Elimde hiç sistem özelliklerini bilmediğim bir kasa var ve sahipleri de bilmiyor. Babam bürosundaki bilgisayarı düzeltmemi istedi o yüzden indim de :)
Şimdi bilgisayarda Windows 7 var ilk açtığımda masaüstü açıldı sonra restart attı Platinum markalı bir bios açılış resminden sonra siyah ekranda:
Veryfing DMI Pool Data.....
Boot from CD:
A disk read error occured...
Please CTRL - ALT - DELETE...
tarzı bir yazı çıkıyor. Son iki satır tam doğru olmayabilir harfi farfine...
Forumda başka bir konuda DMI Pool Data hatasına BIOS güncelle denmiş. Fakat kasayı açmadan bulabilir miyim diye baktığımda BIOS Setup'tan W7025NMS kodunu buldum ve arattım anladığım kadarıyla MSI K8N Neo2 Platinum adlı bir ekran kartıymış. Sitesindeki driver programı bilgisayar açıldıktan sonra çalıştırıp ona göre tarayıp indirip kurmasına dayanıyor. Ben zaten bilgisayarı açamıyorum. Bu bilgisayarı nasıl düzeltebilirim? Bir de önceden bilgisayar sürekli restart atıyordu biostan sonra ben sorunun anakarttan olduğunu düşündüğümden yeni kasa toplayın demiştim ama onlar BİLGİSAYAR HASTAHANESİ diye bir yere götürdüklerinde KINGSTON markalı ve tahminimce 512 MB'lık bir rami çıkartıp bu yanmış diye vermişler. Bu bilgisayarı nasıl düzeltebilirim...