Windows 7 - Harici sabit diske yedekleme yapamama

thepupil
25-07-2010, 22:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Merhaba,
Sorunumla ilgili yeni bir kayıt açmadan önce belki daha önce birileri aynı soruyu sormuştur ve yanıtı verilmiştir diye eski konulara göz attım. Windows 7 sorunları ile ilgili 5000'den fazla konu olduğunu gördüm. Bu konular belli başlıkların altında toplanmadığından istediğim yanıtı bulabilmek için hepsini taramam gerekiyordu. Bir yerden sonra pes ettim ve yeni konu başlığı açmak zorunda kaldım.
Sorunum kısaca şu: Bilgisayarımın yedeğini harici bir sabit diske (Samsung 640 GB, bunun 262 GB'i başka dosyalar için kullanılmış) almaya çalışırken sürecin sonunda şöyle bir uyarı ile karşılaştım: "Yedek boyutu kullanılamıyor. Yedek dosyalardan biri oluşturulamadı. Ayrıntılar: Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi. Yedekleme konumu: Yedekleme konumu bulunamıyor. Hata kodu: 0X8078002A." Bu denememden önce bilgisayarımın yedeğini ayni hard diske alabilmiştim. O zamanlar bunu deneme amaçlı yaptığım için daha sonra silmiştim. Şimdi gerçek anlamda bir yedekleme yapmak istedim ama bu sefer böyle bir hata mesajı aldım. Problem nedir? Daha önce almış olduğum deneme amaçlı yedeği silmiş olmam mı? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arda başka bir bilgisayarın yedeğini aynı hard diske almaya çalıştım ayni hata mesajını aldım. Ne yapabilirim? Not: Hard diskte fazlası ile boş yer var.
Ek soru: İki farklı bilgisayarın yedeği ayni harici hard diske alınabilir mi? Bizde iki tane bilgisayar var. En sağlıklı yedekleme nasıl yapılmalı? Umarım soruma yanıt alabilirm. Teşekkürler:)

şafak89
25-07-2010, 23:33   |  #2  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

valla 2 farklı pc nin yedeği aynı hd ye alınır ama bi şartla o hd nin 2 ye bölünmüş olmalı ;)

bymarks
25-07-2010, 23:46   |  #3  
bymarks avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
655 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

hangi programla yedek alıyorsun
windows un kendi yedek programıyla değil de başka programla yedek alıyorsan
kendi hdd ne yedek al ondan sonra o oluşturulan yedği harici diskine kopyala
harici hdd herhalde bilgisayarla bağlantıyı kesti güç gitmedi yada kablo çıktı gibi durum oluşmuş sende

thepupil
27-07-2010, 21:12   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Yanıt için teşekkürler. Win7'ye ait olanı kullandım. Yani İşlem Merkezinden yapmaya çalışıyorum. Hep öyle denedim. Kablolarda ya da bağlantıda bir sorun yok. Başka dosyaları rahatlıkla bilgisayardan hard diske -ya da tersi- taşıyabiliyorum. Yedek almayı defalarca denedim hep aynı hata mesajnı aldım. Hard diskimi formatladım, tekrar denedim, aynı sonuç.  Dediğim gibi diğer bilgisayarın yedeğini de alamıyorum. Acaba hard diskin tamamaen boş olması mı gerekiyor. Benim hard diskimde filmler, müzikler de var. <

thepupil
27-07-2010, 21:18   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Bu arada ilk mesajımda iki sözcük (not ve sağlıklı sözcükleri) kırmızı olmuşlar. Bu sözcüklerin üzerine işaretçiği getirdiğimde reklam çıkıyor. Bunun sebebi nedir? Bu Chip kaynaklı bir durum mu? Tuhaf!