şimdi beyler harici hdd vardı seagate 2 tb onu kutusundan söktüm pc ye taktım sorun şu ki
hdd yi bios görüyor biosta sorunsuz gözüküyor içindekilerde duruyor
fakat windows görmüyor ne disk yönetiminde nede aygıt yöneticisinde hiçbir şekilde görülmüyor
windows un görmesi için ne yapabilirim kullandığım os windows 7
hdd bozuk değil biostan baktım hdd tamamen sorunsuz sorun windows un görmemesi
windows ortamında gözükmüyor hiçbir şekilde
windows 7 hdd sorunu
Dostum aygıt yöneticisine gir..
Donanım değişikliklerini tara butonuna tıkla bekle biraz bakalım yükleyecekmi aygıtı..
Bende işe hep yaramıştır..
işte ordada gözükmüyor gizli aygıtları göster dedim ve donanım değişiklelerini tara dedim yok görmüyor
yinede saol kardeşim :)
takıp çıkarırıken dınk mınk falan ses çıkarıyormu ??bilgisayar yönetiminde gözülkmesi lazım../nede olsa donanım olarak görecek HDD yi..
oradaysanız team ile bakmak ve yardımcı olmak isterdim eğer müsade ederseniz.
ne demek kardeşim müsaade sizin bekleyin teamı kurayım :)
pm den atarım id pass ı siz yeterki yardımcı olun dükkan sizin :)
takıp çıkarken derken hdd harici deil artık kutusunu söktüm dahili yani pc açıkken takamam takarsam yanar
dahili yapmamın sebebide kutusunun dişi gitti ondan
aslında tekrar hdd yi kutuya montajlayıp diş ile lehim yaptırabilirim fakat hdd yi dahili kullanmak daha iyi olacak
detroid kardeşimö denicem dediğini :) saol kesko sende saol kardeşim :)
bi sorun daha var yanlız biosta görüyor fakat ahcı mode ye aldığım zaman görüyor ahcı modeye alıncada windows açılmıyor
ahcı modu tekrardan format isteyen bi moddur dostum. hiç karıştırmayın mümkünse o kısımları isterseniz.
ahcı evet tekrar format istediğini biliyorum benim istediğim tekrar format atmadan özel bir toolla bir yolu yok mu
gerçi ahcı modeye ihtiyacım kalmadı biosu karıştırarak ide modunda hdd yi tanıtmayı başardım
biosta ide modunda sorunsuz görüyor sorun yok hdd de tek sorun şu anda boot ekranında bekliyor windows hatada vermiyor eğer hdd de sorun olsaydı daha önce başıma gelmişti boot ekranına kadar aşırı yavaş ilerlerdi ama boot ekranına hızlı bir şekilde geliyor fakat boot ekranında bekliyor biraz fazla beklesem açılır mı dersiniz
ayrıca bios sorun yok seside veriyor yani her zaman çıkardığı sesi
tek sorun boot ekranında hata vermeden beklemesi
dostum, şöyle anlatayım isterseniz , sizin zaten bi dahili hdd niz var ve siz ikinci olarak harici bi tane daha hdd bağlıyacaksınız. tamam doğrumu !! ..işte bu sizin bağladığınız herangi bi donanım olarak uyum sağlayacak sisteminize. sanırım beklemesinin nedeni siz taktığınız ikinci harici hdd yi bios ta başa aldınız ..
dostum, şöyle anlatayım isterseniz , sizin zaten bi dahili hdd niz var ve siz ikinci olarak harici bi tane daha hdd bağlıyacaksınız. tamam doğrumu !! ..işte bu sizin bağladığınız herangi bi donanım olarak uyum sağlayacak sisteminize. sanırım beklemesinin nedeni siz taktığınız ikinci harici hdd yi bios ta başa aldınız ..saol dostum sanırım boot sırasında sorun var 4 hdd takılı o pc de şu anda ötekindeyim bundada 4 adet takılı hdd lerin boot sırasını değiştireyim o zaman çok teşekkür ederim
elimde toplam 13 tb hdd var şu anda biri 1 tb harici 4 adet 2 tb bi pc de öteki pc dede 4 adet var 2 si 500 gb 1 ri 320 gb biride 2 tb
şimdi ötekinde boot sırasını değiştireyim en iyisi
boot sırasını değiştirerek windows u açmayı başardım Allah senden razı olsun kardeşim diğer cevap yazanlardanda Allah razı olsun
bakalım durum ne şimdi baktım gördü hepsini :) Allah razı olsun hepinizden
saol dostum sanırım boot sırasında sorun var 4 hdd takılı o pc de şu anda ötekindeyim bundada 4 adet takılı hdd lerin boot sırasını değiştireyim o zaman çok teşekkür ederimpower güç yetmiyor dostum / o kadar hdd ye güçmü dayanır bea / neyapacaktın okadar hdd yi
elimde toplam 13 tb hdd var şu anda biri 1 tb harici 4 adet 2 tb bi pc de öteki pc dede 4 adet var 2 si 500 gb 1 ri 320 gb biride 2 tb
şimdi ötekinde boot sırasını değiştireyim en
yok güç yetiyor şu anda sorunsuz hepsini gördü booty sırasıyla oynamak sorunu çözdü power suplly çok güçlü o konuda rahatım birde ups var 2 tane biri 650 watt diğperi 1000 watt
önemli değil arkadaşım , işin görüldüyse
yok güç yetiyor şu anda sorunsuz hepsini gördü booty sırasıyla oynamak sorunu çözdü power suplly çok güçlü o konuda rahatım birde ups var 2 tane biri 650 watt diğperi 1000Anladığım kadarıyla biosun görüp işletim sisteminin göremediği yer HDD değil HDD nin varl olduğu alan. Yani Donanım tipi.
