arkadaşım aynısı olmaz bak ekran kartın onboard olduğu için sistem belleğinden kullanıor ekran kartın nekadar bellek kullanıosa okadar düşük gözükür sistem belleği tamammıekran kartları ram'den bellek alıcağı zaman belli bir yüzdeye göre alır. yani ram'in ne kadarsı onun ayarlanmış %desi kadar alıcaktır. dolayısıyla hem ramin hemde ekran kartı belleğin artar.
windows 7 x64 bit 3,24 gb ram kullanıyor!!!
@HP-Tubos Melen güzel demişsin ama hangi parayla alacam:))
DC Orange red yellow white blue purple
Output +3.3V +5V +12V -5V -12V 5Vsb
Max 20A 180 23A 0.5A 0.5A 2.5A
psu everest 450w... his 1 gb 128 bit 4670 almayı düşünüyorum veya sistemi kopmle değiştircem
güç kaynağı ve kasayla birlikte o zama his 4870 almayı düşünüyorum veya 4850
eski ramlarim 2*1 800 mhz... o zaman kullanılabilir ram 2 gb olarak gözüküyordu.. ekran kartı
ram dan kullanıyorsa o zaman neden kullanmadı..
bence başka bişi var çünkü 32 bit ve 64 bit kurulu... ikisindede aynı şeyi gösteriyor.. kurduğum
sistemle alakalı veya ayarlarla ilgili bişi olabilir
onboard ekran kartına ayrılmış olmalı onboarddan ramdan çekecek tabi. benim ekran kartım var bende tam gösteriyor 64 bitte...
birde performans arttırmak için sanal ram uygulamasına dikkat ederseniz 4090 yazın en yüksek yoksa tanımaz 4096 ondan kabul etmiyor
onboard ekran kartına ayrılmış olmalı onboarddan ramdan çekecek tabi. benim ekran kartım var bende tam gösteriyor 64 bitte...peki 8 gb ram takarsam ne yazacambirde performans arttırmak için sanal ram uygulamasına dikkat ederseniz 4090 yazın en yüksek yoksa tanımaz 4096 ondan kabul
@osmanhasimcan dediğin gibiymiş arkadaşım 4096 yazınca sıfırlanıyor ama 4090 yazınca bişi olmuyor peki 8 gb ram takınca ne yapacaz...
bu sefer 5 gb ram taktım ama hala 3,24 gb kullanılıyor...
[URL=http://img3.imageshack.us/i/rammm.jpg/][/URL]
arakdaşım onu daha önce yaptım ama olmadı.. sistemle alakalı bi sorun var sanırım ama çözemedim hala aynı hdd de 32 bit sistem olduğu için mi sorun veriyorvalla yukarlarda bi yerde bi arkadas bios ayarlarından öneri yapmıştı 32-64bit mod seçimiyle ilgili ona bi bak derim. çünkü baska bi yolu yordamı yok normal şartlarda artık...
bios baktım biraz ama 32-64 bit mode gibi bi şey çıkmadı...
bu konuya denilcek bişey yok : )
valla sorunun çözümünü merak ediyorum..
Aynı Problem Bendede Var Anakartımın Markası
Foxconn G31MX-K Banada Bıosu Indırebılcegım Bır Lınk Verırmısnız
Bırde Bıos Guncelleme Sırasında Elektrıkler Fılan Kesılırse BIlgısayara Elvedamı Etmem Gerekır Yoksa Bır Kurtulsu Varmı ?
kurmuştum daha önce link için tşk
Aynı Problem Bendede Var Anakartımın MarkasıAnakartınızın sitesine girp bulabilirsiniz. Foxconnchannel
Foxconn G31MX-K Banada Bıosu Indırebılcegım Bır Lınk Verırmısnız
Bırde Bıos Guncelleme Sırasında Elektrıkler Fılan Kesılırse BIlgısayara Elvedamı Etmem Gerekır Yoksa Bır Kurtulsu Varmı ?
Kurulum Esnasında Bır Problem Yasarmıyım Sonucları Ne Olur ?
Kurulum Esnasında Bır Problem Yasarmıyım Sonucları Ne Olur ?Açıkçasıben kahin değilim, elektrikler kesilirse -ki %90 kesilmez- ve siz deBIOS kurtarmayı bilmiyorsanız anakart tamire gider. Yok ama benim gibi Casper bilgisayarı MSI'a çevirebilecek kadar çılgın isenizgüncelleeybilirsiniz. Sürüm notlarına bakarak adaraki farklarıgörebilrsiniz. Unutmadan: Disket kullanmayın, Windows üzerinden degüncelleyebilirsiniz.
bende gigabyte M61PME S2 AM2 anakart var 8 GB'a kadar ram destekliyor ekran kartım geforce 9600 gso 512 mb ddr3 onboard değil daha önceden 4 gb ram in hepsini kullanıyordu gigabyte'ın sitesinden AM3 cpu destekleyen biosa güncelledim şimdi kullanılabilir miktar 3,25 gb diyor bir önceki biosa dönüyorum bu sefer 3,50 gb görüyor biosa baktım ram ile ilgili bir ayar göremedim.
ya bios ta 32 bit mode ayarlı yada ekran kartın onbord
bende gigabyte M61PME S2 AM2 anakart var 8 GB'a kadar ram destekliyor ekran kartım geforce 9600 gso 512 mb ddr3 onboard değil daha önceden 4 gb ram in hepsini kullanıyordu gigabyte'ın sitesinden AM3 cpu destekleyen biosa güncelledim şimdi kullanılabilir miktar 3,25 gb diyor bir önceki biosa dönüyorum bu sefer 3,50 gb görüyor biosa baktım ram ile ilgili bir ayar göremedim.İşletim sistemi kaç bit?