'' Windows 7 '' - Korsan Yazılıma Bakışı..

Turkish Developer
01-05-2009, 20:46   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009


Merhaba ...

Gündemde Şu Sıralarda Malüm Windows 7 Var.
'' Yoo .. Hayır '' Diyenlerinizde Var Gibi, Serzenişinizi Kimilerinizden Duyar Olduk :) Merak Etmeyin , Sıcak Mevsimlere Gireceğimiz Bu (Mayıs) Ayda , Oldukça Adını Duyuyor Olacağınızdan Şüpheniz Olmasın :)

Microsoft un Korsan Yazılımlar Kullanım Konusunda , Kısmen İnsiyatifleri ve Vicdaniyeti Bireysel Kullanıcılara Bıraktığını Biliyoruz.

Çünkü En Çok Bağımlılık Yaratan İşletim Sistemi Windows XP de Korsan Kullanıcılar Dahi, Bir Çok Hizmet ve Ürün Güvenlik Paketlerinden Yararlanmaları Engellenmemiştir.

Windows Security Team Yetkililerinden Sn.  Paul COOKE   ;  Internet Explorer 8 Güvenlik Özellikleri Sistem Güncellemeleri ve Kullanıcı Güvenini Korumak Maksadında Ayırım Yapılmadığını, Herkes İndirip Kullanabildiğini Bir Örneklemeyle İfade Etti.

Bunun Lisansli Yazılım Kullanan ve Ücret Ödeyenlerin , Boşuna Ücret Ödeyip (Diğer Tabir ile Enayi) Zararda Oldukları Tezini Ortaya Sürmemesininde Altını Çizdi.Bazı Ciddi Özel Güncelleme ve Yazılımlar Korsan Yazılım Sistemlerini Es Geçiyor, ve Kuruluma İzin Vermiyor.

Kimi Bir Çok Kullanıcı Korsan Yazılım Kullanımında, ve Bu Sebeple Kullanıcı Ayırt Edilmeyen Güncellemeleri gerçekleştirmedikleri, ve Bu Özelliğinde Kapalı Tutulmasının Mantığı Olmayacağıda Bir Başka Gerçek İfade.

Windows Vista'lar İçin Korsan; Windows Update Aracı Kullanılmakta.Fakat Windows XP de ise Durum Biraz Daha Farklı. Otomatikman Kullanılabildiği,Manuel Güncellemelerede İzin Verilmediğidir.

Bu İşleyiş Şu Anlık, Windows 7 İçinde İşliyor Olacağı Muhtemel.İster İstemez Korsan Yine Kendini Gösterecktir. Her Alandaki Korsan Yazılım Yükselişi, Gerçeğinin Üzerine Doğru Yol Aldığıda Unutulmamasıdır. Günümüzde Korsan Her Firma İçin Bir Risktir.

Bir Anda Buna Müdahele Etmek, Var Olan Bir Mekanizma - Ekosistem - in Değişmesinde Bir Anda Büyük Riskleri Getireceği Üzerinde Duruluyor.

Asıl Önemli Nokta, Korsan Kullanıcıları Tüm Hizmetlerden Men Etmek, Orjinal Kullanıcılarında Güvenliklerini Tehdit Edebileceği ve , Dünyanın Tüm Ülkelerinde Kullanılan İşletim Sistemlerinin de Bundan Oldukça Etkileneceği Bir Diğer Gerçek Microsoft İçin.

Fakat Bu Konuda, Korsan Kullanımın Yasal Olacağı, veya Tüm Hizmetleri Güvenlikleri Sağlayacak Olması, Hizmet beklenmesi ve Kullanıcılara Tamemen Faaliyet Gösterilecek Anlamında Olunmaması ve Beklentiye Geçilmemsi Gerek :)

Bu Yüzden , Daha İstekli ve Hızlı Bir Bilgisayar İnternet Teknolojisini Yaşamak İçin,Daha Yeni İşletim Sistemlerine Kavuşmak İçin,  Bu Gibi Kullanımlara Kullanıcıların Yön Vermeleri Gerektiği.Yine Korsanı Başlatan ve  Ortadan Kaldırmakta Bu Kullanıcıların İnsiyatifleri ve Vicdanı Sorumluluklarına Bağlı Olması Gerektiğide Sonuç Olarak, Ortaya Çıkıyor.

Turkish Developer
Chip

Turkish Developer
02-05-2009, 03:11   |  #2  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
AdRaMiTi

"Turkish Developer" Güzel Yazılar Hazırlıyorsun Alkış O Kadar geniş bir vaktim olsa bende yazabilsem keşke..

Her daim dediğim gibi İnsanoğlu var olduğu sürece Korsan yazılımlarda var olacaktır.

Lakin günümüz Bilişim cagında artık her gün yeni on binlerce site açılmaktadır bunlarıda göze aldıkmı cidden korsanda patlama yaşanıyor son zamanlarda eskiden yine bu kadar değildi...

Sağolun Teşekkür Ederim..
İnanın Boş Vaktim Yok Diyecek Kadar Az.Bu Sektörün Oldukça İçinde ve Derinliklerindeyim...:)  Bazı Yararlı Konuları İlgililerden veya Duyurulardan, Birebir Alıp Buraya Çevirmeye,ve Bu Çeviriler İçin  Fırsat Ayırmaya Çalışıyorum O Ayrı... :)

Teknoloji Varsa , Siz Dünyanın Neresinde Olursanız Olun Artık Bulunmak İstediğiniz Yerde Olursunuz :)

Eskiden , Bilişim Sektörü Bu Kadar Hızlı Değildi, Her Evde Bilgisayar Bulmak Mümkün Olmuyordu. Bırakalım Artık Herkesin Evinde Bir Bilgisayar Her Evde 2'şer , 3'er Tane Var. Eskiden Site , Forum , Portal Ne Olduğu Bilinmezken , Şimdilerde Herkes Kendi Blogları, Siteleri ve Uğraşları Oluyor.

Korsan Sadece Yazılım Değil ; Bir Müzik Albümü Henüz Müzik Marketlerine Çıkmadan Korsanı Çıkıyor. Bir Film Galası Yapılmadan, Vizyona Girmeden Korsanı Çıkıyor. Bir Ürün Henüz Orjinali Piyasaya Sürülmeden Sahtesi Çıkıyor ve Dahası.. Ciddi Anlamda Korsan Artık Önlenemez Yola Doğru Gidiyor :)

Biz Yinede Diyelim '' Rast Gelsin '' :)

Sevgiler...


Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 02 Mayıs 2009 03:16
mustafaasil66
02-05-2009, 14:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Aynen insanoğlu var olduğu sürece korsan yazılım da var olacak windows 7nin de çok sürmeyecek korsanı olacak hepsinin var windows 7 nin olmaz ise ayıp olur kısa sürede hallederler ;) Bu arada güzel bi yazı teşekkürler...

Banned
02-05-2009, 17:40   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
127 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

bu laflar artık kabak tadı veriyorlar hep aynı hep aynı...