Arkadaşlar yeni bir pc satın aldım. Ama disk bölümlendirmesi yapılmamış. Bende diyorumki windowsu formatlayıp güzelce diski boyutlandırayım. Pc ile beraber verilen bir lisans keyim mevcut. (Windows 7 Home premium OEMA).
Ramim 4 gb olduğundan dolayı 64 bit sürüm lazım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
WİNDOWS 7 OEM Home Premium 64 Bit Sürümü Aruyorum
1. Disk bölümlemesi için farmat atmanıza gerek yok dis yönetimine girerek mevut diskinizi bölerek yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz.
2. 32-64 bit olayı için bence hazır sisteminizle uğraşmaya değmez.
Bendeki de 64 bit işletim sistemi fakat C. 300 gb yakın d :30 gb ben istiyorum D daha fazla olsun c az olsun windows un kendi kapladığı yer kadar. Bunun için format atmak istiyorum.
D diskinde recovery alanı yok ise Disk yönetiminden D yi silin sonra boş alana sağ tıklayıp bölüm sil deyin, recovery var ise D ile uğraşmadan direk C ye sağ tıklayıp birimi küçült deyin sonra maksimum küçült alanı kadar küçültme yapın sonra oluşan boş alana sağ tıklayıp yeni birim seçeneğinden D diskini oluşturabilirsiniz. Sanırım 200 gb kadar bir D diski oluşur bu şekilde. Yapamazsanız msn niziverin ben yapıvereyim.
home premiumla uğraşma git ultimate al bence
Windowsu boyutlandirmak icin formata gerek yok
2 dvd 1 cdye backup alirsan sorun ilerde yasamazsin ayrica yok serial var vs vs genuis ile kopy oldugunu anliyorlar tel ile falan ugrasmak zorunda kalirsin zamanla.
Ayrica sitede Msdn sürümlerinin orjinal linki aramayla bulursun arama motoruna Chip.com.tr Windows 7 orjinal yaz cikar.
Ayrica o makinede muhtemelen yedekleme bölmü vardir
Son olarakda uyduruk dvd vermiyorlar verdiklerinide sanmiyorum isin asli ya nasil kirildigida biraz mantiksiz
herhangi bir yerden oynanmamış temiz bir 7 bulup indirebilir ve iso içindeki "ei.cfg" dosyasını silerseniz tüm sürümler çıkar istediğini yüklersiniz.tabii 64 bit lisansı varsa
sadece öneri :)
sana verilen 32 bit
pembe renkli lisans etiketine sahip olan sistemler hem 64 hemde 32 bit kurulumuna olanak tanımaktadır bu etiketler windows lisanslama kitinden elde edilen lisans barkodudur. bazı üreticiler ise mea yerini coa kullanır koa olanlarda böyle bir şans yok malesef tek windows versiyonu için geçerlidir.
Ben sorunu tek bölüme indirirerek çözdüm arkadaşlar sağolun. Artık yedeklerimi ya DVD yada USB yoluyla almaya karar verdim.
Eğer ilgilenirseniz şu soruma cevap atabilirmisiniz?
https://www.chip.com.tr/forum/bu- ... -nedir_t191336.html