Bu aşağıdaki vereceğim Laptop Sisteme windows 7 uyarmı. şu an xp kullanıyorum memnunum ama widows 7 gecmek istiyorum.
işlemci : intel core 2 duo T5470 1.6 Ghz
anakart : dell vostro
hdd : 250 gb sata
ekran : intel gma x3100 black max bellek : 384 mb
ram : 1 gb ddr 2 800
Ram yükseltmem icab edermi veya bu şekilde kursam istediğim performansı alabilirmiyim .. aslında kurmam nedenim dandik bir onboard kartım olmasından. hem dandik hem directx 10 yani vista üzerine yapılmış araştırdım. bu yüzden xp sisteminde agp doku hızlandırmasını devre dışı görüyor ..
Windows 7 Kursam mı ?
- 1
- 2
Oyun oynamayacaKsan bir şey olmaz ama 1gb ram ile win7'de oyun oynanmaz.
Çünkü xp sadece kendisi bende 180 mb ram yiyor.Win7'de sanırsam 300-400 mb ram yiyordur.Belki daha fazla bilemiyorum.
Durduğun kabahat. 1 Gb daha ram eklersen şimdiki kullandığın sistemle arasında dağlar kadar performans farkı göreceksin. Oyun konusunda ise hangi işletim sistemini kurarsan kur farketmez, ekran kartı freni ile karşılaşacaksın.
Durduğun kabahat. 1 Gb daha ram eklersen şimdiki kullandığın sistemle arasında dağlar kadar performans farkı göreceksin. Oyun konusunda ise hangi işletim sistemini kurarsan kur farketmez, ekran kartı freni ile karşılaşacaksın.
Evt ztn 2 GB daha takıp 3 GB Yapacam. Oyun Oynamıyorum Pek sadece ara sıra fifa oyunlarını oynuyorum .. Şampiyonlar Ligi 2007 veya fifa 2007 gibi basit oyunları :) Ekran kartım ztn tamamen dandik değiştirilme imkanı olsa hiiç durmam
Oyun oynamayacaKsan bir şey olmaz ama 1gb ram ile win7'de oyun oynanmaz.Çünkü xp sadece kendisi bende 180 mb ram yiyor.Win7'de sanırsam 300-400 mb ram yiyordur.Belki daha fazla bilemiyorum.
XP'nin Oyunlar içi çok iyi oldugunu biliyorum ama benim ya vista yada win 7 ye gecmem lazım.. yukarıda belirttiğim gibi Win xp sisteminde bu kart agp hızlandırmasını devre dışı görüyor. İntel XP de bu karta destek vermiyor.bununda çözümü yok ya Vista ya Win 7
Windows 7 ilk açılışta 600Mb ram yiyor oyun oynamak için 2 Gb ram gerekli 1 Gb ram ile ancak basit oyunlar oynanabilir
Ben 2 Gb ram + 2 Gb ready boots kullanıyorum toplamda 3 gb ram kullanmış gibi oluyorum hiç bir takılma olmuyor p4 işlemci biraz çok program açınca zorlanıyor o kadar :)
Bende bir şey sorayım readyboots demişken.Bu readyboots aynı ram eklemiş gibi mi oluyor yoksa sadece bazı işlemler için filan mı kullanılıyor?
Kesinlikle kurmalısın.
Durduğun kabahât.
Peki Ben bu onboard ekran kartıyla (gmax3100) call of duty 4 ne yapsam oynarım bana her yoLu söyleyin
Ram kapasitem ztn 3 yada 4 OLacak sizin başka ekliceniz şeyler?
Bnde Önceden öyLe Düşünüyodum ama öyLe değiLmiş Bunu yazmazdan önce düşüncemiz aynıydı ama YOUTUBE de izledim adam catır catır oynuyor .. AYnen Bu GMA X3100 'den yaLnız sistemi XP ram 4 gb sistem 64 bit ... Bnde XP gecip 64 bit kurup 4 gb ram takacam )
Herkes Win7 diyor bi kuralım bakalım nasılmış ilginiz için tşkler
Kardeş biz pentium 4'te kullanıyoruz sen ise core 2 duo da tereddüt ediyorsun. Hem ayrıca windows 7 ve vista bilgisayar rami yaterliyse zorlanmalarda ekran kartına tahsis ediyor. Eğer onboard ekran kartı sorun çıkrmazsa yüksek ram ile rahat rahat kullanırsın. 4 gb ram demişsin. Eğer ram 4 gb olacaksa 64 bit işletim sistemi kur.
Kardeş biz pentium 4'te kullanıyoruz sen ise core 2 duo da tereddüt ediyorsun. Hem ayrıca windows 7 ve vista bilgisayar rami yaterliyse zorlanmalarda ekran kartına tahsis ediyor. Eğer onboard ekran kartı sorun çıkrmazsa yüksek ram ile rahat rahat kullanırsın. 4 gb ram demişsin. Eğer ram 4 gb olacaksa 64 bit işletim sistemi kur.Sistem bileşenlerinizi yazabilir misiniz? Ona göre ben de bir kıyaslama yapmak istiyorum kendiminkiyle.
- 1
- 2