Windows 7 İle DVD'ye İmage Oluşturma...

kyotoprotokolü
26-04-2010, 00:22   |  #1  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Herkese İyi geceler. Sorum Biraz Uzun Ama Lütfen Bilen Arkadaşlar Yardımınızı Esirgemeyin.
***Bilgi Paylaştıkça Büyür.***  Lütfen Sabırla Okuyup Cevaplar Çözüme Kavuşturursanız Sevinirim.

Arkadaşlar Ben bilgisayara temiz bir format atacağım. Sonra da programları vs. yükleyeceğim.
Herşey bittikten sonra bir image dosyası hazırlayıp bunu DVD ye kaydetmek istiyorum. Daha sonra bilgisayarda bir sorun çıktığında format atıp uğraşmak istemiyorum.
Gelelim Asıl Sorumuza!!!!

Ben Programların Bir kısmını C ye Bir  kısmını da D ye kuruyorum. Sonra bunların ikisinin image Dosyaını bir yapıp Dvd ye aktarmak istiyorum.(Sonra DVD den yükleyeceğim.)

Yalnız C ve D ye kurduğum Programlar 80-100 GB civarı. ---Biz 80 GB diyelim--- Neyse.
Bildiğime Göre Windows 7 Image dosyalrını Diğer yazılımlara göre Daha büyük boyutta oluşturuyormuş.

1) Benim Bu 80 GB lık Dosyalarımı Hangi Programla En Küçük Halde bir Image Haline getirebilirim??

2) Bu Image dosyasın bir DVD ye sığacak kadar Boyutu Küçülür mü? (Ben Pek zannetmiyorum ama Bu işte bilgisi olanları görüşünü almak isterim)

3)Sistem C ve D diye ayrıldığı için Image dosyasından bilgisayara Yüklediğimizde Yine aynı şekilde HDD' i
C ve D Olarak Bölümlendirip Eski Hale getirimi?

SABIRLA OKUDUĞUNUZ VE VERECEĞİ CEVAPLARDAN DOLAYI HERKESE
TEŞEKKÜRLER

mancukya
26-04-2010, 16:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

80 100 gb programi nasil kuruyorsun ?

Windows 7 icin bir cd sistemi baslatmak icin, 2 dvd yeterli gelebilir

Yapacagin is ilk olarak sistemi kur update, drivers, oyun vs vs kur sonrasinda oyun klasorlarini d ye tasi
Sistem geri yüklemeyi kapat  bu sayede 1 cd 2 dvd elinde yedeklemen olur
D ye attigin oyun klasorlerinide c ye tekrar eski yerine attiginda regeditde kayitli oldugu icin sorunsuz oynamaya devam edersin

Trimax
26-04-2010, 20:37   |  #3  
Trimax avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
143 mesaj

sen o programların imajını dvd'ye sıgdırmayı aklından bile geçirme derim, çünkü uğraştırır seni onca dvd'yi tak yazdır çıkar uğraşılmaz sen bile bıkarsın. sen onlar eğer bulabilirsen, harici bir disk'e kopyala. ve imaj aldığın zaman 80 gb veriyi istediğin kadar sıkıştıramazsın, yani istediğin miktarda sıkıştıramazsın.

İmage almak için Symantec'in Norton Ghost 15 veya Acronis'in Acronis True Image Home 2010 programları ile yapabilirsin, ama tabii ki bunlar ücretli. veya her kullanıcının elinde bulunNan nero yazılımı ile'de yapabilirsin. 80gb'lık veriyi pc'nın konfigürasyonuna göre değişir. ortalama 1 veya 1.5 saat sürer.

kyotoprotokolü
26-04-2010, 21:27   |  #4  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj
Alıntı: mancukya  
80 100 gb programi nasil kuruyorsun ?
80 gb dediğim Şöyle anlatayım;
Ben sistemi mi 2 ye bölüyorum C ve D
C'ye sadece Microsoft Office, SQL, Visual Studio, Anti-Virüs Yazılım VE İşletim Sistemini kuruyorum (Windows7)

D'ye ise Diğer Programları Adobe, virtualbox,utorrent vs.
Bir de D ' klasörün de resimlerim Video 'larım Müziklerim Olduğundan dolayı. 80 GB Falan oluyor.
hadi 80 demiyeyim onu 60'a falan indiririm.

Neyse işte ben böyle bir durumda Sistemin C ve D olmak Üzere Tek bir Image'ini almak istiyorum.
Bir daha ki format atışımda bunları tekrar yüklemek ayarları yapmak ölüm.

İşte bunları en fazla ne kadar, Hangi programla sıkıştırabilrim?
Diyelim ki sadece C'yi aldım 10 gb bu da 2 dvd yapar. BU Image'i 2 Dvd ye bölüp tekrar nasıl yükleyebilirm.
Daha önce hiç Image almadığım için Bilmiyorum. Bu yüzden yardımınıza çok ihtiyacım var.

BU İŞTE TECRÜBESİ OLANLAR AYRINTILI ANLATIRSA SEVİNİRİM.
CEVAP VEREN VE İLGİLENEN HERKESE ÇOOOOOOOOOOK TEŞEKKÜR EDERİM.
SAYIGILARIMLA.

mancukya
27-04-2010, 12:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Windows 7 icinde kendine ait backup programi o isi kendisi yapiyor zaten sen sadece bos DVD hazirla.
Yerden kazanmak icin
Sistem geri yüklemeyi kapat
vidyo, Mp3, exe dosyalarini ve kurdugun oyunlari D ye at ve C den sil

sonrasinda zaten 1 cd 2 dvd dedigim gibi sistem image elinde olur herhangi bir sorunda geriye alirsin.
D icine attigin oyun vs vs daha az yer tutmasi icinde  7zip kullan mesala.