Windows 7 Ultimate İçin Xp Modu

yucell
29-11-2009, 16:01   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Merhaba Arkadaslar Bu gun silere Windows 7 nin Professional ve Ultimate Versiyonlarında Gelen Bir Özellikten XP MOD dan bahsedeceğim İsterseniz Önce Xp Modu Bir Tanıyalım ?

Windows 7'nin çıkışıyla birlikte önceden vaat edildiği gibi Windows Virtual PC'nin 7. sürümü ve bu platformu baz alan Windows XP Modu'nun final sürümü indirilmeye sunuldu.Son kullanıcıdan ziyade orta ölçekli firmalara hitap eden Windows XP Modu, Windows 7 altında yeni işletim sistemiyle tamamıyla uyumsuz uygulamaları sanal XP altyapısı kullanarak çalıştırmak mümkün. XP Modu'nun özel tarafı sanal XP sistemine kurduğunuz uygulamalara direkt Windows 7 başlat menüsünden ulaşabilmeniz ve Windows 7 uygulamalarıyla yan yana çalıştırabilmeniz oluyor. XP Modu, Windows Virtual PC 7 ve lisanslı bir Windows XP Professional kopyasından oluşuyor ve sadece Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerine sunuluyor. Buna karşın Windows Virtual PC'nin yeni sürümünü istediğiniz Windows 7 sürümüne yükleyebilirsiniz.

evet xp modu az d olsa tanıdık şimdi bunu bilgisayarınıza nasıl indirirsiniz onu görelim öncelikle
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

bu siteye girdikten sonra 3. adımda Win 7 işletim sisteminizi ve ardından da dilinizi seçiyoruz karsımıza iki adet seçenek geliyor Windows Xp Mod  ve Windows Virtual Pc Bu iki programı da üstüne Tıklatark Bilgisayarımıza İndiriyruz Once Winows Virtual Pc Yi ve Arındn da Win Xp Mod U kuruyoruz Böylece Bilgisayarımız Artık Onceden Xp de çalısıp Win 7 de çalısmayan Programları da Çalıstırmaya Uyumlu Hale Gelmiş Oluyor

Teşekkürler
Emğe Saygı Lütfen

Kapalı Hesap (135391)
29-11-2009, 16:21   |  #2  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Ya vistaya böyle birşey yapamazmıyız ?

yucell
29-11-2009, 16:48   |  #3  
OP Üye
63 mesaj

Vistada Bu Ozellik Bulunmuyor Maalesef zaten win 7 yi wistadan ayıran en onemli özelliklerden birisi de buydu :)

sinan354
29-11-2009, 17:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
533 mesaj

Yeni bir windows sürümü çıkarıyorsan eski programlarla uyumluluğu sağlayacaksın.eğer xp mode kullanılıp birçok uygulama bu yöntemle çalıştırılacaksa şirketler neden win7 ile uğraşsın ki?kurar xpsini bi daha arkasına bakmaz.kaldı ki bu xp mode kullanılabilmesi için virtual pc destekli işlemci lazım.o tür işlemciler de hem üst düzey hem de yeni işlemcilerde mevcut.yani şirket bilgisayarlarında buna uygun özelliklerin az olacağı kanısındayım.bu azınlıkta olan yeni işlemciye sahip bilgisayarlarda da en azından vista yüklü olma ihtimali daha yüksek.zaten bi ton para verip vista lisansı almış birine 2-3 sene hadi bakalım win7 dediğin zaman ve bunu Türkiye de faiş fiyattan satarsan karşılığını alamazsın.hele ki bir de ultimate,professional gibi yüksek fiyatlı sürümlerde sunarsan iyice işleri zorlaştırmış olursun.

Son Düzenleme: sinan354 ~ 29 Kasım 2009 17:31
WhiteHawk
29-11-2009, 17:37   |  #5  
WhiteHawk avatarı
Üye
71 mesaj

XP Mode pek kullanışlı değil.XP de çalışan bazı oyun uygulamaları win7 xp mode da çalışmıyor.

