Windows 7 Kullanım Süresi & Bilgisayar zarar

kirpikral123
23-07-2009, 17:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
772 mesaj

Ben windows 7 7600 surumunu bilgisayarıma internete ilk sızdığı zamanlarda kurmuştum ancak serialini hiç bir yerde bulamadığım için kullanım olarak bize tanınan 30gun sonunda bilgisayarıma tekrar format atıp windows vista starter kurdum ancak 7nin rahatlığına alıştığımı farkedip tekrar geri döndum.Şimdi benim sizlere sormak istediğim şey şu şu anda crackli bir işletim sistemi kullanıyorum bunun laptobuma zararı olurmu?Her açtığımdı active istiyor ancak cancel dememe rağmen bir sorun olmuyor bilgisayar açılıyor ve her şekilde,her programı her dosyayı bir sınırlama olmadan kullanabiliyorum.Şu anda bilgisayarımda home premium ing surumu kurulu...

Recep Baltaş
23-07-2009, 17:55   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Doğrudan değil ama dolaylı olabilir.

Şöyle: Eğer bu Crack içinde bir virüs varsa sisteminizi bir bot ağına dahil eder. Bu bot ağı da sistem kaynaklarınızı siz farkında olmadan sömürür. İşlemci, RAM , Sabit disk .....szi komple hackerlara çalışırsınız ve sistemin ömrü azalır sonuçta. Faturadan bahsetmiyorum bile....

Zaten elinizde bir lisans varsa Windows 7'ye upgrade edin.

Anladığım kadarı ile bu konuda bilginiz az. Bu durumda Linux gibi alterantiflere de yönelmeniz zor.

Karar sizin 500 Dolarlık dizüstü mü? 50 Dolarlık Windows 7 mi?

kirpikral123
23-07-2009, 18:28   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

Beim elimdeki serialler bu surume uyarmı...Bence hem starter vista hemde vista home premium lisansı var.Ben normalde sahte yazılım kullanmam zaten.Ama söz konusu win 7 olunca dayanamadım,çok guzel bir işletim sistemi olmuş vistadan sonra ilaç gibi geldi...

Recep Baltaş
23-07-2009, 21:48   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Elinizdeki serialler uymaz maalesef. Upgrade ile ucuza alabilirsiniz.

rockstoreizmir
24-07-2009, 06:27   |  #5  
Üye
74 mesaj

sonuc olarak dogrudan zararı olabilir dusunsene bunu yapan firma bunu bir seri numarasında bellibir adette basıyor ve belli adette cd key urtiyor update veya baglandıgında internet uzerinde pc yerlerlestirdigi spylarla bunu tespit edip bloke edebilir hic olmadı veri kaybın olabilir orjinal den sasma kopyayla daglar kadar fark var arada

Ciim
24-07-2009, 09:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

microsoft sitesinden indirip alacağın ücretsiz key ile kursana... 1 yıl o şekilde rc modeli kullanırsın yada bekle rtm sürümü yakında nette onu kurarsın uyygun crack olursa

heartless
24-07-2009, 11:52   |  #7  
Yeni Üye
21 mesaj

vistanın içinde 2 tane dosya var onu al windows 7 ye at sonra key gir lisanslama yap sonra full orjinal windows 7 olur :) ok ama doğrulamada windows vista olarak görür microft tokens.dat yaz googleye gelir bişiler :)

lord sauron
24-07-2009, 12:05   |  #8  
Taze Üye
7 mesaj

MİCROSOFT  WİNDOWS VİSTA SP1  SERİSİ  +  WİNDOWS  7   SP2   DÖNÜŞÜM ARTIK ÇOK KOLAY 
UPDATE  PAKETİ   BULUP İNDİRİN 

BU ALINTI DEGİL  GERÇEK   TÜM  HAKLARI SAKLIDIR  WİNDOWS MİCROSOFT  MERKEZİDİR

Recep Baltaş
24-07-2009, 16:43   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
Alıntı: lord sauron  
MİCROSOFT  WİNDOWS VİSTA SP1  SERİSİ  +  WİNDOWS  7   SP2   DÖNÜŞÜM ARTIK ÇOK KOLAY 
UPDATE  PAKETİ   BULUP İNDİRİN 

BU ALINTI DEGİL  GERÇEK   TÜM  HAKLARI SAKLIDIR  WİNDOWS MİCROSOFT 
Bağırmadan ve Türkçe konuşursanız anlayabiliriz sanırım.