Windows 7 Lisanslı Oem Key Sorunum

reckless17
19-01-2010, 20:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Arkadaşlar sizlere danışmakistediğim bir sorunum var inşallah bir çözümü vardır,sorunumşöyle;almış olduğum Lenovo marka laptop üzerinde 64 bit win7homepre yüklü olarak geldi,ancakiçerisinde çok fazla kullanmadığım program olduğu için bir arkadaşımdanmsdn retail sürümü dvd aldım bu dvd ile 64 bit homepre7 kurdum ancaketkinleştirmek istediğimde laptop'un altında yazılı olan(sanırım oem)win7home pre keyi ile etkinleştirmeye çalıştığımda hata veriyor keyingeçersiz olduğunu söylüyor(doğru olarak yazdığıma eminim)acaba bu keyikullanabilmek için illa oem sürüm win7mi kurmak gerekiyor,yada başkabir sorunmu var ?Elimde bulunan bu orjinal keyi kullanabilmem içinneler yapmam gereklidir.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: reckless17 ~ 19 Ocak 2010 20:08
Süleyman.
19-01-2010, 20:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Acaba sonradan edindiğiniz sürüm "Ultimate" sürümü olabilir mi? Aynı "Home Premium" sürümü olsa sorun olmazdı. Bilgisayarla gelen yazılımları "Your Uninstaller" ile kaldırabilir ve daha sonra Windows Yedekleme Merkezi'nden temzi bir imaj oluşturabilirsiniz.

reckless17
19-01-2010, 20:20   |  #3  
OP Taze Üye
12 mesaj

edindigim sürüm ultimate ancak içerisinden home premiumu seçerek kurulumu gerçekleştirdim,elimdeki lisanslı keyle kuramadığım gibi kurulumu key girmeden gerçekleştirdikten sonra key girmeyi denedim key şu hatatı verdi girdiginiz key win7 keyine benzemiyor şeklinde bir hata verdi.Nette okuduğum kadarıyla
1..slic
2..serrtifika
3. key

bu yukardekilerin oem kurmak için elimizde olması gerekliymiş.Ancak bende sadece laptop'un altında yazılı olan Product Key bulunmakta.Sizce bu sorun neden oluyor olabilir ve nasıl düzeltebilirim.

ECHELON_
19-01-2010, 20:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

birde kurulumu yaptığınız dvd win7 nin orjinal dağıtımı mı netten çekme mi md5 değerlendirilmesi yapılmış mı orjina dvd den kopya mı

reckless17
19-01-2010, 20:35   |  #5  
OP Taze Üye
12 mesaj

Arkadaşımdan edinmiş olduğum dvd 'msdn retail' sürümüymüş arkadaşlar.Kendisi netten indirmiş.MD5 değeride : 154B89EF883E17A0A5D107BF4D91C44B... buymuş.Elimdeki Oem Key olduğu için illa Oem olan bir dvd ilemi kurmamız gerekiyor.Laptop'un içerisinden herhangi bir kurulum dvdsi fln çıkmadı,o yüzdende birinden edinmem gerekiyordu dvdyi arkadasımdan aldım bende.

reckless17
19-01-2010, 21:46   |  #6  
OP Taze Üye
12 mesaj
Alıntı: TBCMagic  
Bu bilgiler RECOVERY DVD'de yada RECOVERY PARTISYONDA mevcut. Aslinda 2 tane ürün anahtari var:
a) TOPLU AKTIVASYON: Ön aktivasyon icin üreticilere bir tane ürün anahtari dagitilir. Sertifika, ürün anahtari ve BIOS bilgilerine dayanarak otomatik aktivasyon gerceklesir. Ürün anahtari PC'nin altinda bulunan OEM anahtari degildir (bk. ilk Windows 7 crack - LENOVO hack) Mesela RECOVERY DVD'den kur. Windows 7 bir ürün anahtarini girmeni istemez.

b) Ürün anahtari aktivasyonu: PC'nin altinda bulunan (OEM) anahtari. ONLINE kontrol edilir.

recovery partisyonunda bulunan rec ile ilk aldığım hale getirdim windowsu,ancak burda kullanmak istemedigim programlar yüklü antivirüs,office vs gibi.şimdi bunları silip bir recovery alsam düzgün birşey olmaz die düşünüyorum,içerisinde sildiklerimden dosya artıkları fln kalıcaktır çünkü.elimdeki Oem Key ile recovery dışında sıfırdan bir kurulum gerçekleştiremezmiyim acaba,yada diyelim ben kurdum arkadaşımdan aldıgım dvd ile telefon ile aktivite etme şansımız yok sanırım vistalardaki gibi degilmi?

