windows 7 hd audio equalizer ayarlamanın yolu

serkan143
19-04-2009, 05:39   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj

selam  merhaba arkadaşlar uzun zamandan beri hem vistada hemde   windows  7 de    hd  realtek audio sürücülerinde nasıl  equalizer ayarını manuel yaparım diye arıyordum  ve en sonunda buldum ve  ilk ben paylaşıyorum  öncelikle sistemde  hd audio sürücüsünün yüklü olması lazım   eğer varsa devam ediyorum  aşağıda  linkini vereceğim winrar dosyasını   indirin  ve klasöre çıkartın   çıkarttığınız bu klasörü  
Bilgisayarım
C:\program files dizinine yapıştırın   ve içinde bulunan "RTLCPL.exe" dosyasından  istediğiniz gibi equalizer ayarınızı yapın :)

Resim önizlemesi koyamadım kusura bakmayın.
edit linki eklemeyi unutmuşum

buyrun

Son Düzenleme: serkan143 ~ 19 Nisan 2009 06:02
serkan143
21-04-2009, 06:55   |  #2  
OP Üye
78 mesaj

O kadar kişi girmiş kimseninmi işine yaramadı  bu :(

Ahmet_79
21-04-2009, 07:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

Denedim ama bende çalışmadı:(

uyumluluk  sorunu var.

serkan143
23-04-2009, 03:13   |  #4  
OP Üye
78 mesaj
ahmet79
Denedim ama bende çalışmadı:(

uyumluluk  sorunu var.
[/alıntınasıl bir hata verdi resim olarak paylaşabilrsen yardımcı olmaya çalışrırım

Recep Baltaş
23-04-2009, 14:09   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Yaptığınız çalışma için teşekkürler fakat söylediğiniz yöntem herkeste çalışmayabilir.

Bunun nedeni HD Audio sürüclerinin çok farklı sürümlerinin olması, Windows 7'nni çok farklı Build'lerinin olması, bazı kişilerin ses sürüclerini Windows Update üzerinden güncellemiş olmaları.

Bu durumda sadece RTLCPL.exe dosyası varolan DLL dosyalarına erişemeyebilir ve sorun çıkartabilir.

Zaten bu şekilde bir şeye hiç gerek yok zira Realtek zaten sürücüleri her daim güncelliyor ve halka açık sürücüler bunlar. Üstelk sürücüler de Vista ve Windows 7 ile sorunsuz çalışarak Ekolayzer ayarlarının yapılmasına izin veriyor.

Yani ben bu işlem için şimdiye kadar hiç böyle ekstra bir yönteme başvurmadım.

En son Realtek HD Audio sürücüsünü de buradan indirebilirsiniz:

Realtek HD Win7\Vista Driver R2.22

serkan143
24-04-2009, 23:31   |  #6  
OP Üye
78 mesaj

Realtek sürücüsünü  güncellediğin zaman    onun kurduğu yazılımda sadece   kendi belleğinde    kayıtlı bulkunan standart  eualizer ayarlarını  seçmene izin veriyor benim verdiğim dosya ise   ince ayarlamalar  yapmana olamank sağlıyor    ondan dolayı paylaşımda bulunmuitumm ve kendi evimdeki pcim hariç  2 adet  vista ve 3 adey win 7  bulunan pcde uyguladım bu programı ve   herhangi bir sorun vermedi  bilginize...

anilpiero3
04-05-2010, 21:22   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar ben asus f3sg notebook kullanıyorum.asusun win7 ye yükseltme listesinde bu ürün yok. ayrıca support sitesinde win 7 driver ı yok.2 sene önce vista olarak aldığım bu bilgisayara driver eksikliği yüzünden windows 7 yükleyemiyecek miyim? yardım ederseniz gerçekten sevinirim