Windows 7 ile gelen ve sizi ona bağlayan en önemli özellik. Deneyimlerimden yola çıkarak bir anket hazırladım. Umarım unuttuğum iyi özellik kalmamıştır. Ankete katılan herkese şimdiden teşekkürler.
Windows 7 ile gelen en sevdiğiniz özellik nedir?
WinFS olarakta bilinen kitaplıklar ;) Büyük kolaylık sağlıyor bana.
Valla xp de laptopun şarjı daha kısa gidiyordu windows 7 daha gelişmiş olmasına rağmen şarjı xp den daha uzun gidiyor.Sebebi CPU Core-Parking teknolojisi, Windows 7 özellikle çok çekirdekli bilgisayarlarda çalışmayan(boşta) çekirdeği uyku moduna alıp hem enerji tüketimi sağlıyor hemde ısıları azaltmış oluyor...
performans tabii ki.. görsellikte iyileştirmeler var..aero peek çok hoşuma gitti..gadget ların yeni yerleştirilebilme biçimi gereken bişey olmamasına rağmen düşünülmüş güzel bir şey..
büyüteç grafikerler için iyi oldu. diğer olarak sallamyla pencerelrin büyüyüp küçülmesi falan filan
en önemlisi performans, vistaya oranla
"WinFS olarakta bilinen kitaplıklar ;) Büyük kolaylık sağlıyor bana."
WinFS nin kitaplıklarla alaksı yok winfs dosya aramalarını hızlandırmak için yapılmış bir dosya sistemidir.ancak bi süre sonra iptal oldu yani windows 7 ve vista da winfs yok winfs büyük ihtimalle windows 8(sadece kod adı) de gelecektir
Win7 nin iso dosyalarını kendi başına yazdırabiliyor olması da güzel bir özellik.
hepsi , ayrım yapamadım : )
en güzelleri performans,kolaylık, görsellik...
Geliştirilmiş Başlat Menüsü güzel gibi geldi : )
arkadaşlar aero peek nasıl bişi?
arkadaşlar aero peek nasıl bişi?
Aero Peek Nedir? Ne İşe Yarar?Aero Peek, Windows 7 ile birlik tanıştığımız bir görsel yenilik. Bu özellik sayesinde bütün pencerelerimiz saydamlaşıyor ve masaüstü öğelerimizi pencerelerimizi kapatmadan ya da simge durumuna küçültmeden görüntüleyebiliyoruz. Bunun dışında arka planda kalan pencerelerden herhangi birini aktif hale getirerek diğer pencerelerin saydamlaşmasınıda sağlayabiliyoruz.
Oldukça kullanışlı ve güzel olan bu özelliği kullanmak istemeyen kullanıcılar olabilir. Bu yazımızda bu özelliği nasıl devre-dışı bırakacağımızı anlatacağız. Aero Peek özelliğini kapatmak için iki farklı yol izleyebiliriz.
1. Görev Çubuğu (Taskbar) üzerinde sağ-tuş yapıyoruz ve Özelliklere (Properties) tıklıyoruz. Açılan pencere üzerinden Use Desktop Preview (Masaüstünü Görüntülemeyi Kullan) seçeneğinin yanındaki onay işaretini kaldırıyoruz.
2. Bir diğer yöntem ise, Windows 7 Görev Çubuğunun sağ köşesinde bulunan Masaüstünü Göster butonuna sağ-tuş yapmak ve açılan seçenekler içerisinden Preview Desktop özelliğinin yanındaki onay işaretini kaldırmak.
Valla xp de laptopun şarjı daha kısa gidiyordu windows 7 daha gelişmiş olmasına rağmen şarjı xp den daha uzun gidiyor.birisinin daha farketmiş olmasına çok sevindim,
pil süresinde %10-15 bir artışı gerçekten bariz bir şekilde fark ettim. kararan ekran mükemmel.
ayrıca laptop kullanıcıların kabusu bilgisayar açılıp masa üstü geldiği halde hala kullanamamak bu işletim sisteminde yok, masaüstü görünür görünmez herhangi bir programı çalıştırabiliyor um ve bilgisayarımı hemen kullanabiliyorum. eskiden masa üstü geldiğinde dur biraz kendine gelsin diyordum şimdi bu sorun yok.bence yeni gelen özelliklerin hepsi birbirinden değerli ve güzel