Arkadaşlar ben Windows 7 Ultimate kullanıyorum, Pc : samsung RV511 , 4 gb ram 1 gb Nvidia GeForce Cuda ekran kartı , intel(R) Core(TM) i3 CPU M380 2.53 GHz işlemci 64 bit özelliği olan bir laptop a sahibim. Sizlerin fikrini almak istediğim konu ise bilgisayarımda kesinlikle hangi programlar olması gerekiyor ? bu programları listeleyerek yazabilir misiniz bu konuda yardımınıza ihtiyacım war. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Windows 7 işletim sistemine hakim olanlar baksın
Bence 2. bir işletim sistemi kur (tavsiyem pardus çünki ona girecek virüs yapılmadığını sanıyorum) internetteki işlerini pardustan yap mesela oyunları windowsta oyna.(Bu arada pardus çok hafif bir işletim sistemidir hızlı ve güvenlidir).Dönelim programlara
1.Classic media player (en iyisidir)
2.World
3.İstersen cpu-z ve gpu-z kur
4.acil durum geri yükleme sistemi(Ben Toshiba laptop kullandığım için bemdeki Toshiba Revovery Reminder var)eya
5.virüs programı (tavsiyem kaspersky veya norton)
Kendi bilgisayarımda kurulu olan programları yazayım:
1-) CCleaner
2-) Picasa Fotoğraf Görüntüleyici
3-) VLC Player
Bu kadar :) İsteğe bağlı olarak virüs koruması kullanabilirsiniz. Norton her yerde övülüyor, sistemi zorlamıyorsa sorun yok.
Daha detaylı listelere ulaşmak için arama motorlarında "format sonrası programlar" araması yapabilirsin.
selam favori program site listesi mozilla yer imleri. http://yadi.sk/d/k_blVEUpAmjtt favori liste resmi http://yadi.sk/d/LK4dvJhMAmncj
Aşağıdaki programlar işinize yaramazsada bir gün mutlaka kullanırsınız. Linklerde 32 bit ve 64 bit için ayrı bağlantı var. 64 bit için link yoksa normal indirin.Programlar bedavadır. Ayrıca sorun çıkmaması için yedek programlarıda öneriyorum. Programların özelliklerine siteden bakabilirsiniz. Hepsini indirmenizi önermem.
7-Zip Dosya sıkıştırıcı
IZArc Dosya sıkıştırıcı
Smart Defrag disk birleştirici
Revo Uninstaller Gelişmiş program kaldırıcı
CCleaner Sistem bakım ve temizleme
Java İnternet tarayıcısı için gerekli
AVG Free Antivirüs Koruma programı
ComboFix Koruma programı Güvenli modda ayda 1 defa çalıştırmanızı öneririm.
Skype Sesli görüntülü konuşma programı
EagleGet İndirme yöneticisi
Google Chrome İnternet tarayıcısı
Adobe Reader Pdf dosya okuyucu
OpenOffice Ofis için Microsoft office alternatifi
Photoscape Resim editörü
K-Lite Ses görüntü için codec paketi
Format Factory Ses video dönüştürücü
Winamp Müzik oynatıcı
KmPlayer Video oynatıcı
Driver Booster Driver güncelleyici
Ayrıca bunları kurarken dikkatli kurun. Otomatik güncelleştirmeleri otomatik açılışlarını devre dışı bırakın. Kurarken eklenti falan çıkarsa kabul etmeyip geçin ve ayrıca bütün bunları kurmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturun.
çok teşekkür ederim gerçekten çok yararlı oldu :)
herkez birşey yazmış bende kendi sistemimdekileri yazayım.
Google chrome
format factory (video çevirme) benim işime yarıyor.
winamp (müzik dinleme)
Speccy (parça isimleri ve sıcaklık kontrolü için)
K-lite codec (classic media player) (her video türünü açıyor) senelerdir kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim :)
windows microsoft essential (virüs programım)
nero express (cd yazma)
milimum bi kaç oyun :) (cod serisi)(pes)(assassin's creed) .............
ccleaner (atık temizleme) geri dönüşüm kutusu+++
skype (görüntülü konuşma)
winrar (sıkıştırma)
benim bilgisayarımda bu kadar var ve 2 buçuk senedir format atmadım yavaşladığını düşünen varsa diye söyliycem bence gayet hızlı ... göreceli bir kavram tabi.