Windows 7'nin yarattığı büyük fark!

CHIP Online
26-04-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Vista ile hayal kırıklığı yaşayan Microsoft'un, Windows 7 ile neleri değiştirdiği şimdi çok daha net

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... yuk-fark_19658.html

Resimlerle: Windows 7 hack yöntemleri

Vista'nın kullanıcılar tarafından pek de tutulmaması Microsoft'un sadece prestijine değil, karlılığına da büyük darbe vurmuştu. Vista'nın beğenilmemesi, dünya çapında milyonlarca kullanıcının XP ile yola devam etmesine neden olmuştu. Bu nedenle yeni işletim sistemini satmayan Microsoft, 2010'da ise bambaşka bir tablo çiziyor.

Her kesim tarafından son derece beğenilen yeni işletim sistemi Windows 7, bu sevimsiz tabloyu Microsoft'a çoktan unutturdu bile. 2010 yılı ilk üç ayı için gelir raporunu yayınlayan Microsoft, toplam gelirinde bir önce yıla göre %6'lık artış yaşayarak 14,5 milyar dolara taşıdı. Net karı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %35 artan Microsoft, bu sayede 2009'un ilk çeyreğine göre 1,4 milyar dolar fazladan kar elde ederek ilk çeyreği 4 milyar dolar karla kapattı.

Toplam kazancı %6 artmış olmasına rağmen, sadece Windows ürünleri ele alındığında Microsoft'un gelirinin bu ürün yelpazesinde %28 arttığını görebiliyoruz. Bu da firmanın bu gelir artışında Windows 7'nin ne kadar önemli bir pay sahibi olduğunu gösteriyor.

Tüm konu: Windows 7'nin yarattığı büyük fark!

İzleyin: Windows 7 tabletin gücü!

Resimlerle: Windows 7 hack yöntemleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Windows 7 ne zaman XP'den daha yaygın hale gelebilir?

_hEro
26-04-2010, 13:55   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Bu seneyle birlikte xp nin de sonu gelir herhalde.

Stoch
28-04-2010, 18:04   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

Kahretsin . XP'yi bırakamıyorum . Olmuyor . Deniyorum . Olmuyor ...

Hayalet 26
28-04-2010, 18:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

6-7 aydır windows 7 kullanıyorum.Windows 7 ye geçtikten sonra bir daha xp kullanmak aklıma bile gelmedi.Bilgisayarımda çözümsüz bir sorun hiç olmadı.3 aydır format atmadan kullanıyorum ve kurduğum gündeki stabiliteyi aynen muhafaza ediyor.Xp nin benim için artık win 98 yada 2000 den bir farkı kalmadı.Windows 7 nin yaygınlaşmasına gelince,sanırım bu biraz daha zaman alacak.Kişisel kullanıcılar bazında windows 7 satışları ve kullanımı artmaya devam etmekle beraber,kurumsal alanda windows 7 nin xp kadar yaygınlık sağlayacağını sanmıyorum.Microsoft şirketleri birtakım zorlamalara maruz bırakıp xp desteğini tamamen kaldırırsa o zaman işler değişir.Bunun da birtakım riskleri olabilir Microsoft açısından,onu göze alabilir mi bilemem...