Windows 7: Güvenliği bozan sizsiniz!

CHIP Online
31-03-2010, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğer siz ortalarda olmasaydınız, Windows çok daha iyi bir işletim sistemi olabilirdi. İşte nedeni...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... sizsiniz_19197.html


Resimlerle: Windows 7 sorunlarına basit çözümler...

Dünyanın en yaygın işletim sistemi türü olan Windows, yeni bir araştırmanın sonuçlarıyla, yeni bir ışık altında görüntülendi.

Windows 7 yapılan test ve araştırmalara göre bugüne kadar çıkmış en güvenli Microsoft işletim sistemi. Ancak yıllardır süregelen, Windows'un, Office'in ve Internet Explorer'ın güvenliğine yönelik eleştiriler haklı mı, yoksa haksız mı? İşte BeyondTrust'ın yaptığı araştırma bu konuda oturaklı bir cevap veriyor.

Microsoft ürünleri belirttiğimiz gibi çok yaygın ve son kullanıcının kolayca kullanabildiği ürünler. Hackerlar da yaygın olduğu için bu ürünler üzerine çalışmayı yeğliyor. Ancak aslında güvenlik risklerinin neredeyse tamamı, yönetici haklarının düzgün ayarlanmasıyla önlenebiliyor.

Tüm konu: Windows 7: Güvenliği bozan sizsiniz!

İzleyin: Windows'a kulak verin!

Resimlerle: Windows 7 sorunlarına basit çözümler...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu sonuçları haklı buluyor musunuz?

posicor
31-03-2010, 20:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Suç, ta baştan root / kullanıcı ayrımını empoze edemeyen microsoft'da. Hala herhangi bir windows işletim sistemini yüklediğinizde default olarak yükleme yapan kullanıcı root (yada admin) oluyor. 99'dan beri sadece sözde söylüyor, tepki çekmemek için devreye alması gereken zorlama yöntemlerini devreye almıyor.Mesela hala UAC kapatılabiliyor veya günlük kullanım için kullanılan user'lara admin yetkileri çok basit bir biçimde verilebiliyor.

Linux veya Unix kullanan biri hem ne demek istediğimi hem de neden suçun büyük kısmının microsoft'da olduğunu anlayacaktır.

Ama kendilerini tebrik ettim, araştırma yaptırtıp kendi suçlarını tamamen kullanıcılara atmaları süper çözüm.Toyota da aynı yöntemi kullansaydı yüz milyonlarca dolarlık "pedal" faturası ödemek zorunda kalmazdı :

"BeyondToyota adlı "bağımsız" kuruluşun yaptığı araştırma sonucuna göre Toyotalarda yaşanan pedal sorununun nedeninin pedala basmasını beceremeyen kullanıcılarda olduğu ortaya çıktı! Oysaki Toyota 99 yılından beri bozuk pedal sistemlerine nasıl basılması gerektiğini belirtiyordu.Sizsiniz suçlu!"