WhiteHawk
29-11-2009, 17:37   |  #6  
WhiteHawk avatarı
Üye
71 mesaj

XP Mode pek kullanışlı değil.XP de çalışan bazı oyun uygulamaları win7 xp mode da çalışmıyor.

yucell
29-11-2009, 17:51   |  #7  
OP Üye
63 mesaj
Alıntı: sinan354  
Yeni bir windows sürümü çıkarıyorsan eski programlarla uyumluluğu sağlayacaksın.eğer xp mode kullanılıp birçok uygulama bu yöntemle çalıştırılacaksa şirketler neden win7 ile uğraşsın ki?kurar xpsini bi daha arkasına bakmaz.kaldı ki bu xp mode kullanılabilmesi için virtual pc destekli işlemci lazım.o tür işlemciler de hem üst düzey hem de yeni işlemcilerde mevcut.yani şirket bilgisayarlarında buna uygun özelliklerin az olacağı kanısındayım.bu azınlıkta olan yeni işlemciye sahip bilgisayarlarda da en azından vista yüklü olma ihtimali daha yüksek.zaten bi ton para verip vista lisansı almış birine 2-3 sene hadi bakalım win7 dediğin zaman ve bunu Türkiye de faiş fiyattan satarsan karşılığını alamazsın.hele ki bir de ultimate,professional gibi yüksek fiyatlı sürümlerde sunarsan iyice işleri zorlaştırmış olursun.

öylediklerinde haklısın ancak yeni bir işletim sistemini yazarken insanlar farklı kodlama sistemiyle yazıyorlar zaten eskiyl uyumsuzlugu bu yuzden oluyor yani daha da detaylı söyliyecek olursak insalar eski versiyonlardaki bir takım eksiklikleri gordugunden dolayı birşeyleri geliştirip yenisini çıkartma ihtiyacı duyuyor yoksa adam zaten win 7 yi çıkartmaz xp den devam ederdi direk :)

melen
29-11-2009, 19:01   |  #8  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Zâten verilmişti.
Virtual PC'de her İS'i yükleyebilirsiniz.

Trojan_09
29-11-2009, 20:33   |  #9  
Yeni Üye
47 mesaj

xp mode ismiyle evet sadece win 7 de var fakat bu tür programlarla istediğiniz işletim sistemiyle birlikte başka bi işletim sistemi kurabiliyorsunuz

yucell
30-11-2009, 01:13   |  #10  
OP Üye
63 mesaj
Alıntı: HP-Tubos Melen  
Zâten verilmişti.
Virtual PC'de her İS'i yükleyebilirsiniz.

konular aasında bulamadıgım için açmstım

TRABZONLU
14-12-2011, 22:32   |  #11  
Taze Üye
13 mesaj

XP MODU HAKKINDA VERDİĞİNİZ BİLGİLER GÜZEL AMA YETERLİ DEĞİL. 
BENİM SİZE SORMAK İSTEDİĞİM BAZI SORULAR OLACAK.
İŞLETİM SİSTEMİM WİN 7 ULTİMATE
FAKAT DONMANIM YETERSİZLKİĞİ NEDENİYLE XP MODUNU KULLANAMIYORUM.
BU NEDENLE DE ÇİFT İŞLETİM SİSTEMİNİ TEK HARDDİSKE KURMUŞ BULUNMAKTAYIM. 
FAKAT BU DURUM WİN 7 DE PROBLKEM OLUŞTURMAZKEN XP DE YAVAŞLAMA HATTA DONMALARA NEDEN OLUYOR. ÜSTELİK ÖNCE XP SONRA WİN 7 KURDUM.
 ŞİMD, BENİM BU SORUNDAN KURTULUP XP MODUNU ETKİN KULLANABİLECEĞİM BİR DONANIMA İHTİYACIM OLDUĞUNU BİLİYORUM FAKAT NEYE İHTİYACIM OLDUĞUNU BİLMİYORUM. 
DONANIM GEREKSİNİMLERİNİ DE AÇIK OLARAK BELİRTİRSENİZ ONA GÖRE BİR YÜKSELTME SEÇİMİNE GİDEBİLİRİM.