Windows 7 Enterprise 32 bit yükledim.Klite Codeck en son sürüm ,keza ekran kartıda en son yazılım ile güncel.Fakat çok ağır video oynuyor.(1024x768).Bs Playerda,DivX Playerda hemen hemen hepsinde.1280x1024 pekala anlayabilirim ama 1024x768 P'de sorun çıkmaması lazım.Ben Km Player ve Core Avc yöntemini uyguladım,sorunum çözüldü fakat ani renk değişimleri yapıyor.(Çok hafif biçimde,ama yinede hissediliyor)Örneğin görüntü güzelken aniden çok hafif kızılımtrak oluyor,sonra yine normale dönüyor,sonra çok hafif sarıya çalıyor,sonra yine görüntü düzeliyor.Acaba neden olabilir?
Windows 7 Km Player&Core Avc Hd Film İzleme Sorunu
.wmv dosya uzantıları.Vlc ile denemedim.Ekran Kartı ise Ati X1550(8x Agp),Sıcaklık sorunu yok hani ısınmadan diyicem ama oda yok boşta 37-38 derecelerde(Kartın Arkasına 12 Cm Fan,Ön Trafına 9 Cm fan taktım).Bide işin ilginci İnanılmaz kasıyor,Harddisk kendini parçalıyor,Xp'de sessiz püfür püfür çalışıyordu bunuda anlamadım,ara sıra duruyor oh kurtuldum derken yine kendini parçalıyor...
Dün Vlc'yi denedim,çok az farketti Xp'deki görüntüye yakın oldu.Ama hala yavaş,ve atıyorum ileriye alıyım diyince kitliyor,acaba sorun nedir,Klite Codecteki Haali Media Splitter'dan falan mı oluyor anlamadım.Kısacası Klite Codeck veya Avc kodektende mi vazgeçeyim...Dvd de denedim aynı...
Dün itibari ile Win7'yi kaldırdım,Xp Pro x64 kurdum,Power Dvd yükledim,Klite Kodeck yüklemedim,süper çalışıyor,donma falan yok,ama cpu %100.Anladığım kadarıyla K-Lite Codeck içindeki Haali Media Splitter yapıyormuş..
öncelikle sistem özelliklerini yazarsan daha faydali bilgiler olur bunlar bos konusma onun haricinde.
Katılıyorum Hero,hatta bazı tikleri kaldırmak lazım.Next next başımızı derde sokuyor bazen:P
wmv lerde bende de sorun var.Windows Media player ile açınca sorun çözülüyo
Filmde Bir Sorun Olabilir mi ??
En az 10-12 filmim var ve birçoğunda böyle.Şimdi şunu öğrenmek istiyorum sizde örneğin 1024x768 p ve 1280x1024 p Hd filmlerde Cpu kullanım oranı nedir?Senkraon kaymaları var.Avc Codeck ve Km Player denedim şu an 55-75 arası Cpu değişiyor.Bu normal sizce?