Windows 7 Kapatma Sorunu ?

mahmutdemir
21-01-2011, 19:06   |  #1  
mahmutdemir avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
497 mesaj

Merhaba Arkadaşlar Windows 7 Ultimate 64 bit Kullanıyorum . Bilgisayarım İlk Önce hem geç açılıyordu hemde geç kapanıyordu Anakart üzerindeki pili çıkardım 2-3 dk bekledim.Açılma sorunu çözüldü ama kapanma sorunu çözülmedi. Kapanıyor yazısı ile 2-3 dk bekliyorum sorunu nasıl çözebilirim ?

Hayalet 26
21-01-2011, 19:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Bilgisayarı kapatmadan önce çalışan tüm programları kapatıyormusunuz ?
Windows arka plandaki bir uygulama kapanmayı engelliyor uyarısı veriyor mu ?
Bunların dışında  şunu yapabilirsin.Tüm programları kapattığından emin olduktan sonra görev yöneticisini aç Ctrl+alt+del kombinasyonuyla ve oradan işlemler sekmesinde çalışan  uyulaalara bak.yabancı bir uygulama farkedersen sağ tık yapıp görevi sonlandır yap.Sonra pc yi kapat .Normal kapanırsa problem o programla (bu bir virüs de olabilir) ilgilidir.Bunlar da olmuyorsa sorun donanım kaynaklıdır.pc bileşelerinde problem olabilir...

fbli
21-01-2011, 19:22   |  #3  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Arkaplanda çok program çalışıyordur. Kullanmadığın programları kaldır. Kayıt defterine uygun programlarla temizlik yap. Bir de bilgisayarı kapatmadan önce köşedeki programlardan bazılrını elle kapat.

mahmutdemir
21-01-2011, 19:29   |  #4  
mahmutdemir avatarı
OP Yıllanmış Üye
497 mesaj

Yaptım yine aynı :(

Mustafa@PC
21-01-2011, 20:23   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Arkadaşların yazdıkları ile sorun çözülmüyor ise ve gerçekten gözle görülür bir bekleme yaşıyorsan ram yada sabit diskini test etmelisin. Bilgisayar kapanırken ramde bulunan tüm bilgiler sabit diske aktarılıp, sabit disk kafası kapama konumuna getirilir...

İlk önce sabit diskten başla bakalım.

Başlat arama çubuğuna cmd yazıp yönetici olarak çalıştır.

Çıkan pencerede chkdsk /r yazıp enter tuşuna bas.

mahmutdemir
21-01-2011, 23:11   |  #6  
mahmutdemir avatarı
OP Yıllanmış Üye
497 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Arkadaşların yazdıkları ile sorun çözülmüyor ise ve gerçekten gözle görülür bir bekleme yaşıyorsan ram yada sabit diskini test etmelisin. Bilgisayar kapanırken ramde bulunan tüm bilgiler sabit diske aktarılıp, sabit disk kafası kapama konumuna getirilir...

İlk önce sabit diskten başla bakalım.

Başlat arama çubuğuna cmd yazıp yönetici olarak çalıştır.

Çıkan pencerede chkdsk /r yazıp enter tuşuna bas.

denedim olmadı  :(