beyler Benim Pc masaüstü windows 7 7600 Buld 32 bit rtm Arkadasın Laptop var ama Vista ben iki pc arasında ağ kurmak istiyorum nası kurabilirim acaba .. Bilen varsa acaba resimli anlatım koyabilirmi hiç bir yerde bulmadımm.Yardımlarınızı bekliyorum
Windows 7 ile Vista arası Kaplolu Ağ kurmak
Çapraz (cross) bağlanmış bir ethernet kablosuyla yapabilirsiniz. Bilgisayarcıdan çapraz bağlamış kablo satın alın ve iki cihazın ethernet çıkışına bağlayın. Ağ ve Paylaşım Merkezi'nden ayarları yapın.
kardeşim çarpraz ağ kaplo alıp 2 pcyi ethernet giriş yerine bağlayıp Ağ ve Paylaşım Merkezi deki ayarlarını yaptın mıı görür diyon ben kaployu alıp denıyım.
kardeşim bana hızlı kaplo lazımm 40 Gb lık dosya alıcamm ağ dann bana en hızlısını yazarmısınnn
kardes Ev ağına üye olmayı nası yapıcan ?
Düz kabloyla da oluyor. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama herhalde güncel ethernet kartlarına özel bir durum. Yani bilgisayarınla modemin arasında kullanılan kablo da kullanılabilir.
Ya da ağ kurmadan arkadaşın ve sen aynı modeme bağlanın oradan msn üzerinden dosyayı atın. Hızı yine yüksek olacaktır. Ben yaklaşık 7GBlik Need For Speed isosunu 25-30dkda attım.bu işlem adsl kotasından götürmez mi?hem süre uzun olacak hem de kota ödemesi yapılacak. çok daha hızlı ve ücretsiz bir yol varken neden bu tür bir yola başvurulsun? ortada 40 GB gibi ciddi bir rakam var ve adsl kotasını da gözönüne alırsak sanırım iyi bir yol değil.
Bunun yerine daha uygunu taşınabilir bir disk alıp bilgiyi taşımak daha kullanışlı olur bence.
Kaldı ki ağ kurmak düşünüldüğü kadar zor değil sadece makinaların ethernet kartlarının hızlarına göre süre azalabilir veya uzayabilir. yukarıda verdiğim adreste nasıl yapılacağı resimli bir şekilde anlatılmıştır.
Burada alınabilecek hızlar makinlardaki ethernet kartılarının hızlarına göre 10/100/1000 şeklinde olacaktır.Soru soran arkadaşın dediği gibi hızlı kablo olayı evlerde çok kullanılan bir yol değil nedeni hızlı kabloyu sonlandırabilecek cihazlar mevcut değil ve bu cihazlarda oldukça pahalı bir yol. Makinalar arasında fiber veya bakır Gigabit cihazlarla sağlanabilir. Eğer ethernet kartları 10/100/1000 Mb destekli ise cat6 kablo ile 1 Gb gibi bir bağlantıyla sağlanabilir.
Eğer ethernet kartları 10/100/1000 Mb destekli ise cat6 kablo ile 1 Gb gibi bir bağlantıyla sağlanabilir. kardesım ben 10-100-1000 desteğini nerden öğrenebilirm acaba ? Cpu-z gösteriyomu bana cok pahallıı bır kaplo gerekmıyoo sadace bır defa kullanıcam
xalikemalx28 arkadaşım bu internet üzerinden alışverişini yapıcağına bir taşanıbilir hard disk alsan daha faydalı olur..bende 500gb lık taşınabilir hard disk var ve çok memnunum , iyi ki de almışım..hard disk sayesinde tanıdığım herkes arkadaşlarım vb kolayca dosya alışverişi yapıyor + 500 gb dolmak bilmiyor : )