Merhaba chip Ailesi. İlk defa win7 kurdum pazar günü. Sorun üstüne sorun. İki hard diskim var 80GB 80GB C: tmm da diger HDD 80GB görmüyor. 2. si : Anakart gigabyt p31 es3g 1600 mhz OC. üstündeki ses kartını görmüyor. 3.sü : Türkçe dil paketi ise aynen resimlerde anlatıldıgı gibi yaptım. browser diyip cd den dosyayı seçiyorum. Türkçe seçimi ekrana geliyor, ancak türkçenin yanında sarı ünlem veriyor.
vistada ramlerimi 4GB yerine 3.325 görüyordu . Bi iyi yani win7 32bit te ramler 4GB görüyor. ondada anlamadıgım bilgisayarım sagtık ta 4GB diyo yanında yine 3.25 yazıyor. dxdiag ta ise 4GB memory diyor.
Ekran Kartınıda Kendi tanıdı sappihire HD 3650
Not: Sanırım Gelen gideni Aratıcak. İyiki varsın Vista Ultimate .
Windows 7 ile ilgili yaşadığım sorunlar.
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Öncelikle bilgisayar bilginizi ilerletmeden Windows 7'ye suç atmak Windows 7'yi değil kedinizi karalamaktan başka hiç bir işe yaramaz.
İkincisi sorunlarınız hakkında hiç bir detay vermemişsiniz. Bu konuda size daha iyi yardımcı olabilmemiz için bize ayrıntı vermeniz gerekiyoır.
Anakartınızn üstünde realtek HD audio olması laızm. Bu ses kartı Windows 7 tarafından otomatik tanınmaktadır. Siz RC ya da çok eski bir sürm kurmuş olabilir ya da BIOS'tan ses kartını devre dışı bırakmış olabilirsiniz. Ayrıca Windows Update kontrol ettiniz mi?
Dil paketi konusunda ise yanlış sürümü indirmişsiniz. Biraz daha iyi kontrol etmeniz gerek.
Siz okumadıktan sonra ve bilgi edinmedikten sonra gelen gideni hep aratacaktır. Çok seviyorsanız Vista Ultimate (Ki bu işletim sistemine hiç de 200 dolar verip satın aldığınız zannetmiyorum, zaten bu amaçla Windows Update'i kapatmışsınız ki SP1'de yüklemediğinizi RAM'lerinizn 3.25 GB gözükmesinden anlayabiliyorum) sürümüne geri dönebilirsiniz.
Dediğim gibi daha önce bu konuyu forumda çok trtıştık ve çok konuştuk hatta hakkında çok makale ve konu da yazdık ama yine tekrar edeceğim:
32 Bit işletim sistemi ile 3.25 GB üzeri RAM kullanamazsınız. Orada 4 GB görmeniz hiç bir şeyi değiştirmez. İş görev yöneticisnde biter. 64 Bit kuracaksınız. Bu konuda okuyup daha çok bilgi edinidkten sonra Windows 7 hakkındaki görüşlerinizi tekrar alabiliriz.
İyi çalışmalar.
gigabyte.com.tr de ses kartının win7 uyumlu sürücüsü çıkmıştır büyük ihtimalle benimkisi çıktı çünkü
tr dil dosyasını built no uymadığı için sarı ünlem çıkıyor
bilgisayarıma yönet diyerek ve disk araçları diyerek görünmeyen hdd ni ekleyebileceğini söylerim eğer hdd de bir sorun yoksa
32 bit işletim sistemler 4 gb olan raminizi 3,5 gb diye görür
64 bit kurarsanız 4 gb diye görüyor
denenmiştir onaylanmıştır
herkesin beğendiği işletim sistemini küçük sorunlarla kullanmamazlık yaparsanız kendiniz çekersiniz derim
vista ilk çıktığında da böyle ufak sorunlar oluyordu
İyi ki varsın Vista Ultimate diyosun. Vista Ultimate x32 ile SP1 SP2'yi kur bakıyım sistem özelliklerinde 4GB görmüyomu. Türkçe dil paketide forumda mevcut vatansever kardeşimiz x32 ve x64 lü dil paketlerini dağıtıyor. Recep abininde dediği gibi cmd'ye winver yaz altta "Windows Kullanılan Fiziksel Bellek" yanındaki değer neyse onu kullanıyordur.
Çok Yardımcı oldunuz teşekkür ederim. :) Recep Baltaş Pc bilgisi ctrl+C ctrl+V ile olacaksa o bilgi orada kalsın. teşekkürler.
Çok Yardımcı oldunuz teşekkür ederim. :) Recep Baltaş Pc bilgisi ctrl+C ctrl+V ile olacaksa o bilgi orada kalsın. teşekkürler.Benim bir yazımda veya bir makalemde (Kaynak gösterilmeden.) Ctrl + C ve Ctrl + V olduğunu gösterin, sizden ve tüm CHIP Online kullanıclarından özür dileyeceğim. Ama siz bu kaynağı gösteremezseniz siz benden özür dileyeceksiniz.
Çok Yardımcı oldunuz teşekkür ederim. :) Recep Baltaş Pc bilgisi ctrl+C ctrl+V ile olacaksa o bilgi orada kalsın. teşekkürler.şaka mısın ?