windows 7 mavi ekran hataları

valk
12-01-2011, 18:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

ANAKART-M4A79XTD EVO AMD 790XSB750 DDR3 1600MHZ
İŞLEMCİ-PHENOM II X4 965 AM3 3.4GHZ 8MB CACHE 45NM
EKRANKARTI-ZOTAC GTX260 AMP2 GDDR3 896MB 448BIT
HDD-1TB 32 MB SATA2 7200RPM NCQ HDD SEAGATE
WİNDOWS-7 HOM PREMİUM ORJİNAL
RAM-8GB 4X2 KIT HYPERX DDR3 1600MHZ CL8 XMP KINGSTON
KASAM OYUNCU KASASIDIR POWER 600W

Merhaba.
31.12.2009 tarihinde bu pc yı topladım ve 10.10.2010 tarihine kadar sorunsuz kullandım. fakat aksam kullanıp kapattığım pc mı sabah açmak istediğimde  pc açılıyor ama monütörüme görüntü gelmiyordu bunun üzerıne bırkac kez rst atıp denemelerde bulunduysamda acılmadı bende pc mı topladığım yere götürerek teknık servıse bıraktım ve 4 gun sonra msj geldı pc nızı gelıp ala bılırsınız dıye sorun nedır dedığımde anakartın ekrankartını kıtlemiş gibi bir cvp aldım nasıl onardınız dediğimde bios update yaptıklarını soyledıler benım tahmınım ana kartın pılını cıkarıp taktıklarıdır neyse dedım eve geldım acıldı kullanmaya basladım 1 ay sonra mavı ekran hatası aldım once pek onemsemedım sonra bu ekran hataları sıklastıkça sıklastı verdiği hatalar genelde DRİVER İRQL NOT LESS OR EQUAL-SYSTEM SERVİS EXCEPTİON-SYSTEM DEMAGE VE 000000000-1111 BUNA benzer kodlu hatalar fakat bu hatalardan sonra pc yenıden baslarken ekran kartından dolayı acılmıyor bazen nasıl mı bılıorum ekran kartımın ustundekı fanın sesı nasıl anlatsam tam devırlı donmuyor donduğu zaman acılıyor pc fakat bazen ana kartın pilini cıkartıp bıraz bekledıkten sonra pc acılmadıysa acılıyor ama yıne bu mavı ekran hataları dvm edıyor etmıyor hanı bellıde olmuyor oyun oynarken filim zilerken msn deyken farket meden veriyor bu hataları şimdi bu donanımsal bır hatamı sistemselmi bu sorunu nasıl çöze bilirim yada sorun ana kartımdamı neden acılmayan pc anakartın pilini çıkartıp takınca açılıyor. Şimiden ilginiz  ve yardımınız için teşekkür ederim

bora.alper
12-01-2011, 19:07   |  #2  
Taze Üye
11 mesaj

Fanda toz birikmiş olabilir mi? Çünkü fan tam devir çalışınca açılıyor demişsiniz. (Fan herhangi bir bileşenin olabilir)

coskunkolik
12-01-2011, 19:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
382 mesaj

Orjinal Win7 kullanırsan böyle olur işte. Korsan kullan rahat et. Aylardır tık demedi daha.

Jubei76
12-01-2011, 19:32   |  #4  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

ilk önce bios ayarlarını default yap sonra yine bak bakalım yine mavi ekran hatası verecekmi eğer verirse bu sefer deneme amaçlı başka bir ekran kartı bulalım ve onu deneyelim eğer onda mavi ekran hatası vermez ise sorunumuzun ekran kartımızda olduğunu anlarız ama yine mavi ekran hatası verirse bu sefer RAM denemek gerek çünkü mavi ekran hataları genelde RAM kaynaklıdır ,RAM,lerimizi tek tek deneyelim ve bakalım mavi ekran hatası verecekmi ? ben bu hatanın nerden kaynaklandığını bulacağına inanıyorum.Göz kırpma

coskunkolik
12-01-2011, 19:38   |  #5  
Yıllanmış Üye
382 mesaj

Hata orjinal Windows kullanmasında başka yerde aramayın. Burası Avrupa veya Amerika değil. Bizim PC ler alışık değil orjinal yazılımlara. Bağışıklık sistemi çöküyor mikrop kapıyorlar sonra.

valk
12-01-2011, 20:21   |  #6  
OP Taze Üye
2 mesaj
Alıntı: Jubei76  
ilk önce bios ayarlarını default yap sonra yine bak bakalım yine mavi ekran hatası verecekmi eğer verirse bu sefer deneme amaçlı başka bir ekran kartı bulalım ve onu deneyelim eğer onda mavi ekran hatası vermez ise sorunumuzun ekran kartımızda olduğunu anlarız ama yine mavi ekran hatası verirse bu sefer RAM denemek gerek çünkü mavi ekran hataları genelde RAM kaynaklıdır ,RAM,lerimizi tek tek deneyelim ve bakalım mavi ekran hatası verecekmi ? ben bu hatanın nerden kaynaklandığını bulacağına inanıyorum.Göz kırpma
Ekran kartımı bu sorunlardan önce yetkılı servıse göturup baktırmıstım her hangi bir sorun cıkmadı  ramler konusuna gelınce okadar ram bula bılırmıyım bılmıyorum :)  denemek için 8 den 6 ya mı yoksa dırek 4 e mi düşürmeliyim.

fatma yolcucu
21-01-2011, 04:00   |  #7  
Yeni Üye
33 mesaj

servise yolla