Windows 7 x64 yeni pencerede donma sorunu.......

wolwex
03-08-2010, 22:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Öncelikle tüm chip forum üyelerini selamlar yapacakları yardımlardan ötürü şimdiden teşekkür ederim (:

Soruna geçmeden önce pcnin donanımı ve genel yapısı hakkında bilgi vereyim->
Lenovo Thinkpad serisi SL500 modeli
CPU: P8600 2.4 GHz
RAM: 3Gb
GPU: NVIDIA 9300m GT
HDD: 250 Gb

Soruna gelince yaklaşık 9 aydır windows 7 kullanıyorum ve son iki güne kadar böyle bir hata almadım, windows ta istisnasız tüm tarayıcılarda upload yapmaya çalışırken, editör, ofis, müzik çalar ve film oynatıcı programlarında da dışardan dosya aktarımı(import) yaparken kimisinde dosyayı tıklar tıklamaz kimisinde aç der demez fare işaretcisi dahil tüm masaüstü kilitlenip kalıyor. Sorunla ilk defa nete fotoğraf upload ederken karşılaştım ve Kasperskydan şüphelenip pc den kaldırdım ve yerine bitdefender kurdum açıkcası kaspere göre bir nebze daha toleranslı ama sorun hala tüm programlarda sürüyor ve şunu belirteyim herhangi bir mavi ekran yada hata almadan oldu bunlar-):

Tekrardan yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

LooneLyTunes
03-08-2010, 23:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
343 mesaj

Ekran Kartında Sorun Olmasın Ya Da Ramler Virüste Olabilir..

xmentr
04-08-2010, 00:00   |  #3  
Üye
65 mesaj

arkadaşım senin durum normal sayılır. 9 ay formatsız bir bilgisayar için iyi bir süre tabi sık program kurup kaldıran, sistemle çok oynayan biri için. Sana tavsiyem temiz bir Win7 cd ile 32 bit kurman. Tabii olmazsa olmaz dediğin birdaha kurmakla uğraşamam dediğin programlar dosyalar yoksa. Bütün bunları neye dayanarak söylüyorsun diyeceksin. Seninkine benzer bir sistemim var bende 64 bit kullanıyorum. 32 bit de kullandım kendi sistemimde 32 bit de daha iyi verim aldığımı düşünüyorum. 
Tavsiye iki : Bu dediklerinle uğraşmam diyorsan. Sistemindeki tüm kurulu güvenlik yazılımlarını varsa kendi kaldırıcıları ile kaldır. Güzel bir kayıt defteri temizliği yap. Microsoftun antivirüs programını kur. ( inan hem hafif, hem ideal, hemde boyutu küçük.) En sonda disk denetimi (c diskine ) ve disk birleştirme yap. bu şekilde perfonmansında bir iyileşme sağlarsın ve buda senin donma problemini biraz açar.

wolwex
04-08-2010, 00:14   |  #4  
OP Taze Üye
7 mesaj

açıkcası bende formatlamanın zamanının geldiğini düşünüyorum ama onlarca program döküman proje  gözümde çok büyüyor ve bunları yedeklemek için bir ortamım bile yok şimdi de aksilik tüm kısayolların ikonları kayboldu kafayı yememek elde değil

xmentr
04-08-2010, 00:51   |  #5  
Üye
65 mesaj

dostum sorum belki ramdedir. bir ram testi yap. bunun için başlat a tıkla arama satırına mdsched yaz. Karşına windowsun ram testi aracı çıkacak. o programı çalıştırdığında sana yeniden başlamak için soracak. kaydetmen gereken birşey varsa kaydet tüm pencereleri kapat ve proramın sorusuna evet de. Bilgisayar yeniden başlayacak. Ram testi otomatik başlar ve bitince bilgisayar yeniden başlar. Yeniden başlayınca sağ altta saatin orda ram test aracı sana sonucu uyarı baloncuğu olarak gösterir tabi varsa yoksa sorun yok diyor. Yada bekler başında aracın çalışmasını izlersin buda bir yol. Yaklaşık  5 dakika kadar sürüyor. Sen bir müdahale yapmıyorsun windows kendi bakıyor duruma. İstersen bir dene. Artı masa üstünde o kısayolların kaybolması filan bendede oluyordu. İnan format zil çalıyor. 32 bit kur derim yinede.Bir not daha masa üstünde çok fazla kısayol dosya filan bırakma bunlar senin benin gibi vasat pc lerde bir müddet sonra böyle donma gibi garip şeylere yol açabiliyor. Birde fazla kurcalamak lazım pc yi. Fazla program yükle kaldır yapmamak lazım. Daha iki gün oldu format atalı sırf merakım  yüzünden bugün birkaç şey denedim. Sonuç Pc de enteresan hatalar görülmeye başladı ama tüm programları kurmak ve güncelemek 7-8 saatime sebep olduğu için format atamıyorum. İnat ettim iyice sistem bozulana kadar atmayacam format.:)

