windows 7 satın almak istiyorum - yardım

Kapalı Hesap (113439)
04-10-2009, 21:39   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
464 mesaj

arkadaşlar orijinal windows 7 satın alacağım kardeşime hediye olarak. merak ettiğim şunlar ;
1 - 22 Ekim olarak belirtilmiş satış tarihi.. Türkiye'de 22 Ekim'de satışa çıkar mı ? Çıkmazsa ne zaman satılacaktır ?

2 - Güvenli birşekilde nerden satın alabilirim ? teknoloji marketlerden mi yoksa internetten mi almalıyım ?
bazı teknoloji marketler teşhir bilgisayarlarına windowsu yükleyip, tekrar kutulayıp satıyorlarmış güya bunun doğrulugu var mıdır ?

3- Ultimate fiyatı çok fazla geldi malum 250 dolar, homepremıum alsam idare eder mi ? aralarında çok büyük fark var mıdır ? bir karşılaştırma tablosu önerebilir misiniz ..

teşekkürler .

Mustafa@PC
04-10-2009, 21:44   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

1- Evet, 22 Ekimde alabilirsiniz.

2-İkisinden de alabilirsiniz. Burda güvenirlilik seviyesini alma yöntemi değil alınan yer belirler...

3-İki sürüm arasındaki tek fark Bitlocker sürücü şifreleme yazılımı. Home Premium alabilirsiniz.

Banned
04-10-2009, 21:48   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Tarih değişmez, böyle bir ihtimal yok. Mutlaka çıkacaktır.

Burdan şimdiden spariş verebilirsiniz %100 güvenlidir.

Ev kullanıcıların için home premium ile ultimate arasında değişen birşey yok. Her halukarda home premium öneririm. Ayrıca 22 ekimi beklerseniz OEM sürümlerde satışa çıkacaktır ki onlar çok daha ucuz olacakır.

Kapalı Hesap (113439)
04-10-2009, 21:58   |  #4  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
464 mesaj

ha bir de onu soracaktım unuttum , sayın khramn bu OEM ile Kutulu ürün arasındaki farklar nelerdir bir açıklığa kavuştırabilir miyiz ? forumda daha önce de sordum yanıt alamadım .. Hediye olarak Oem almak biraz terso olmaz mı ..

ErKaN-23
04-10-2009, 22:57   |  #5  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

normalde oem ürünler yeni bir bilgisayar için alınır ve sadece o bilgisayar için kullanılır kutulu ürünler ise istediğin makineye eski yeni farketmez hepsine kurabilirsiniz ama kutu üzerindeki tanımda yeni bir bilgisayar anakart işlemci yada ram ile birlikte satılır ibaresi var bana sorarsan alıp kur sadece oem ürünü birşey olmaz

Son Düzenleme: ErKaN-23 ~ 04 Ekim 2009 22:57
Banned
04-10-2009, 23:55   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Oem tek bilgisayar içindir. İlk hangi bilgisayara kuruldu ve etkinleştirildiyse o bilgisayara lisanslanır.Sadece o bilgisayarda kullanılabilinir ve belirli oranda donanım değişikliğinden sonra artık o bilgisayardada kullanamazsınız.   İki yılda bir işletim sistemi üretildiği ve donanım ların ömrünün hayli uzun olduğu düşünüldüğünde oem oldukça mantkıklıdır.

Kutulu diye tabir edilen ürünler özgürdür aynı anda sadece bir bilgisayarda kurulu olmak şartı ile istediğiniz zaman istediğiniz bilgisayara kurabilirsiniz.

Xp de kutulu windows, vistada oem en mantıklı tercih olacaktı. 

Anakart ve işlemci değişmediği sürece oem ürünü kullanırsınız.