Windows 7 Realtek Ses Sorunu.

Mustafa_G
10-01-2011, 18:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Arkadaşlar. Win7 üzerinde fazla tecrübem olmadığı için sizlere danışma gereği duydum. Bundan 2-3 ay öncesinde sistemimi Windows XP den Windows 7'ye yükselttim. Tüm güncel sürücüleri yükledim ve bilgisayarımı kullanmaya başladım. Ama bu mutlu tablo pek uzun sürmedi. Bilgisayarı açtıktan bir müddet sonra ses kendiliğinden kesilmeye başladı.İşlem merkezinde veya ses denetiminde hiçbir sorun gözükmüyor ama ses yok. Kullandığım ses codec'i Realtek ALC655. Şu anda Windows 7 için yayımlanan driverlerin en son sürümü yüklü sistemde. Sorunun nerden kaynaklandığını bilen arkadaşlar varsa yardımlarını esirgemezlerse sevinirim :=)

Saygılar,restLesscrank

Kapalı Hesap (154666)
10-01-2011, 19:10   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bilgisayarının marka ve modeli
Ses yapılandırmasının ekran görüntüsünü koyabilirsen belki yardımcı olabilirim.
Yine de hoparlör yapılandırılması seçeneklerini detaylıca kontrol et

Mustafa_G
10-01-2011, 19:29   |  #3  
OP Yeni Üye
29 mesaj

Ses yapılandırmasında herhangi bir problem yok.Yapılandırma 5+1 modunda. 5+1 ses sistemi kullanıyorum. hoparlör doldurma da açık. Bilgisayarın marka ve modeli yok. Kendim topladım kasayı. Zaten sorun xp'de olsa hallederdim fakat Win7'ye yabancıyım henüz. Muhtemelen sürücüden kaynaklanan bir problem ama çözebilen arkadaşlar varsa yardım alabilirim.

hasan0657
11-01-2011, 10:29   |  #4  
Taze Üye
9 mesaj

aynı sorunun benzeride bende var ses kartım realtek win7'yi kurdum ses çıkmıyor muhetemeleen ses kartı driveri yüklemiyor kendim manuel olarak indirdim netten ve kurdum ses çalışmaya başladı yalnız pc yi kapatıp tekrar açtığımda ekrana hata mesajı geliyor ' mesaj tam olara ses kartı konfirürasyonu iptal edildi ses kartını tekrar yükleyin diye hata mesajı veriyor ' tekrar yüklesemde bi anlamı yok hata aynen devam ediyor  bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilirmi şimdiden herkeze teşekkür ederim.

wd1001fals
11-01-2011, 11:00   |  #5  
Yıllanmış Üye
198 mesaj

Windows 7' de çok rastlanılan bir durum bu SES sorunu , Özellikle eski anakartlar driverı yüklesende sorun yaratıyor

Kapalı Hesap (154666)
11-01-2011, 15:00   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: wd1001fals  
Windows 7' de çok rastlanılan bir durum bu SES sorunu , Özellikle eski anakartlar driverı yüklesende sorun yaratı
Benim son iki yıldır yapmış olduğum araştırmalarda bu sorunun aslında donanımsal olduğu yönünde.
Yeni tip bilgisayarlarda özellikle ses kartlarında ciddi, tanımlanamayan ve kullanılmaya müsaade etmeyen özellikler olduğunu gözlemledim
Sadece windows sürümleri değil birçok linux sürümlerinde de aynı sorunu gözlemliyorum.