Merhaba,
AMD AM2 2200 işlemcili, Asus anakartlı, 4 gb kingston 800 mhz. ddr2 ramli, 120 gb seagate ide hdd, lg dvd yazıcı bilgisayara sahibim.
Birkaç aydır windows Xp ve Ubuntu home 64 bit işletim sistemini beraber kullanmaktaydım.
Windows 7'ye geçmek istedim. Bilgisayara 64 bit windows 7 dvdsi ile kurulumu başlattım. (not: bu dvd ile 2 bilgisayara kurulum yaptım, dvd de bir sorun yok)
Disk bölümleme ekranında C yi ve diğer linux bölümlerini sildim. D sürücüm uzatılmış olarak aynen duruyordu. Kuruluma başladım. Kurulum başladı, kurulum dosyaları tamamlandı ve 2. seçenek olan dosyalar açılıyor işlemi başladı. DVD nin ve harddisk ışığı bir süre senkronizeli bir biçimde birlikte yanmaya devam etti. Durum olarak %1 e geldi. Disk ışıkları ve DVD rom un sesi bir süre sonra kesildi. O şekil bıraktım ve birkaç saat sonra geldiğimde yine aynı yerde saydığını gördüm. Ekranda bir kilitlenme yoktu, ... yan yana noktalar hareket halindeydi ve yine de kurulumu yapmadı.
Problemin partition problemi yüzünden olabileceğini düşünüp mbrdeki linux alanını değişik partition programları ile aramaya başladım. (hiren boot cd ile). Programlardan bir tanesi hataya sebep oldu sanırım ki D sürücümü de kaybettim.
İyice sinirlenmiştim ki verilerin kaybolmasını umursamadan bu sefer problemi çözmek amacı ile harddiske low level format attım. Diskte hiçbir bölüm kalmamıştı. Bundan gayet eminim.
x64 windows 7 kurulumunu tekrar başlattım yine aynı yerde takıldı kaldı. Hiçbir hata iletisi bile vermedi.
Bu sefer x86 tabanlı windows 7 kurulumunu başlattım o da aynı yerde takıldı kaldı.
Ubuntuyu tekrar yükledim bilgisayara. (Ubuntu 64 bit) 1 gün ihtiyaçtan dolayı kullandım ve tekrar kaldırdım.
Windows 7 bilgisayarıma hata vermediği halde yüklenemiyor.
Sizce problem ne olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Kurulumu başka bir DVD okuyucu ile tekrar yapmayı deneyeceğim. O da olmazsa farklı bir disk bulup onun üzerinde tekrar deneyeceğim. Tabiki eğer buradan olumlu bir cevap alamazsam.
Not: Kullandığım DVD ler orjinal microsoftun sitesinden indirilmiştir. 2 Farklı x64 sürümü denenmiştir.