Arkadaşlar iyi günler. Windows 7 Ultimate 64bit sp1 kurdum ve gerekli tüm uyumlu driverlarınıda bulup güzel bir şekilde kurdum, sistemde gayet stabil çalışıyor. Ve bir nokta dikkatimi çekti;
oda herkesin windows 7 64 bitte ortak sorunu haline gelen 'ram tüketim olayı'.
şöyle ki: daha yeni format atılmış bir sistem bomboşken nasıl olurda 1gb ram tüketir? Kullandığı birşeyde yok ki?
ara sıra svchost.exe biraz artıyor ama sonradan düşmesine rağmen ram tüketimi 1gb'nin altına inmiyor.
CPU ile ilgili fazla bi şikayetim yok. Ara sıra servisler nedeniyle artıyor ama gene düşüyor. Ama ram, güvenli modda bile 900mb civarında çalışıyor. Windows 7 ultimate 32 bit kullanan arkadaşımın sistemi çoğu kaale değer uygulama açık olmasına rağmen 400mb ü neredeyse geçmiyor bile. 64 bit kurulu olan arkadaşım da mevcut ve onun sistemide boşta en fazla 400,500mb arasında çalışıyor. Yani 64 bitlere has bir durum olamaz bu. Sorun nedir arkadaşlar? Tamam 32 bit ile 64 bit arasında ram tüketim farkı olur ee hadi 2 katı olsa bile benim sistemin en fazla 600mb ile çalışması gerekiyor. %200 fazlalık fazla! Başka bir windows 7 ultimate 64 bit dvd si indirip tekrar mı format atayım? Halbuki elimdeki DVD'de baya sağlamdı [sm=icon_smile_screwy.gif]