windows 7de yavaş format atamıyoruz xpdeki gibi. windows 7 çıktığından beri kullanıyorum dolayısıyla 1 senedir yavaş format atamadım. yavaş format atmam için ne yapmam gerekiyor sanırım boot edilebilen fdisk programlarıyla atılabiliyormuş hangi programı önerirsiniz ve nasıl kullanıcam açıkçası hiç bilgim yok yada bunun dışında başka yöntem varmıdır. xpdeyken gerek kalmıyodu o yüzden hiç merak edipte araştırmadım ama şimdi mecbur kaldım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar (en kötü ihtimal xp ile format attıp üstüne win7 kurucam ama oda çok zamanımı alcağı için uğraşmak istemiyorum)
Windows 7 Yavaş Format Atmak
yavaş format atarak ne elde edeceğini zannediyorsun çok merak ediyorum diyecem ama etmiyorum beyninin içi çürümüş kişilerin ortaya attığı saçma sapan varsayımlara kanmışsın sanırım.
Normal format ( yavaş) = format atarken aynı zamanda disk sectörlerini yüzeysel tarama yapar.
Hızlı format = disk yüzey denetlemesi yapmadan format işlemini gerçekleştirir.
hızlı format atsanda atmasanda win7 zaten sana çaktırmadan arka planda yüzeysel tarama disk birleştirmeyi yapıyor bu sebepten dolayıda yavaş format seçeneği kaldırıldı.
yavaş format atarsın sen şimdi birde inadım inat der format süresi çok uzun sürünce bas reseti sataryım ... diyeceksin tüm sektörleri yakıp rahata ereceksin sanırım.
yavaş format xp ve öncesi için gerekli çünkü sistem otamatik yüzeysel tarama ve disk birleştirme yapmıyor bu sebepten dolayıda üzerine çok aşırı veri yazılıp silinen sektörler zamanla ölüyor önlemek içinde ayda en az 1 kere disk birleştirme ve yüzeysel tarama şartı vardır.
hiç bulaşma dertsiz başınıda ağrıtma derim.
yavaş formatla hızlı format arasındaki farkı biliyorum uzun süredir yavaş format atmadığım için atmak istedim hdd'de bad sector olmuş olabilir diye chkdsk falanda yaptırmadım ama hızlı formata devam edicez sanırım çünkü fdisk olayını biraz daha araştırdım boot edilebilen fdiskler ms dos ortamında çalıştığı için fat32 sisteminde biçimlendiriyormuş ntfs yokmuş . neyse yardımın için sağol her ne kadar hakaret gibi olsada