Arkadaşlar benim windows 7 vistadan daha yavaş gibi geliyo bana:( Oturum açarken çok yavaş, yaklaşık yarım dakikaboyuncahoşgeldiniz...yazıyo :S Hizmetlerle bi ilgisi olabilirmi?Hizmetleringereksizlerini kapatan bi program varmı? Sistemim profilimdeve imzamda var.Masaüstümü,programlarımı ve başlangıçta açılan programların resmi:
Windows 7 Yavaşlık Problemi!
- 1
- 2
aynen driver ler ve virüs programından başka bişiy başlamasın yoksa sorun çözülmez
Windows 7 de servisleri kapatmana gerek yok. Kullanılmayan servisler zaten kapalı tutuluyor kullanıcı alışkanlıklarına göre. Bu kapalı servisler tetikleme olarak çalışıyor ;
Arkadaşların da dediği gibi başlatma listesindeki gereksiz programları kapatmalısın. Örneğin sadece o kullandığın dock programını kapatsan bile az da olsa o süre kısalacaktır...
ultimate çok fazla hizmet açılıo hizmetleri kapat
En hızlısı home basic en az hizmet onda çünkü xD
ultimate çok fazla hizmet açılıo hizmetleri kapatAma windows 7'de hizmetler tetiklemeyle çalışmıyomuydu??
En hızlısı home basic en az hizmet onda çünküWindows 7 de servisleri kapatmanagerek yok. Kullanılmayan servisler zaten kapalı tutuluyor kullanıcıalışkanlıklarına göre. Bu kapalı servisler tetikleme olarak çalışıyor ;Gereksiz program yok ama :( Dock'u hep kullanıyorum. Diğerleri de Avira, Realtek, NVidia, EyDSL, WLM ve leptobun kısayol tuşlarının çalışmasını sağlayanlar...https://www.chip.com.tr/forum/tri ... visler_t120221.html
Arkadaşlarında dediği gibi başlatma listesindeki gereksiz programları kapatmalısın.Örneğin sadece o kullandığın dock programını kapatsan bile az da olsa osüre kısalacaktır...
Sidebarı da kapattımSon Düzenleme: farukdgn ~ 10 Kasım 2009 22:40
tema(lar) yüklediniz mi bilgisayara ?
bilgisayarım sağ tıuş , özellikler,gelişmiş sistem ayarları,
performans altında ki Ayarlar
buradan işe yaramayan görsel efektlerin kutucuğunu kaldırın bakalım ?
yanlış yapılandırdığınız bir program var mı..önerilen ayarlarda kullanın...
başlagıçta çalıştırdığını exe uzantlı programları bulun ve masaüstüne simgesini atın..msconfig sekmesinden kaldırın bakalım normal mi açılacak yoksa yine kasacak mı ?
Neden Windows XP değil de Windows 7? İşte Windows 7'nin gözden kaçan devrimci özelliği...
Yeni bir işletim sistemine geçişte kullanıcıları gerçekten heyecanlandıracak "özel" bir özelliğe ihtiyaç vardır.
Windows 3.1'in devrimci özelliği PC'lerin 640K engelini aşmasıydı.Windows NT sunucu-istemci konseptlerini, güvenliği ve donanım tabanlıhafıza korumasını getirdi ve profesyoneller için devrim yarattı.Windows XP ev ve işte kullanılabilen, her işe yaran bir işletim sistemiolarak 95-98 serisi ile NT arasındaki uçurumu kapattı.
InstallShield Installation Information gizli klasörlerindekileri silersen ekle kaldırdan bişey kaldıramazsın ama oturum açma hızlanır.Gereksiz programları sil.Templeride temizle.
Zaten CCleaner yüklü hep yapıyorum onu. Tema da yüklü değil ama windows varsayılana döndüreyim bakalım.
Gene hoş geldiniz... de aynı süre duruyo. Ama oturumu kapat yapıp tekrar açınca hemen açılıyo.Windows açıldığında başlayan programları kapattım sorun düzelmedi. Servislerden olabilir mi?
:S Şimdide bilgisayarı kapatmaya basınca şöyle bişey çıkıyo 3 saniye kadar:
TaskWindow => Bu program bilgisayarınızın kapanmasını engelliyor.
*Vista Home Premium'u tekrar yüklesem mi ki?? :(
*Bıktım şu Windows 7'de yaşadığım sorunlardan :S
ilk yorumunuzdan başlıyorum..
windows 7, vista dan yavaşolamaz..beta sürümünde bile vista dan hızlı olduğunu kanıtlanmıştır,Chip Online..Hizmetler ile ilgisi olduğunu sanmıyorum çünkü herkes dehızlı başlayan işletim sistemi sizde niye yavaş başlasın..Saçma değilmi ?
CCleaner in yanında system care programını öneririm..Türkçeolmasının yanında bir çok özelliğiyle bulunduğu bilgisayarda gözlegörünür şekilde hız artışı olacaktır..
Hoşgeldin yazısının uzun sürmesi de , tamamiyle sisteminize yüklediğiniz,sildiğiniz programlarla alakalı olduğunu düşünüyorum..Yani siz bilgisayara windows 7 yi yükledikten sonra onlarca program kurup,sildiyseniz bu bilgisayarınızı yavaşlatabilir..Bunların da yanında işletim sisteminize crack attıysanız yada işletim sisteminizde yaptığınız bir ayar buna sebep olabilir..Örnek tune up..Bilinçsizce yapılandırdıysanız eğer bu programı ve sonrada sildiyseniz onun etkileri duruyordur halen..
Ve en önemlisi sürücüler..Ses kartınızın sürücüsünü nereden ve nasıl yüklediniz ?
