İçimizde bilmeyen çok var buna eminim. Ama Windows 7 ile yeni bir sorun çözme sistemi geldi. Başlat menüsünde Devices and Printers yani türkçe adıyla aygıtlar ve yazıcılar konumunda sorunlu aygıtları görüp onlara çözümler sunan bir sistem var artık. Gelelim bu sistemin nasıl çalıştığına. Bu konumda sorunlu donanımlar ünlem işareti ile işaretlenir. Örneğin pc donanımında (Webcam) bir sorun olduğunda, burada gösterilir. Siz bu donanım sorununu çözmek için saatlerce forum forum gezebilir, sürücü arayabilirsiniz. Fakat işaretli donanıma sağ tıklayıp sorunu gider derseniz, windows 7 size çevrimdışı ve çevrimiçi çözümler verecektir. Bu şekilde kurulum yaptığım bilgisayarlara artık internetten hiç sürücü aramıyorum. Eski donanımlar da dahi sürücüler bulunabiliyor.
Şimdi gelelim anketimize. Kullanıyormuyuz, Yoksa hiç bilmiyormuyuz.
Windows 7 Geliştirilmiş Sorun Giderme Özelliği
Bende windows 7 yi iki günden beri indiriyorum.Çok merak ettim,herkes çok hızlı ve çok gelişmiş gibi yorumlar yapıyor.Bu özellikten haberim yoktu doğal olarak.Forumlarda skystar 2 tv kartı ile windows 7 de sorun yaşayan çok kişiye rastladım.Bendede aynı tv kartı var.İnşallah bu yöntemle o sorun ortadan kalkar.Bilgi için teşekkürler.
özelliği biliyodum ama hiç gerek kalmadı cok sükür bugüne kadar:)
yinede bilgilendirmen iyi olmuş...
Önemli bir konuydu. Chip Online'a gerekli özeni gösterdiği için teşekkürler.
Elimden geldiğince bende yardımcı olmaya çalışıyorum. Kullanıcıların bilmesi gerçekten önemli. Bu bahsettiğimde çok önemli bir özellik. Neredeyse her Windows 7 yüklemesi yaptığım laptopta buna aidata, acer, hp, toshiba, datron da dahil, bütün sürücüleri bu yolla buldum. Umarım Chip Online üyeleri de bundan sonra en azından denerler.
teşekkürler ..biliodum ama kullanmıyordum : )
Ben şunu kullanıyorum:
Bir programa sağ tıklayıp Sorun Gider menüsü geliyor. Tıklıyorsunuz windows o programı çalıştırıyor nete bağlanıyor hangi işletim sisteminde, hangi uygulamalarla çalışacağını öneriyor hatta yapılandırıyor. 98 de çalışan bir program vardı onu bile çalıştırdı şaşırdım valla. Abim sırf bu yüzden kurmuyordu önerdim çalıştırdı ;)
Geri uyumluluk vistadan daha iyi.
Windows Güncellemeleri Açmanızı da tavsiye ederim.
yha allah aşkına yardım edin delirecem görevyöneticisini çalıştıramıyomrum windows xp olsa şimdiye halletmiştim onda sorun giderici war windows 7 için böle bişi wars bana bi indirmelinki werin lütfen bilgisayar mal oldu yawaşladı programları kapatmıyom :(((((((((((((((((