Arkadaşlar çift çekirdekli bilgisayarıma tekrar windows 7 64-bit kurmayı (alıştık her hafta formata)düşünüyorum. Ben hep harddiski C ve D olarak ikiye (yarı yarıya) bölümlüyordum. Birazdan tekrar sıfırdan format atacağım, harddiski bölümlemeden tek disk olarak format atsam ne gibi eksisi artısı olur. Sadece C olsun istiyorum. Zararı ne olur karı ne olur ?
Windows 7 : Harddisk Bölümleme
bişeey olmaz..iki ye bölerseniz , özel dosyalarınızı D de saklarsanız..tek yararı da bu..
bişey olursa da yeniden format atarsanız '(nasıl olsa alışmışsınız format atmaya :P)
Şöyle söyliyeyim Tek başına C: diye formatlarsan ilk başlarda güzel olur çünkü normal format çektigin için sistemdeki görünmeyen dosyalarda silinir tertemiz olur.İlerleyen aylarda C: yükledigin herşey windows tarafından taranır buda agırlaşlamalara geç açılıp geç kapanmaya neden olur.Ama C: D: yada C D E F gibi 2 veya 4 bölersen hem windowsunun yedeğini alırsın hem C: de yük olmadıgından bilgisayar rahatlar hemde açılış kapanış süren hızlanır.
sık format atan biriyseniz ikiye bölmenizi şiddetle tavsiye ederim bu format atarken bazı dosyalarınızı ve programlarınızın formatta silinmemesini sağlayacaktır kısaca bir kolaylık olacaktır size
Arkadaşlar c yi d yi bölersek şu faydası oluru iyicene anladık da, c ve d yi nasıl bölüyoruz onu bir anlasak anlatsanız daha güzel olmaz mı? Anlatacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar c yi d yi bölersek şu faydası oluru iyicene anladık da, c ve d yi nasıl bölüyoruz onu bir anlasak anlatsanız daha güzel olmaz mı? Anlatacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.bilgisayara sağ tıkla yönet de
sonra depolamaya gir
sonra disk yönetimi ni seç
bölmek istediğin diske sağ tıkla birim küçült de
küçültülecek alanı hesaplıcak
sonra bişe açılcak
oraya kaç mb bölceni yazcan sonra küçült dicen
bi kaç dk sonra bi disk çıkcak
ayrılmamış die ona sağ tıkla yeni basit birimi seç
gerisi kolay zaten o seni yönlendircek( Yanlışım varsa düzeltin ) :D
Son Düzenleme: Flapjack ~ 25 Şubat 2012 14:10