Windows 7 neden 6.1?
Şimdi benim anlamadığım bir şey var. 7, Vista'nın bir düzenlemesi mi ki ilk Vista ile gördüğümüz 6 numaralı sürüm 7'de de devam ediyor? Tamam, sayı tamamen aynı değil ama gördüğümüz gibi XP'de 5 olan numara Vista'da 6. 7'de neden 7'değil?
Şimdi anladım. Teşekkürler.
Vista için XP'nin makyajlanmışı deniyordu ama ben o fikirde değildim. Ama sanırım 7, Vista'nın makyajlanmış hâli olacak. Değil mi?
Şu anda öyle gözüküyor ama makyajlama sadece görsellik üzerinde olmayacak...
Biz ona geliştirme diyelim...
Tabii, geliştirmeleri görmezden gelemeyiz.
Acaba 7'nin kararlı sürümündeki görünümü de böyle mi olur ya? Bence böyle olmasın, biraz daha değiştirilsin çünkü bu görünüm tıpkı Vista. Tamam, bu görünüm de çok hoş ve işlevsel ancak insan değişiklik bekliyor yani.
Bence tıpkı vista değil.Bana vista daha sade geliyor ve daha çok seviyorum şu anda açıkçası :D
"Tıpkı Vista." derken Vista'ya olan benzerliği vurgulamak istedim. :)
Tema ismi bile değişmemiş. Win + Tab'ın ve Alt + Tab'ın da şekli aynı. "Ne gibi bir değişiklik olabilirdi?" derseniz bilmem ama Microsoft her şeyin en iyisini yaptığından ve yapacağına emin olduğumdan ondan çok daha güzel şeyler bekliyorum.
windows 7 daha pre-beta surumu we anladıgım kadarıyla suan sadece vista cekirdeği uzerine yeni gorunum ve birkac kucuk ozelliğin eklendiği bir surum ancak asıl versionunda kendine ait bir cekirdek yazarlarsa o zamn surum no 7 olur e windows 7 dediklerine gorede yazmayı planlıolar heralde
xp 2000 in uzerine yeni cekirdek yazılmadan gelimisti bu yuzden surum nosu 5.1