wolwex
04-08-2010, 17:31   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

Dediğin gibi ram testini yaptım her hangi bir sorun gözlenmedi ve kısayollar için sistem geri yükleme yaptı bu şekilde eski hallerine geldi ve en son olarak eset smart security trial versiyonunu kurdum bakalım o nasıl bir performans göstericek şimdiden kasperin ve bitdefenderin bulamadığı 6 tehdit yakaladı eğer işe yararsa yarın lisans alıcam asıl soruna gelince onun hakkında hala bi bilgim yok aslına bakarsan tekrar kitlenmesinden korktuğum için upload yada import yapmıyorum ama deneyince buraya yazarım(:

wolwex
04-08-2010, 17:59   |  #7  
OP Taze Üye
7 mesaj

ve sonuç yine aynı muhtemelen explorer. exe den dicem ama ben sistemi ilk kurduğumda onların yedeğini almıştım ve geri yükledim yine aynı yine aynı

xmentr
05-08-2010, 02:18   |  #8  
Üye
65 mesaj

yedek işiyle hiç uğraşma bence çünkü hangi programla yedeklersen yedekle (win 7 nin kendi programı dahil) tam bir verim almak bence mümkün değil. Üretici firmanın fabrika ayarı imajı ise o başka. Fakat benim anladığım bu yedek senin kendi oluşturduğun. Neyse Sonkez bence birde advanced system care veya tune up tarzı bir programla windosu optimize et ( bu programmların tek tıkla optimasyon özelliği var). Lakin ben bunların pek fayda ettigini kendi kullanımımdan görmedim. Bence faydadan çok zarar veriyorlar. Genede denebilir. Asıl tavsiyemse şöle korsan olmayan sha1 değerleri tutan bir Win7 32Bit cd ile açılışta boot ederek temiz bir format atmandır. Cevap biraz gecikti bende temiz bir format operasyonu gerçekleştirdim ondan. 

wolwex
05-08-2010, 13:47   |  #9  
OP Taze Üye
7 mesaj

Sana o zaman geçmiş olsun derim artık benim de format atmam lazım :(, yedeklemeye gelince daha önce eskittiğim 6 bilgisayarımdan tecrübeli olduğum için tecrübeli olduğum bilgisayarın çalışmasına engel olucak virüs bulaştığında ilk saldıracağı yaklaşık 20-30 tane sistem dosyasının yedeğini aldım işe yaradı mı diye sorarsanız yaradı bi kaç kez hayatımı kurtardı ama bu sefer olmuyor birde win 7 64bit versiyonunu orjinal olarak aldım 32 bitlik versiyonunu gönderirler mi bilmiyorum bahsettiğin optimizasyon programlarından advanced syytem care free zaten mevcut ama tek işe yaradığı kısım gizliliği süpürme(:

xmentr
05-08-2010, 14:18   |  #10  
Üye
65 mesaj

yanlış biliyor olabilirim ama eğer orjinal satın aldıysan win7 yi sana talep etmen halinde 32 bit sürümüde göndermeliler. Tabi tam olarak emin değilim. forumda bu konulayla ilgili bilgiler vardı. Yinede doğrusunu bilen biri yardım edebilir. Umarım sorununu en kısa sürede aşarşın

wolwex
05-08-2010, 21:30   |  #11  
OP Taze Üye
7 mesaj

İş bilgisayarı olarak aldım sonra vistadan 7 ye farkını vererek upgrade istedim. Ben en iyisi araştırayım herşey için teşekkürler<

xmentr
06-08-2010, 19:30   |  #12  
Üye
65 mesaj

o zaman sana belki illegal olacak ama zaten herkesin bildiği bir şey söyleyeyim. internetten bir Win 7 tr kurulum imajı indir. dvd ye yak. Aman ha hash değerlerini mutlaka kontrol et. sonra virüslü Win 7 indirme. Zaten Win7 seialin varmış. Onu kullanarak win 7 yi aktive et.

wolwex
07-08-2010, 03:48   |  #13  
OP Taze Üye
7 mesaj

aslına bakarsan denemedim değil yalnız hepsi orjinalden kopya diye yayımlamış bir arkadaşım microsoftun sitesişnden indirebiliyorsun demişti ama aramadığım yer kalmadı artık dediğin gibi yaparım çok sağol(:

santiagoramon
12-09-2010, 00:22   |  #14  
Yıllanmış Üye
128 mesaj

Formatla pek alakalı olduğunu düşünmüyorum.Temiz Harddisk formatı ile yüklediğim Windows 7 Home Premium(x64)bendede aynı sorun var.Herhangi birsayfa açıyorum İnternet Explorer ile düzgün normal çalışıyor,fakat ne bileyim Örnek Gogle ana sayfa açtım içinden Chip arattırdım,Forum yazan yere tıkladım işte o an Explorer Beyaz oluyor,tekerlek sürekli donuyor şayet şansım varsa sayfa açılıyor ,yoksa Windows sizin için sonlandırsın mı yazısı çıkıyor....Daha önceleri bendede yoktu bu.