Tüm sürücülerinizi sorunsuz yüklediğinize emin misiniz ?
Sürücü yüklemedim ki sadece ekran kartı. Bi de bilgisayarın ayarlarını sistem geri yüklemeden başka ilk konumuna getirebilcek bişey varmı? Ama sadece ayarları yani dosyaları falan silmemesi lazım. Tuneup kullandım ama ayarlarını okuyarak seçtim.
=>Ses kartımın driver'ının en yenisini indirdim.
=>Ekran kartı driverının en yenisini yükleyince ekranda çizgiler çıkıyo ara sıra ondan dolayı 2007 driverını kullanıyorum :( Yeni sürümü çıkarsa deneyebilirim sorunumun düzelmesini umarak
bu realtek hight definition audio driver , vestel installer suite , hp ler, nvidi a lar
sürücü değil mi ?ilginç sorun gerçekten :)
Driver_Genius programını tavsiye ederim..
Adamlar haftada bir sürücü çıkartıyor..2-3 gün evvel programla güncel sürücülerimi arayınca birşey yoktu ama şimdi :Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 12 Kasım 2009 23:11
Windows 7 uyumlu hp indirdim. Sen soruma cevap verirmisin önceki mesajdaki?
Pfff tekrar mı yüklesem Windows 7'yi Ultimate mi iyi Professional mi?
farukdgn ; windows 7 yi upgrade seçeneği ile kurup onarım yaptın mı ?
Ultimate de daha çok özellik var sabit konuda karşılaştırılması vardı ultimateye gerek yoksa home premium kullan.Fakat o sisteme ultimate gayet güzel gider.
Onarım yapmadıysan bir yap.
farukdgn, roolback adında bir program var..Araştırıp , termetiz formattan sonra yüklemeni tavsiye ederim..Yanlız dikkat et, indirdiğin yer güvenilir bir site olsun yada bilgisayarında güvenli,güncel bir virüs programı olsun..
uyumlu hp indirmiş olabilirsin ama diğerleri ?..diğerlerini kurmaman da bir nevi hata..
Format atmanı tavsiye ederim..Sistemin dengesini bozmuşsunuz sanırım, ne yaptıysanız artık orasını bilemicem..ultimate ve pro arasında ne fark varda sisteminizde fark edicek..He pro yükleyince sisteminiz süper hızda olacaktı demi , unutmuşum orasını.......
ramların dusuk ıse fazla verım alamazsın valla en az 2 gb olması lazım ben bıle full programları kurdum 900 mb yıyor ama hıc yavaslama kasma takılma yok aksıne % 50 den fazla performans artısı oldu pc de tek sorun ıntelın yapmıs oldugu drıver ... kos kocaaaaa ıntel sırketı drıver sorunu cekıyor :D ınsan sınır oluyor yaa ... yılların markası bu konuda dusuk kalıyor ... herseyı ıslwtım sıstemınden beklıyorlar onlar ıstıyorkı ısletım sıstemı drıverlara uygun yapılsın mantıkları bu . oyle bı drıver cıkarmıslarkı sankı acele ıle yapılmıs bır drıver elıne yuzune bulastırmıslar sınır oluyorum muzıgı actıgımde pc yı kıracak cınsten .
:P
düzelir düzelir..Düzeltirsin , düzeltiriz :P
ramların dusuk ıse fazla verım alamazsın valla en az 2 gb olması lazım ben bıle full programları kurdum 900 mb yıyor ama hıc yavaslama kasma takılma yok aksıne % 50 den fazla performans artısı oldu pc de tek sorun ıntelın yapmıs oldugu drıver ... kos kocaaaaa ıntel sırketı drıver sorunu cekıyor :D ınsan sınır oluyor yaa ... yılların markası bu konuda dusuk kalıyor ... herseyı ıslwtım sıstemınden beklıyorlar onlar ıstıyorkı ısletım sıstemı drıverlara uygun yapılsın mantıkları bu . oyle bı drıver cıkarmıslarkı sankı acele ıle yapılmıs bır drıver elıne yuzune bulastırmıslar sınır oluyorum muzıgı actıgımde pc yı kıracak cınsten .3GB Ram var vistada daha hızlı açılıyodu :)
farukdgn, roolback adında bir program var..Araştırıp , termetiz formattan sonra yüklemeni tavsiye ederim..Yanlız dikkat et, indirdiğin yer güvenilir bir site olsun yada bilgisayarında güvenli,güncel bir virüs programı olsun..HP'yi sildim bide gereksiz programları. Daha hızlandı sanırım. Ama benim takılma olmuyo ki sadece açılırken biraz uzun sürüyo ama sizin nasıl açılıyo bilmiyomki belki herkesin öyledir biri videoya çekip gönderebilirmi bilgisayarın baştan açılmasını?uyumlu hp indirmiş olabilirsin ama diğerleri ?..diğerlerini kurmaman da bir nevi hata..
Format atmanı tavsiye ederim..Sistemin dengesini bozmuşsunuz sanırım, ne yaptıysanız artık orasını bilemicem..ultimate ve pro arasında ne fark varda sisteminizde fark edicek..He pro yükleyince sisteminiz süper hızda olacaktı demi , unutmuşum orasını.......
farukdgn ; windows 7 yi upgrade seçeneği ile kurup onarım yaptın mı ?Onarım sfc /scannow ile aynı işi görmüyomu? Deneriz öyle değilse :) Bide nasıl onarma yapılcağını anlatırmısın?
Ultimate de daha çok özellik var sabit konuda karşılaştırılması vardı ultimateye gerek yoksa home premium kullan.Fakat o sisteme ultimate gayet güzel gider.
Onarım yapmadıysan bir yap.
- 1
- 2