selam arkadaşlar benim harddiskim 160gbtı tı diyorum çünkü bu windows 7 3-4 kere kurdukdan sonra hep azalma oldu en son 153gb indirdim harddiskim durumunu tarattim herhangi bir soruna raslanmadi format atarken önce biçimlendirip sonra siliyorum ve her formatta gb azalıyor sorunum ne olabilir acaba ...
windows 7 ve hard disk sorunu
O Windows 7'den kaynaklanan birşey değil. Hangi işletim sistemini kurarsanız kurun değişmeyecektir. Donanım üreticileri 1 MB = 1000 KB olarak hesaplarlar. Windows ise 1 MB = 1024 KB olarak hesaplıyor. Fark bundan kaynaklanıyor. Bütün depolama birimleri için durum öyledir.
eskiden ilk formatlarımda tam gözüküyordu hatta bundan öncekinde 155di en son formatta 153gb indi sorunum o
Arkadaşım suan kullandıgın işletim sistemi ve azalma olmadan kullandıgın işletim sistemi nedir ? Cevap gelmedigine göre ikiside windows 7.Bak arkadaşım xp vista ve windows 7 hdd de bölüm oluşturup format çekerken bölümlere (sektör) ayırır bunada ayırma boyutu denir.Bu birim her işletim sisteminde farklı degerlerde ve farklı mb lerde yerden çalabilir.Xp de 512byte olan ayırma boyutu windows 7 de 4096kb dir.Ayrıca hdd de hata varsa bilgisayarın sürekli kitlenir ve windowsda bazı dosyaları taşıyamazsın bunlardan biri oluyorsa sektörlü bir hdd var demektir.
xp iydi xpdede aynı sorun vardi sistematik bir şekilde iniyordu hard disk şimdiki işletim sistemim win7
activite disk monitör programıyla tarattim çok iyi çıktı harddiskim badsektör değil sanırım
windows adwange sistem care unublue speed up mypc ve cccleanerle iki günde bir temizliyorum benim inme sorunum formatta format ekranında kurulumda yanı
detroit sen ne anlatiyorsun kardeşim bundan önceki sistemim xpydi önceleri hep aynıydı formatlarimda son zamanlarda buna xpde dahil win7 de her kurdugumda kurulum ekranında daha diskleri bölmeden bölüm oluşturmadan sistematik bir düşme var diyorum sen bana hesaplama anlatiyorsun en az 100 den fazla format çektim hesaplama farklıysa sabit bi oranda kalır madem farklı ben düşüyor diyorum anladın ?
detroit sen ne anlatiyorsun kardeşim bundan önceki sistemim xpydi önceleri hep aynıydı formatlarimda son zamanlarda buna xpde dahil win7 de her kurdugumda kurulum ekranında daha diskleri bölmeden bölüm oluşturmadan sistematik bir düşme var diyorum sen bana hesaplama anlatiyorsun en az 100 den fazla format çektim hesaplama farklıysa sabit bi oranda kalır madem farklı ben düşüyor diyorum anladın ?Ben sana yardımcı olmaya çalışıyorum.HDD hataları bulmaya çalışan biri değilim.Çok memnun değilsen elinden çıkar.Hatalarının sebebini bilmiyorum.Madem bukadar çok biliyorsun bizleri tersliyorsun nediye yardım istedin:?
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153549) ~ 02 Kasım 2009 16:51