Windows 7, Vista ve Xp'den neden daha hızlı?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Vanq
23-06-2009, 01:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Başlıktada belirttiğim gibi Windows 7, Vista ve Xp'den neden daha hızlı?

Microsoft
05-08-2009, 11:06   |  #2  
Microsoft
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Microsoft’un tüketici dostu ve yenilikçi işletim sistemi yaklaşımında çarpıcı bir aşamayı temsil eden Windows 7 ile kullanıcılar, bilgisayar sistemlerini çok daha hızlı başlatabilecek ve kapatabilecekler. Windows 7’nin sunduğu yüksek sistem güvenilirliği, daha uzun pil ömrü ve daha az uyarı ekranıyla kullanıcılar zamanlarını artık çok daha verimli kullanabilecek. Kişilerin günlük yaşamında bilgisayarda gerçekleştirdikleri rutin işler, Windows 7’nin sezgisel tasarımı ve kolay erişim olanakları ile birkaç kat daha hızlanıyor. Windows 7’yi cazip kılan ve üzerinde çok konuşulması beklenen çoklu-temas teknolojisi, kullanıcının PC ekranında yapacağı birkaç parmak dokunuşuyla istediği dosyaya, bilgisayara veya cihaza saniyeler içinde erişmesini sağlıyor.
Konutlardaki PC sayısının artışıyla birlikte Windows 7 kullanıcılara yepyeni bir başka özellik daha sunuyor. Windows 7 ile gelen Home Group arayüzü, ev kullanıcılarının nerede depolamış olduklarına bakmaksızın tüm müzik, fotoğraf, video ve diğer dosyalarına tek bir noktadan erişmesine imkan veriyor. Kullanıcılar, cep telefonu, MP3-çalar benzeri taşınabilir medya cihazları, kamera ve yazıcılar gibi PC dışında kullandıkları tüm cihazlara Device Stage (Cihaz Platformu) adını taşıyan  ve kullanımı son derece kolay bir arayüzle bağlanabilecekler. Windows 7 kullanıcıları tek bir noktadan bağlanabildikleri tüm bu cihazları istedikleri gibi düzenleyebilecekler.
 
Tüketiciler geçmişe oranla günümüzde çok daha fazla sayıda dijital içeriğe erişebiliyor ve bunu yaparken PC’yi merkezi bir sistem olarak kullanmayı tercih ediyorlar. Windows 7 ile gelen “Play-to” (Oynat-Çal-Göster) özelliği, ev ağınızda yer alan cihazlardaki müzik, video ve fotoğraflara erişmenizi ve izlemenizi sağlıyor. Windows 7 işletim sisteminizdeki Windows Media Center ve Windows Media Player, çok sayıda medya formatına verdiği destekle kişisel bilgisayarınızın neredeyse evinizdeki bütün dijital cihazlara hükmetmesini kolaylaştıracak. Ayrıca Windows Media Center’ın gelişmiş arayüzü sayesinde bir TV alıcısı kartı kullanarak aboneliklerinize bağlı olarak TV yayınlarını izleyebiliyor ve kaydedebiliyorsunuz.

Kurumsal amaçlarla kullanmak için tasarlanan bazı teknolojiler de Windows 7’yi önceki sürümlerden daha performanslı yapıyor. Örneğin, bilgi işlem yöneticileri uzak bir bilgisayarda güvenilir bir oturum açmak isterse genelde şifrelenmiş VPN (sanal özel ağ) bağlantılarını kullanır. Doğrudan Erişim (Direct Access) teknolojisine sahip Windows 7 ise VPN ihtiyacını ortadan kaldırarak yöneticilerin işini kolaylaştırıyor. Windows Server 2008R2 ile gelen ve Windows 7’nin desteklediği  bu özellik PC’lere VPN bağlantısı olmadan doğrudan erişim sağlamaya yarıyor. Böylece yöneticiler güvenilir bir bağlantı üzerinden istedikleri güncelleme ve bakımları yapabiliyor.