Merhaba Arkadaşlar Windows 7 Ultimate 64 bit Kullanıyorum . Bilgisayarım İlk Önce hem geç açılıyordu hemde geç kapanıyordu Anakart üzerindeki pili çıkardım 2-3 dk bekledim.Açılma sorunu çözüldü ama kapanma sorunu çözülmedi. Kapanıyor yazısı ile 2-3 dk bekliyorum sorunu nasıl çözebilirim ?
Windows 7 Kapatma Sorunu ?
Bilgisayarı kapatmadan önce çalışan tüm programları kapatıyormusunuz ?
Windows arka plandaki bir uygulama kapanmayı engelliyor uyarısı veriyor mu ?
Bunların dışında şunu yapabilirsin.Tüm programları kapattığından emin olduktan sonra görev yöneticisini aç Ctrl+alt+del kombinasyonuyla ve oradan işlemler sekmesinde çalışan uyulaalara bak.yabancı bir uygulama farkedersen sağ tık yapıp görevi sonlandır yap.Sonra pc yi kapat .Normal kapanırsa problem o programla (bu bir virüs de olabilir) ilgilidir.Bunlar da olmuyorsa sorun donanım kaynaklıdır.pc bileşelerinde problem olabilir...
Arkadaşların yazdıkları ile sorun çözülmüyor ise ve gerçekten gözle görülür bir bekleme yaşıyorsan ram yada sabit diskini test etmelisin. Bilgisayar kapanırken ramde bulunan tüm bilgiler sabit diske aktarılıp, sabit disk kafası kapama konumuna getirilir...
İlk önce sabit diskten başla bakalım.
Başlat arama çubuğuna cmd yazıp yönetici olarak çalıştır.
Çıkan pencerede chkdsk /r yazıp enter tuşuna bas.
Arkadaşların yazdıkları ile sorun çözülmüyor ise ve gerçekten gözle görülür bir bekleme yaşıyorsan ram yada sabit diskini test etmelisin. Bilgisayar kapanırken ramde bulunan tüm bilgiler sabit diske aktarılıp, sabit disk kafası kapama konumuna getirilir...denedim olmadı :(İlk önce sabit diskten başla bakalım.
Başlat arama çubuğuna cmd yazıp yönetici olarak çalıştır.
Çıkan pencerede chkdsk /r yazıp enter tuşuna bas.