mi. demekki format cd si olmalıydı.
1. dediğin win8 kursa win7ye dönmek istese kurtarma dvd si oluşturdu ise onunla Kurtarma yapıp ilk kurulduğu gibi olcak.
2.Win7 dvdsi ver demeyecekmi derken burayı anlayamadım.
demek istediğim 8 i kurduktan sonra vazgeçip 7 ye dönmek istese buna bir 7 format cdsi gerekmez mi. yani 8 kurulu iken 7 nin kurtarma cdsi onu 7 yemi çevirecek. yada c yi biçimlendirip sıfırdan temiz kurulum yapmak istese kurtarma cdsiyle yapabilecek mi.1. dediğin win8 kursa win7ye dönmek istese kurtarma dvd si oluşturdu ise onunla Kurtarma yapıp ilk kurulduğu gibi olcak.
2.Win7 dvdsi ver demeyecekmi derken burayı anlayamadım.
valla ben o siteden bişe anlamadım neyden bahsettiğini bile tam çözemedim bu kurtarma işi nası olucak arkadaşın dediği gibi temiz bi kurulum olurmu vede nasıl olucak bilgisi olan?
Aynı işi bende notebookumda yaşadım.Win8 kurupta beğenmezsen eğer recovery managerden tekrar sistem kurtarma yapıp eski sistemine dönebilirsin.
demek istediğim 8 i kurduktan sonra vazgeçip 7 ye dönmek istese buna bir 7 format cdsi gerekmez mi. yani 8 kurulu iken 7 nin kurtarma cdsi onu 7 yemi çevirecek. yada c yi biçimlendirip sıfırdan temiz kurulum yapmak istese kurtarma cdsiyle yapabilecek mi.Yeni sistemlerde kurtarma bölümü bulunuyor. eğer bu bölüme format atmazsanız çok rahat bir şekilde forma atmaya başlayabilirsiniz.
peki anladım ancak bu işi ayrıntısıyla anlatabilrimisiniz yada anlatıcak bi yere yönlendirir misiniz
teşekkürler
peki anladım ancak bu işi ayrıntısıyla anlatabilrimisiniz yada anlatıcak bi yere yönlendirir misinizÖncelikle Disk yöneticisine girip ve orada WINRE ya da benzeri bir disk alanının olup olmadığını söylemelisin. Eğer öyle bir bölüm yoksa DVD üzerinden(notebooklar için USB) formatlayacaksınız başka yolu yok.teşekkü