Merhaba ben windows 7 yüklü 2senelik bir laptobum var.Normalde lisanslı bir surumum vardı ancak ben onu windows 7 home basic olduğu için kullanmıyorum ve bir arkadaştan edindiğim windows 7 home premium kullanıyorum.Bilgisayarımın hddsinden bazen bir ses geliyor dikkatimi çekti diğer bilgisayarlarda böle bir ses duymamıştım hiç kullanırken.Sizce bu normalmi?Her ses çıkan hdd bozulmuşmudur?Sanki bir çubuk var içinde ilerliyor sorunsuz ama bir yer gelince zorlanıyor orda gibi bir ses çıkıyor.Sanki bir şey başka bir şeye surtuyor.Ama bu bazen oluyor mesela bir gunde 10kez falan.Hdd de sorun varmı yokmu nasıl anlarım?Bunun anlaşılması için bir program varmı?Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Windows 7 hdd den ses geliyor Yardım edin!!!!!
işlem yaptığın zaman ses gelir ama işlem yapmadığın zaman gelmez malesef hdd gidici
ben bilgisayarımda bulunan hddyi nasıl tarayabilirim sorun varmı yokmu nasıl anlarım?Bir laptobum var ve garantisi bitmek uzere.Ama verdiğimdede bir ay ayrı kalıyorum en az.Sorun yoksa hiç vermiyim diyorum.Bir program varmıdır tarayan hddyi?
bu arada virüs gürmiş olabilir onu söylemeyi unutum :D garantisi varsa hemen götür hiç olmasa yeni bir hdd takarlar bozuksa bile hemide kafan rahat olur artık 1 ay boyunca kafanı dinlendirirsin :D birde ya arkadaşlar benim anlamadım garanti arkasında yedek olarak bir ürün veriyorlar diye biliyorum her markanın garantisinde var mı acaba ?
birde öyle bi program yok diye biliyorum
senin anlattığın sorun pekte yazılımsal olarak tespit edilebilecek cinsten değil malesef. mekanik sorunu var okuma ve yazma görevi gören kafada sorun var senin tarifinden anlayabildiğim kadarı ile . çalışır ama hepsorunlu işlem yapar ve bir gün gelir kafa atma sesi karşılaştığında hiç çalışmayacaktır.
Cd takılıysa bendede olabiliyor bazen hdd den geliyor bazen Cd-rom'dan normaldir
ilgi ve alakanız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.Artık bilgisayarın hddsinden ses gelmiyor.Tera copy diye bir kopyalama programı kullanıyordum.Onu silince hiç bir sorun kalmadı.Hatta bilgisayar hızlandı bile...
HDD sorun var kafa atıyor büyük ihtimal bad sektor hatsı vardır elektrik kesintisi sırasında veya benzer bir olayda meydana gelmiş olma ihtimali yüksek ;HDD en çok zorlandığı an format anıdır bu hata ortaya çıkmış HD tune programı ile bir bak