Windows 7 dvdsi ile kurulum yapacaktım.Şu an xp kullandığım için yükseltme ile kurulmuyor.Yükleme seçeneklerindeki Custom'a girdim ancak burda da disk silme veya bölümlendirme yapılmıyor malesef.Bu yüzden windows 7yi kurabilmem için windows xpyi silmem lazım.Bunu windows xp cdsi olmadan nasıl yapabilirim?Yardımcı olursanız sevinirim..
Windows 7 kurlumda sorun..
Windows 7 DVD'si ile ilerleyip, diskleri bölümlendirip, biçmlendirip ardından yükleme yapabilirsiniz.
XP yada herhangi bir Windows CD/DVD'sine gerek yok :)
Siz XP ile yanyana kullanmak mı istiyorsunuz ?
Win 7 dvd'si takılıyken bilgisayarı yeniden başlatın. Windows yazısı görünmeden önce, ekranda "Dvd'den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın..." yazısı çıktığı anda bir tuşa basın ve bilgisayarı dvd ile başlatıp format işlemine geçebilirsiniz. Yok böyle bir yazı çıkmıyorsa (dvd sağlamsa) boot ayarı yapmanız gerekecek. Boot ayarı için bu linkten yararlanabilirsiniz.
işlemci 32, dvd 64 bitlikse de kurulmuyor bende oldu
Resimde görüldüğü gibi next butonu aktif değil.Diskte yer yok diyor ancak yer olsa ne değişir ki zaten windows xp kurulu windows xpnin üstüne mi kuracak yer olsa?
Benimde başıma geldi ama sana söyle söyleyeyim eger usbden takılan bir haddiskse olmuyor biosta boot seçenekleriyle oyna yok normal harddiskse komple format çekiceksin xp cdsinden.
http://img35.imageshack.us/img35/5723/51872558.jpg
Driver options dan disklerini seçip , silecek , baştan yaratıcaksınız..
Böle çıkmaması , üste ki resim de gibi çıkması Deamon tools yada USB kurulum ile alakalı olduğunu düşünüyorum..