humeyra2001 sormuş:
windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum. ayrıca windows xp. win 7'yi başlat/kapat'tan kapatınca yeniden başlıyor.fakat xp'yi kapattığm zaman böyle bir sorun yok.belki işlemciden kaynaklanıyordur diye aynı win 7'nin 32 bit sürümünü diğer hdd diske yükledim.aynı sorun ordada devam etti. belki virüs vardır dedim,hem güncel kaspersky 2010 ile hem panda global 2010 ile hem de eset ile tarama yaptırdım birçok virüs,şüpheli yazılım çıktı.uyarılanları dahi sildim. tekrar formatladım.ama sorun devam eti.başlat/kapat tıklayınca bilgisayar yeniden başlıyor.bios'u sıfırladım düzelmedi. anakartın pilini çıkartıp birkaç dakika bekleyip taktım yine düzelmedi.belki fotmat cd sinde bir problem vardır diye aynı sürümü başka bir bilgisaya yükledim.orada böyle bir sorun olmadı.ekran kartı arızalıdır dedim başka bir blgisayara taktım sorun yok.pci yuvasında belki bir sorun vardır dedim ve başka bir ekran kartı taktım yine sorun yok.yani bilgisayar kapanıyor.fakat benim ekran kartı ile anakart bir araya gelince bilgisayar kapanmıyor.benim başka hiç bir sorunum yok. bununda çok zararını görüyorum. gece download ederken bitince kapanacak şekilde ayarlıyorum. geri açılıyor. yokmu bir çözüm yolu önerisi olan. uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
anakart: gigabyte ga-ma 78 gm s2h
işlemci: amd athlon x64 5200 2.7 ghz
ram : ocz titanium 800 mhz 2x2 gb
ekran kartı:sapphire hd 4670 1gb 128 bit
power: hight power 350 watt
hdd : wd black caviar 500gb 32 mb
hdd: samsung 250 gb
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET CLR 1.1.4322)