Merhaba,
Bugün fark ettim ki bilgisayarımın rami 4 gb değil 2 gb görünüyor. Son günlerde oldukça kasıyordu. içinde 2 tane 2 gb ram var. iki slot da iki ram de çalışıyor. ayrı ayrı bütün kombinasyonları denedim. durduk yere neden 2gb görmeye başladı. sorunu çözümü için yardımcı olabilir misiniz.
[DONANIM] Windows 7 RAM Sorunu
Ramlarin ikisi de çalışıyor. Ayrı ayrı denedim.
Ekran kartı paylaşımlı değil. Kaldı ki daha 1 hafta önce 4 gb di ram.
İşletim sisteminin 64 Bit olduğundan eminsin, değil mi ?
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Ram'i takarken alttaki tırnak kendi kapanıyordu, üstteki biraz zorlamamla kapanıyordu. Tek yanlış oydu, şimdi yine 4.00 GB ramim var :)
Teşekkür ederim ilginize.
Arkadaşım aynı sıkıntı bendede war 1 gb olmak üzere 4 tane ram aldım windows 7 64 bit işletim sistemi kurdum ama bilgisiyar 3 gb ram görüyor sebebini anlamış değilim yardım bekliyorum..
cpu-z ile hangi ramin görünmediğine bakabilirsin ilk iş olarak.
sayın arkadaşım benzer bir durumda bende var p5n32 sli deluxe bilgisayarıma 2 gb daha ram takmaya kalktım bilgisayar açılmadı.
corsair 675 mhz 1gb ramx2 adet
şu anda üzerinde olanlar corsair 533 mhz x2 adet
yanlışlık nerede acaba
genelde farklı hızlarda ramlar diğer düşük olanına ayak uydursada bazen çaışmıyor bunun sebebi anakartın destek listesinde bulunmuyor olması diğer soruysa 32 bit kulanan arkadaşlar 4 değil 16 gb taksalarda sistemlerinde yine 3,25 gb arak görecektir bunun sebebi 32 bit'in adresleme yapamamasıdır yani 16 gb ram varsa 64 bit kulanacaksınz inanın bana 3 gb ramdan sonraki ram miktarının hiç bir getirirsi yok şimdilik eğer render programları ve çizim ile uğraşmıyorsanız.