Windows 7 kapanmıyor

HPQ-User
10-05-2010, 20:57   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

seckyn sormuş:
Windows u kapatmak istediğim zaman eğer bir program açık kalmış ise windows kendini kapatmıyor ve kullanıcı değiştirmiş gibi işlem yapıyor. Daha sonra hata raporu geliyor. Bu sorun artık benim için öok can sıkıcı olmaya başladı ben elimden geldiği kadar açık kalan programları kapatmaya çalışıyorum ama insanlık hali arada unutuluyor ve bilgisayarın tekrardan kullanıcı ekranına gelmesi en az 5 dakika alıyor. Çözüm ve önerilerinizi bekliyorum

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
İntel core2 duo p7450 2.13 ghz, 4 gb ram NVİDİA g 105m ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; tr; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Mert_06
10-05-2010, 21:37   |  #2  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

Windows 7 kapanırken her programın kendini kapatmasını bekler. Bu varsayılan olarak 12 sn.dir.Oysa hemen hemen hiçbir program kapanmak için bu süreye ihtiyaç duymaz. Şimdi size bunu nasıl değiştirebileceğinizi göstereceğim. 

[/url]

UYARI:

Eğer bu işlemleri uygularsanız üzerinde çalıştığınız önemli programları veri kaybetmemek açısından bilgisayarı kapatmadan önce manuel olarak kapatınız. Aksi durumda çok küçük bir ihtimalde olsa veri kaybedebiirsiniz.

[url=http://1.bp.blogspot.com/_BXwcUicKMGc/S5ZvQ78RvsI/AAAAAAAABYU/cJlBveWPgDg/s1600-h/system_control_128x128.png]

1-"Başlat Menüsü"nü açıp arama satırına" regedit" yazın ve "Enter"a basın.

2-"Kayıt Defteri"nde  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control yolunu izleyin.

3-Sağ tarafta göreceğiniz WaitToKillServiceTimeout yazısına sağ tıklayıp "Değiştir" deyin

4- Varsayılan değer 12000'dir. Ben 5000 değerini kullanıyorum ve bir problem yaşamadım.Sizde dilediğiniz bir rakamı girebilirsiniz.
(Ondalık'ı işaretlediğinize emin olun)

5- Eğer tekrar değiştirmek isterseniz aynı adımları uygulamanız, varsayılan ayarına dönmek için ise 12000 değerini girmeniz yeterli olacaktır.
Nonpasaran ın blogundan alıntıdır. windows 7 performansını artırmayla ilgili diğer yazılarını şu linkten bulabilirsiniz: https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... windows-7_4845.html