Windows 7 yüklü laptopuma yedekleme yapıcam ancak sorun şu ki yedekleme yapılacak alanlar içerisinde c diskini görmüyor sadece d ve ağ bölümü çıkıyor c ye nasıl yedekleme yapacağım yardımlarınızı bekliyorum
Teşekkürler .
Windows 7 yedekleme sorunu
arkadşım yedklemenin amacı verilerin herhangi bir çökme durumunda tekrar kullanılabilmesidir
şimdi senin windows c deyse sen de yedeklemeyi c ye yaparsan bunun ne anlamı kalır ki? ;)
yedeklemeni d veya başka bi sürücüye yapacaksın çökme durumunda format atarsın veya yedeği yüklersin
arkadaşım bunun başka bir yolu varsa da saçma bir yol olur senin windows çöktü diyelim c diski formatlanması lazım yedekleme de içinde neolacak nasıl erişecen
diyosan ki bende d sürücüsü yok formatlamak da istemiyorum bi harici disk al şu sıralar baya ucuzladı hem yedekleme yaparsın hem medya dosyalarını falan yanında taşırsın hem de ekstra bi depolama alanın olur
diğer arkadaşın mesajı beni yanılttı sende d sürücüsü varmış ama harici diski yine de bi düşün derim
d sürücüsü var evet ama oraya sığmıyor dosyalar d diskini genişletmem mümkün mü peki ?
bazı programlar var ama hiç tavsiye etmem format olmadan windowsun olduğu diski bölme birleştirme sakat işler d yi genişletmeyi formatla denersen daha sağlıklı olur
illa format atmayacam diyosan sana bi harici disk şart
kur deep freeze standard 6.61 full ü format atmana gerek kalmaz
Esasına bir yolu var ;
Windows 7 altında yedekleme ve geri yükleme merkezini açıp DVD'ye(lere) sistemin görüntüsünü kopyalamak yedeklemek böylece herhangi bir durumda yine aynı yerde oluşturacağınız Windows 7 onarım diski ile sistemi açıp, DVD yardımı ile yedeği kullanırsınız.
Diğer bir alternatif yolda 3. parti yazılım kullanmak örneğin Norton Ghost yada Acronis True Image gibi...