kartal7
19-01-2010, 23:57   |  #7  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

arkadaşım eğer bilgisayarınla gelen ön yüklü key 32 bit ise  onu 64 bit home premium yükseltmek için microsofta 29 dolar vererek 64 bit için dvd siparişi vermelisin keyini 64 bit sürümlerde kullanma kara listeye girme riski var dvd siparişi vermek  için   burdaki telefon ve mail adresinden yardım alabilirsin  bende almayı düşündüm   vista home premium 32 bit  oem lisansım var  64 bit   için  4gb ram  lazım lazımdı  ama farkındaysan  64 bit program sayısı yetersiz gördüğümden dolayı talebimi erteledim 29 dolar gözden çıkarıyorsan karar senin.    http://www.microsoft.com/windows ... upport/default.mspx

Son Düzenleme: kartal7 ~ 20 Ocak 2010 00:04
reckless17
20-01-2010, 00:00   |  #8  
OP Taze Üye
12 mesaj

elimdeki key 64 bit pc 64 bit oem win7homepre yüklü olarak geldi ancak içerisinden herhangi bir recovery yada win setup dvdsi fln çıkmadı.2 Gündür ugraşıyorum açıkcası Laptop aldığıma pişman oldum desem yeridir

kartal7
20-01-2010, 00:08   |  #9  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

ürünü satın aldığın firmayla görüş sorunu çözemezsen satın aldığın alışveriş merkezinin servisine git boş bir dvd götür dvd yazmaları için ısrar et.

kartal7
20-01-2010, 00:12   |  #10  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

bende bilgisayarımı  satın aldığım yere götürdüm arıza vardı vistayı yeniden kurdular  lisanssımı  girip aktifleştirdim sonra boş bir dvd götürüp sp1 yüklü vista istedim bana verdikleri sp1 dvd değildi ama keyimi kabul etti.

reckless17
20-01-2010, 00:12   |  #11  
OP Taze Üye
12 mesaj

Ürünü Gold Bilgisayar'dan aldım yarın gidip bir konuşurum,yardımcı olucaklarını pek sanmıyorum gerçi ama şansımı denemekten bir zarar gelmez

kartal7
20-01-2010, 00:22   |  #12  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

olmak zorundalar müşteri her zaman haklıdır   yardımcı olmazlarsa bulunduğun ilde bilgisayar satan firmaların  servisleri  içinde mutlaka birinde dvd cd,ni  yazacak biri yardımcı olacaktır çünkü sana lisans vermiyorlar sadece bir dvd cd verirler talepte bulunurken lisanssın olduğunu belirt daha kolaylaşır işin boş bir dvd mutlaka götür yoksa seni başlarında savmaya kalkarlar.

Son Düzenleme: kartal7 ~ 20 Ocak 2010 00:28
erdem barış
20-01-2010, 11:49   |  #13  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj
Alıntı: reckless17  
elimdeki key 64 bit pc 64 bit oem win7homepre yüklü olarak geldi ancak içerisinden herhangi bir recovery yada win setup dvdsi fln çıkmadı.2 Gündür ugraşıyorum açıkcası Laptop aldığıma pişman oldum desem
lenovo müşteri hizmetlerini ara yada mail at ürün kurtarma dvdsi istediğini söyle gönderirler. 

reckless17
20-01-2010, 15:42   |  #14  
OP Taze Üye
12 mesaj

düşündüğüm gibi oldu bugün gold bilgisayar ile görüştüm yardımcı olmadılar,netten yada birinden dvdyi edinip kendi keyinizle kurmanız gerekli dediler.Lenovo Y550 Serisi için maalesef recovery dvd gönderimi yapmıyormuş,eski seriler için bile gönderim yapıyorlar ancak daha yeni ürün olan y550 serisi için böyle birsey mümkün değil anlamış değilim.Az Önce Lenovo Musteri Hizmetlerini arayıp görüştüm kendilerinin böyle bir hizmet vermediklerini söylediler,dvd gönderimi yapmıyorlarmış.eee biz verilen keyi kullanamadıktan sonra ne anladım ben bu işten...

Son Düzenleme: reckless17 ~ 20 Ocak 2010 16:17