Geçen tüm övgülerle bahsedilen windows 7 'yi yüklemeye karar verdim.Denem sürümünü indirdikten sonra kullanmay başaldığımda gördüğüm ilk izlenimler son derece olağanüstüydü.Ağır ve hantal vistanın yerine canavar gibi bir bilgisayar buldum karşımda.Her türlü peformans neredeyse 2 kat artmış.Yaklaşık 1,3 gb ramkullanan vista yerine 512 mblık ram kullanan ve görsellik ve pratiklik açısındanda çok hoş olmuş.Bilhassa bu fark oyunları oynarken son derece fark ediliyor.Ama birde wireless durumuna baktım ki yaptığım denemelerle vistanın daha başarılı olduğunu gördüm.Şöyleki notebook'um bir çubuk çekiyodu ,bu sırada ise saniyede 1-5 kb bazende baytlara düşüyordu,fakat vistayı açtığım zaman bu 5-20kb a yükseliyor.Sorun olmaması gerekir diye 3 kere hem windows 7 hem de windows Vista ile denedim,Sonucunda Vista'nın saniyede aktardığı kb daha çok çıktı.Sorunun neden kaynaklandığını anlayamadım ama,bunun windows 7 den kaynaklanan bir eksiklikten olduğunu düşünüyorum.
Windows 7 wireless'de Vista'dan daha kötü çıktı
Sanırım sorunun senin kullandığın donanımdan ya da bir hatandan dolayı olsa gerek. Ben şu anda ofisimdeki masa üstü PCde TP-link USB Wireless adaptoru ve Robotics 9108 modem kullanmaktayım ve diğer 14 bilgisayar da aynı donanımdan faydalanıyor. Herhangi bir arıza çıkmadı. Ne yavaşlık ne de başka birşey. İşetim sistemi: Windows 7 64 bit (5 pc de kurulu)
Hangi program ile hız ölçümü yaptığın.. Hangi driverlerin yüklü olduğunu firewall yada antivirüs yüklümü. gibi etmenler devreye giriyor.
aslında ilginç bir durum donanımsal problemler olabilir ?
Ama saten bu tarz şeylerde bu normal neticede Wireles pcmanın dedıgı gıbı yaklas modeme xD
arkadaş onunla ilgisi hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç yok senin modeminde veya wireless donanımından kaynaklanıyordur
Windows 7 32 kullanıyorum sorunsuz vista yüklüydü sorun hiç bitmiyordu xp geri dönmüştüm ama Windows 7 ye yükseltince bu sorunlardan kurtuldum....................................
Kardeş, yazını tam okumadım ama senin sorununun ne Vista ile ne Windows7 ile ne de bilgisayarın ile. Asıl sorun bu ülkede yaşamamız. Eğerhızlı internet istiyorsan Japonya'ya gitmen lazım. Çünkü en hızlı ve enucuz internet orada. Şu kriz bahanesini uydurmamış olsalar ve gidincebana iş vereceklerini bilsem 1 dakika bile düşünmem hemen giderim. Buülke iyice geri gitmeye başladı zaten, benim içinde biraz değişiklikolurdu. Biraz sabredebilirsen eğer Ekim ayının sonuna doğru TuneUp Utilities 2010 çıkacak onu yüklersen biraz faydası olabilir ve dns numaralarını değiştirip bir dene "Opendns". Sürücüleri güncellemeyi deneyebilirsin. Wireless modeminin hattına telsiz telefon bağlıysa eğer bu şekilde bir sorun olabilir. Bir de şunu dene komut istemini yönetici olarak aç ve şunları yazıp bilgisayarını yeniden başlat : "c:\netsh winsock reset" yazıp enter'a bas. Sana kolay gelsin. İnternet'ini kullanan başkaları olabilir. Eğer modem senin ise wireless bağlantı şifresi koyarsın başkaları kullanmaz.