2 tb diski tek halde kullandığınızda Dosya sistemi sabit hale usb üzerinden bağlanıyor. İşte bu bağlantı açılışta USB olarak görülüyor çünkü bios usb açılışını destekliyor ama windows usb açılışını desteklemiyor.
Boot ayarlarını değiştirdiğinizde ise BotMGR alanı bios tarafından değiştirildiğinden windows bu alanı görüyor.Çözümlediğim kadarıyla böyle bişi olmuş sizde :)
windows usb açılışını desteklemediğinden sorun yaşamışsınız Malum dahili hale getirmeye çalıştığınızdan sabitleşecek olan hdd disk alanındanda görüntülenmemiş çünkü açılışı desteklenmiyor :)
Anladığım kadarıyla biosun görüp işletim sisteminin göremediği yer HDD değil HDD nin varl olduğu alan. Yani Donanım tipi.saol kardeşim :) fakat sorun bios ayarlarındaymış biostaki hdd ve boot ayarlarıyla oynadım sorunsuz tüm hdd leri gördü
2 tb diski tek halde kullandığınızda Dosya sistemi sabit hale usb üzerinden bağlanıyor. İşte bu bağlantı açılışta USB olarak görülüyor çünkü bios usb açılışını destekliyor ama windows usb açılışını desteklemiyor.
Boot ayarlarını değiştirdiğinizde ise BotMGR alanı bios tarafından değiştirildiğinden windows bu alanı görüyor.Çözümlediğim kadarıyla böyle bişi olmuş sizde :)
windows usb açılışını desteklemediğinden sorun yaşamışsınız Malum dahili hale getirmeye çalıştığınızdan sabitleşecek olan hdd disk alanındanda görüntülenmemiş çünkü açılışı desteklenmiyor :)
hatta deep freeze bile kurdum :D
Bu kadar uğraşacağınıza yeni takilan hdd yi denetim masasından STORAGE olarak konfigüre etseydin sorun çözülürdü. Tek yapılması gereken storage olarak gör dedikten sonra hdd yi başlatmak gerekecekti.
Bu kadar uğraşacağınıza yeni takilan hdd yi denetim masasından STORAGE olarak konfigüre etseydin sorun çözülürdü. Tek yapılması gereken storage olarak gör dedikten sonra hdd yi başlatmak gerekecekti.:) saol dostum fakat windows açıkken kasaya dahili hdd bağlamak tehlikeli hdd nin yanmasına dahi sebep olabiliyor ondan zaten bios ortamında hallettim sorunu hallettim demem yanlış olur hallettik sizlerde yardımcı oldunuz
:) saol dostum fakat windows açıkken kasaya dahili hdd bağlamak tehlikeli hdd nin yanmasına dahi sebep olabiliyor ondan zaten bios ortamında hallettim sorunu hallettim demem yanlış olur hallettik sizlerde yardımcıWindows açıkken yani sistem çalışırken hiçbir donanım bağlanmaz. Ciddi bir şekilde sisteme ve takılan aygıta zarar verebilecektir. (Hot swap ve PUP destekleri hariç) Ama windows hangi sistemle kurulmuşsa örneğin AHCI ya da SCSI veya IDE aynı veriyollarıyla haberleşebilecek şekilde başka bir harddisk ilave edilebilir.
Windows AHCI modunda kurulmuşsa ide veriyolu ile başka bir harddiski bağlarsan sistem İDE veriyolunu kapatacağı için ide veriyollu harddiski sistemde göremeyeceksin. Görmek için ise bu veriyolunu aktif hale getirerek aygıtı başlatmak gerekecektir.
Benzer sorunlarla karşılaşabilecek arkadaşlar için bu açıklamaları yazdım.