Arkadaşlar bilgisayarım yeni,geldiğinde bu programda kuruluydu.Bidaha antivirüs yüklemedim,sağlam programa benziyor,yani netten falan tehdit geldiğinde hemen uyarıyor falan..Kullanan varmı ? Bu programla devam etmelimiyim ?
windows 7 microsoft security essentials
Ben çok beğendim,ayrıca hiç kastırmıyo pc yi,tam taramayı 1 saate bitiriyor..Daha bilgili arkadaşlarda yorumn yaparsa ?
microsoft security essentials bilgisayarın kendi sistemini temzi tutan bir uygulamadır. Kritik önemli uygulamalrı korur yada korumaya çalışır. Bir nevi defenderdir. Tek farkı defender gibi programa virüs girdiğinde değilde girmeye çalıştığında durdurur.
Bende kullanmıştım,hiç kasmıyordu ayrıca da etkiliydi.Bedava olması da çok iyi.
yani bunun yanında bir program daha mı kullanmalıyım ?
Ben normalde antivirussuz kullaniordum vede pekde dikkat etmezdim viruse faln daha sonra bi antivirus kurim dedim cunki butun programlar hata vermeye baslamisti ve ne olsun kurdugum antivirus aninda silinip gidiyo :D sality denen illet grmiski 5 6 saat cebellestikten sora kas 11 kurmayi basardim guzlde temizledi ama buldugu viruslerden 5 tanesini kacirdi superantispyware ve antivirle bulmayi denedim o 5 tanesi haric farkli kucuk yazilimlari buldular ve en son microsoft secureity i denedim ve o buldu bunlari daha sora internetten virus cekerek deniyim dedim tehdit bilgisayara grdmeden engellemedi indikten bi kac saniye sora teki veriyo yani gec tepki veriyo kaspersky drek baglantiyi kesiyo ama onun kacirip dha sonraki aramasinda bulamadigi 5 virusu buldu taramasi cok yavas 6 7 saat arama yapti ama guvnelir bi program olmus ama kullanmak icin henuz erken diyenlerde var.(microsoft secureity+superantispyware)
Dostum bende kullanmıştım kaspersky almadan önce ücretsiz olduğu için gayet güzel bir antivirüs yazılımı. microsoft güzel yapmış...
Evet program gerçekten çok güzel,muhteşem virüs algılamaya sahip ve kasma denilen birşey yok ...
512 Ram'lik bilgisayara yükledim,kasma yok ama tarama hızı ve güncellemesi çok yavaş,yinede kesinlikle kullanılacak program,Eseti'de katlar ayrıca ...
Microsoft Security Essentials + Malware-AntiMalware kullan.Bende yanında Malware-Antimalware yerine Trend micro kullandım sonra geçtim Malware-Antimalware ye. Hiç fena değildi. Sizde chip de okumuşsunuzdur belki bir ücretsiz antivirüs yazılımları arasında bir test yapılmıştı. Panda Cloud , AVG , Avira , MSE gibi 9-10 tane program bir zararlı site üzerinden (yanlış hatırlamıyosam) tarama yapılmıştı. 1. Panda Cloud , 2. Avira AntiVir 3. Microsoft Security Essentials olmuştu.
panda %99-98 civarında avira %98 civarında microsoft da %98 e yaklaşık bi oranla başarılı olmuştu
Testlerde oldukca iyi sonuclar aliniyor MSS ile zaten ev kullanicisi icin birazda pcden anliyorsa Antivir, Mss, Avast, Avg yeterli programlar paralilarinda bazi sitelerde nasil sonuclar verdiklerini cok iyi biliyoruz.
Kaspersky ve Norton gibi devlerin sahte antivirusleri yakalamadigini sistemde malwareleri es gecdigini kac kez gördük.
Uac, bedava bir Antivirus yazilimi, Windows güvenlik duvari, ccleaner ev kullancisi icin yeterlidir
ek olarak spybot bagisiklama ve anti malware arada tarama yaptirmak icin zaten parali yazilimlar ile bile bulundurulmasi gereken seyler.