Windows 7: XP Mode için son nokta...

CHIP Online
02-10-2009, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Rötuşlar atıldı, test edildi ve Microsoft, büyük ses getiren Windows 7 XP Mode'a son noktayı koydu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... on-nokta_15584.html

Resimlerle: Windows Virtual PC ve XP Mode mercek altında

CHIP Online'ın Windows 7 XP Mode incelemesi için tıklayın...

Microsoft, Windows 7 için  sanal XP modunun tamamlandığını ve RTM sürümünün hazır olduğunu duyurdu. Windows XP'ye özel yazılımlarla geriye dönük uyumluluk sağlayacak bu mod Microsoft.com üzerinden Windows 7'nin resmi çıkış tarihi olan 22 Ekim'de indirilebilecek.

Microsoft'un aktardığına göre PC üreticileri XP Mode'u takvimlerinin imkan verdiği ölçüde sattıkları bilgisayarlara yükleyecek. MS "Pek çok Windows XP uygulaması Windows 7 uyumlu olacak. Bununla birlikte Windows XP Mode'u garanti olarak sunuyoruz. İş yerleri bu sayede hiçbir engelle karşılaşmayacaklarından emin olarak Windows 7'ye geçiş yapabilecekler" diyor.

Nisan ayında ilk kez duyurulan XP Mode, Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde çalışıyor. Sanal bilgisayar çalıştırdığı için ek olarak 1GB RAM'e ve 15GB sabit disk alanına ihtiyaç duyuyor. Sistemde özel bir donanımsal destek de mevcutsa bunu BIOS'tan açmak gerekiyor.

CHIP Online'ın Windows 7 XP Mode incelemesi için tıklayın...

Tüm konu: Windows 7: XP Mode için son nokta...

İzleyin: Windows XP Mode

Resimlerle: Windows Virtual PC ve XP Mode mercek altında

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows XP Mode mu? Çift işletim sistemi mi?

ahmetkürkçü
02-10-2009, 17:16   |  #2  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
809 mesaj

bence çift işletim sistemi baksanıza + 1 gb ram istiyo benim işlemci destekleseydi bile xp mode tercih etmezdim her zman çift sistem yüklerim.

Son Düzenleme: ahmetkürkçü ~ 02 Ekim 2009 17:17
crixallis31
02-10-2009, 17:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj

2 işletim sistemi kurarken restart atma gereği canımı sıktığından wmvare kullanıyorum malesef işlemcim desteklemiyor sanallaştırma teknolojisini o yüzden xp mod'u kullanamayacağım.Ben yeni işlemci alana kadar alternatif daha iyi bir yöntem bulurlar belki yada xp mod daha da olgunlaşır.

gokhan38
02-10-2009, 19:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

wn 7 yi de vista gibi hantallaştıracaklar