benim bilgisayarımda orjinal 32 bit windows 7 ultimate var ama 64 bite geçmeyi düşünüyorumda şunu sormak istedm 64 bit için uğraşmaya filan değermi çünkü indiricem netten
32 bit ve 64 bit arasında çok uçuk farklar varmı varsa nelerdir
benim bilgisayarımda orjinal 32 bit windows 7 ultimate var ama 64 bite geçmeyi düşünüyorumda şunu sormak istedm 64 bit için uğraşmaya filan değermi çünkü indiricem netten
32 bit ve 64 bit arasında çok uçuk farklar varmı varsa nelerdir
32 bitle 64 bit arasında dağlar kadar fark var 1. si 64 bit daha hızlı 32 bitten
ama pat deyincede 64 bite geççilmiyor 64 bitin kurulacağı sistem en aşa 3 veya 4 gb rem taşımalı
Windows'un 64-bit sürümleri, 32-bit Windows. sürümlerinden daha fazla bellek kullanır. Bu, işlemleri bellekten içeri ve dışarı takas etme süresini, söz konusu işlemlerin daha fazlasını sabit disk yerine rasgele erişim belleğinde (RAM) depolayarak en aza indirir. Bu da genel program performansını arttırır
(alıntıdır)
bilgisayar baya iyide çok fark varmı 32 ile 64 arasında onun için sordm format atarkan eski dosyalarm silinmez dimi
64 bit'e geçmenizi ben de tavsiye ederim. Ama bir dakika!.. Bilgisayar donanım bileşenlerinizin 64 bitlik sürücüleri elinizde var mı? Eğer yok ise bu sizin için büyük bir sorun olur. 64 Bitlik sürücü eksikliğiniz var ise yeni sistem kurmadan önce intirnetten bu sürücüleri edinmeniz gerekir.
Bir seyi sormak icin önce zahmet edipde donanim hakkinda bilgi verde arkadaslar yazsinlar.
Ram nedir, sistem senin icin iyide bizim icin iyimi yardim istiyorsunuz yazmaya üseniyorsunuz
64 bit'e geçiceksen en az 4gb ramin olması gerek , tabi ekran kartı vs bileşenlerinde yetmesi gerek (:
64 bit ile 32 bit kıyaslamayalım şayet bilgisayarına güveniyorsan hi durma geç ilk zamanlarda programlar 64 bit desteklemiyordu ama artık 64 biti düşünerek hareket ediyorlar performansa gelince bir dosya kopyalamayı dene örneğin c: den d: ye göreceksin farklı ben 32 bitte 10 -12 mb le kopyalarken 64 bit 30 dan aşağı inmiyor...
64 bit i tavsiye etmem :/
çünkü hiç bir programla uyum sağlamıyor.
ben 2 gb ram ile kurdum