windows 7 kurulumunda donma

palamut66
22-03-2011, 12:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

sorunu uzun zamandır çözmeye çalışıyorum. herhangi bir yerde cevabını bulamadım.
Anakartım:ASUS M2V-MX
İşlemcim:AMD 3500+
Ram: DDR2 1gb
Ekran kartım:512 mb 256 bit geforce

windows kuruluyor kısmında donuyor. 
Bir çok yerde rem  bozuktur dediler 3 tane ayrı RAM denedim olmadı. Harddisk bozuk olabilir dediler  harddiki farklı bilgisyarda denedim win7 ultimate kurulmu tamamladı. harddikte de problem yok.
win7 ultimate kurulu harddikimi kendi bilgisayarıma taktım win 7 açılıyor. fix problem falam filan diyor 
reset atıyor. 

soru: 1. windows kurulumda nie donuyor.
         2. harddike farklı bilgisyarda  kurulum yaptıgim hlde kendi bilgisayarım neden açmıyor
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Banned
22-03-2011, 13:10   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

"Windows yükleniyor" yazan ekranda sistem donanımları tarar ve sürücülerini yükler. Bu süre donanım özelliklerine bağlı olarak çok uzunda sürebilir kısada. Bir bilgisayara kurulum yaparken tüm kurulum süresinin 15-16 dk. olduğunuda gördüm, 50-55 dk da. Bu geçen sürenin çoğunluğuda sizin başınıza geldiği gibi dosyalar çıkartılıyor ve windows yükleniyor ekranında geçmekte. Beklemeniz durumunda muhtemelen sizin windowsunuzunda kurulumu sorunsuz tamamlanacaktır.

Kapalı Hesap (169436)
22-03-2011, 17:34   |  #3  
Kapalı Hesap
280 mesaj

Windows cd'in temizmi orjinal değilse sorun olabilir tabi ben olabilicek sorunları söylüyorum denedim demişsin onlardan değilse bunuda dene farklı sürümlerini dene ultimate kurulmuş gerçi ama professional dene birde diskin sata mı ıde mi onuda yazarsan iyi olur khraman kardeşin dediği gibi yükleme aşaması o şekilde oluyor sorunun devam ediyorsa tam olarak yaz yeniden.

scuf
23-03-2011, 12:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

1) win 7 32 bit mi 64 bit mi kuruyorsun ? 32 bit olanı kur
2) win 7 cd sinde sorun vardır benim bi ara başıma gelmişti buna benzer bir olay , eğer yapabiliyorsan usb flash belleğe bot edip windowsu usb den kur ( cd ye kıysasya yarı yarıya erken kururyor )
3) eğer yine hata veriyorsa donanımsal bir sorun var bilgisayarında ki bence işlemcinde bir sorun var

palamut66
24-03-2011, 12:02   |  #5  
OP Taze Üye
2 mesaj

Aynı cd ile 5-6 bilgisyara kurulum yaptım. DVD writer IDE olduğu için okuyamıyor diye şüpelendim. Harddisk söküp daha önce kurulum yaptığım bir bilgisayardan windos cd sini kopyladım. Kurulumu bu kopyladığım D: sürücüsünden denedim yine aynı yerde donuyor. Belki kurulum uzun sürer diye 12 saatten fazla bekledim.
tık yok.  flash belleği boot edip denemedim sadece.
Bu arada  win 7 32 bit kuruyorum
harddisk te  SATA.

Anakarttın testeği olmaya bilir mi?

yagerya55
24-03-2011, 20:40   |  #6  
Taze Üye
12 mesaj
Alıntı: palamut66  
sorunu uzun zamandır çözmeye çalışıyorum. herhangi bir yerde cevabını bulamadım.
Anakartım:ASUS M2V-MX
İşlemcim:AMD 3500+
Ram: DDR2 1gb
Ekran kartım:512 mb 256 bit geforce

windows kuruluyor kısmında donuyor. 
Bir çok yerde rem  bozuktur dediler 3 tane ayrı RAM denedim olmadı. Harddisk bozuk olabilir dediler  harddiki farklı bilgisyarda denedim win7 ultimate kurulmu tamamladı. harddikte de problem yok.
win7 ultimate kurulu harddikimi kendi bilgisayarıma taktım win 7 açılıyor. fix problem falam filan diyor 
reset atıyor. 

soru: 1. windows kurulumda nie donuyor.
         2. harddike farklı bilgisyarda  kurulum yaptıgim hlde kendi bilgisayarım neden açmıyor
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Hocam mrblar.. Aynı sorunu bende yaşıyordum... Anakartımız aynı boşuna uğraşmayın boot upadate istiyor fakat "m2v mx" için win 7 boot güncellemesi mevcut değil orjinal sitesinde bulamadım... Yokta bildiğim kadar. Sorun yani boot güncellemesi eğer bulursanız win7 bootunu güncelledikten sonra sonunuz kalmaz...