Laptopumda Vista home basic yüklüydü. Şu an ultimate 64bit ve Win 7 kullanıyorum. Vista genelde açılışta bağlantı sorunu yaşıyor yada birden bağlantı çok düşüyor ve kopuyor. Win 7 de hiç problem yaşamadım. Ne açılışta nede sürekli kullanımda. Elimde dlink usb wireless adaptör de var ve vista kullanırken bunu kullanmaya niyetlenmiştim sürekli kopma nedeniyle ama win 7 sorunsuz bağlandığı için donanımsal problem olmadığını anladım. Win 7 oem paketler satılmaya başladığında kesinlikle paraya kıyıp alacağım.
BENCE SORUN DRİVER OLSA GEREK DAHA TAM HAZIR DEİL DRİVER LAR .
LAPTOP KULLANIYORUM XP DE EKRAN EN UFAK KARELENME YOK ANCAK W7 GEÇTİĞİMDE SON DRİVER İNDİRMEME RAĞMEN EKRANDA KARELENME OLDU İLERLEYEN ZAMANLARDA BU SIKINTILAR AŞILIR BENCE.
XP 4 KERE PİYASAYA SÜRÜLMÜŞTÜ W7 BUNA DUR DİYECEK KADAR İYİ TASARLANMIŞ DURUMDA AZ SABIR YETERLİ OLUR.
Merhaba,
Bende Windows 7 kullanmaktayım,TTNET'in net paketlerinden birindeyim.Kablosuz(802.1) ağ kullanıyorum.Modemle aramda bir duvar ama yine de sinyal az geliyor(modemim iyi değil).Speedtest.net'de bir hız testi yaptığımda hızım 6.74 mb/s çıkıyor.Üstelik sinyalim iyi değilken.Windows 7'den herşeyiyle çok memnunum.Wireless sisteminde de problemim yok.
arkadaşlar windows 7 de notbookumda wireless çalışmıyorr fakat vistada çalışıyorr windows 7 de wireless i açtığımda bilgisayar donuyoar hiçbir şekilde düzelmiyo kapatıp yeniden açman gerekiyorr microsoft benim pc nin driver ını desteklemiyor sanırım her yolu denedim fakat wireless i açıyorum 1-2 dakika içinde kilitleniyor bilgisayar anlam veremiyorum
yani şu kurmayalımmı diyorsun emrah krdeşim peki vistadaki driver uyum sağlıyor diyorlar doğru mu?
bir şu an çıkan wndows7 sürümü full mu?
Evet donanımsal bir sorun olabilir sende .
Bilgisayarla ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. Birde senin modemden kaçak bağlananlarda olabilir şifreleme şart.
arkadaşın dediği doğru windows 7 wireles de çok kötü xp ondan kat be kat iyi. bende komşumun wirelesinden kullanıyorum ortağız evlerimiz karşılıklı xp de çok iyi çekerken windows 7 de çok kötü bazen hiç çekmiyor. sadece wireles i sorunlu 7 nin. bende bu yüzden bilgisayarıma 2 işletim sistemi kurmak zorunda kaldım biri xp diğeri 7. internet kullanacağım zaman xp ye geçiyorum. şu an beni xp ye bağlayan sadece wireless. windows 7 de bu sorun hallolursa xp yi kaldıracağım.
arkadaşın dediği doğru windows 7 wireles de çok kötü xp ondan kat be kat iyi. bende komşumun wirelesinden kullanıyorum ortağız evlerimiz karşılıklı xp de çok iyi çekerken windows 7 de çok kötü bazen hiç çekmiyor. sadece wireles i sorunlu 7 nin. bende bu yüzden bilgisayarıma 2 işletim sistemi kurmak zorunda kaldım biri xp diğeri 7. internet kullanacağım zaman xp ye geçiyorum. şu an beni xp ye bağlayan sadece wireless. windows 7 de bu sorun hallolursa xp yi kaldıracağım.