Windows 7: Yeni bir özellik daha ortaya çıktı

CHIP Online
20-05-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Sürprizler arka arkaya geliyor: Windows 7'nin gizli bir özelliği daha ortaya çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... ya-cikti_12857.html

Resimlerle: Windows 7: Satışa bu kutularda sunulacak...

Winfuture sitesinin bildirdiğine göre yazılım devi Microsoft, Windows 7'ye Virtual Wifi (VWifi: Sanal kablosuz ağ) ismindeki yeni bir özellik ekledi. Hatta güncel test sürümü olan Windows 7 RC'de (Build 7100) bu özellik mevcut.

VWifi sayesinde fiziksel bir WLAN adaptöründe birden çok ağ bağlantısı aynı anda çalıştırılabilecek. Bu ağ bağlantıları bir yazılım katmanı üzerinden kontrol edilecek. Tüm bu süreç kullanıcıya ise sanki PC'sinde birden çok kablosuz ağ kartı bulunuyormuş gibi yansıyacak.

Bu teknoloji sayesinde aynı anda iki erişim noktası seçilip bu noktalardaki içeriklere erişilebilir. Örneğin kablosuz ağlardan biri internet erişimi, diğeri de paylaşılan dosyalara erişmek için kullanılabilir.

Ağ adaptörü üreticileri henüz VWifi'yi destekleyen sürücüler geliştirmediği için bu özellik Windows 7 RC'de pasif konumda bulunuyor. Elbette işletim sisteminin piyasaya sürülmesiyle bu durum çabucak değişecektir.

Tüm konu: Windows 7: Yeni bir özellik daha ortaya çıktı

İzleyin: XP Mode Böyle çalışıyor

Resimlerle: Windows 7: Satışa bu kutularda sunulacak...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: VWifi sizi heyacanlandırdı mı?

alicans
20-05-2009, 00:43   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

evet baya heyacanlandım.
Aynı anda 1denfazla ağa bağlanmak güzel bir duygu

Son Düzenleme: alicans ~ 20 Mayıs 2009 00:48
nonpasaran
20-05-2009, 01:15   |  #3  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

bundan mı bahsediyorsunuzAğzı kulaklarına varıyor
eğer buysa zaten vista ile de yapılabiliyorduGöz kırpma

Batıkan Doğan
20-05-2009, 01:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj
nonpasaran
bundan mı bahsediyorsunuzAğzı kulaklarına varıyor
eğer buysa zaten vista ile de yapılabiliyorduGöz kırpma
Niye ağ isimlerini karaladın? Ağzı kulaklarına varıyor

nonpasaran
20-05-2009, 02:14   |  #5  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
BatıkanDoğan
Niye ağ isimlerini karaladın? Ağzı kulaklarına varıyor
niye ki bi mahsurumu varAğzı kulaklarına varıyor

Halil Mollaoğlu
20-05-2009, 12:15   |  #6  
CHIP Online
373 mesaj

Bahsedilen özellik bu değil tabi ki.

Daha kablosuz adaptör üreticileri VWifi destekleyen sürücüler üretmemmiş, geleceğe gidip indirdiysen orası ayrı :)

VWifi ile istenilen sayıda kablosuz ağa bağlanabilecek ve bunları ister internet erişim ister sadece dosya paylaşımı için kullanılabilecek.

Herkesin merak ettiği asıl soru şu: İki-üç tane kablosuz ağa bağlanıp internet erişim hızları birleştirilebilecek mi? Fikrimce mümkün olabilir. Fakat ancak sürücüler çıktığında kesin olarak öğrenebiliriz bunu.

nonpasaran
20-05-2009, 12:40   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
Halil Mollaoglu
Bahsedilen özellik bu değil tabi ki.

Daha kablosuz adaptör üreticileri VWifi destekleyen sürücüler üretmemmiş, geleceğe gidip indirdiysen orası ayrı :)

VWifi ile istenilen sayıda kablosuz ağa bağlanabilecek ve bunları ister internet erişim ister sadece dosya paylaşımı için kullanılabilecek.

Herkesin merak ettiği asıl soru şu: İki-üç tane kablosuz ağa bağlanıp internet erişim hızları birleştirilebilecek mi? Fikrimce mümkün olabilir. Fakat ancak sürücüler çıktığında kesin olarak öğrenebiliriz bunu.

tamam benim yaptığımda tam olarak bu orada gözüken iki ayrı modeme ait internet erişimi ben bunu vista dada seven dada kullanıyorum ve evet ikisinin hızını aynı anda kullanıyorum bu iki bağlantı da 4 mb hızında ve ben saatte 2.5 gb veri indirebiliyorum yani 8 mb hızını bu iki 4 mb lik hatla yakalıyorum selamlar

Halil Mollaoğlu
20-05-2009, 13:40   |  #8  
CHIP Online
373 mesaj

Ve bunu hiçbir ek sürücü/program/ince ayar/yöntem gerektirmeden, işletim sisteminin ham haliyle yapıyorsunuz, öyle mi? Hem de Vista altında?

Haberde bahsi geçen durum VWifi'nin artık Windows ile bütünleşik olarak gelen bir özellik haline dönüşmesidir. Yukarda saydıklarımdan biriyle buna ulaştıysanız bu zaten konu dışında bir durumdur. Önemli olan Windows 7'yi yahut Vista'yı kurduğunuz haliyle bunu yapıyor olup olmamanız. Vista zaten tamamen kapsam dışında, zira bu özellik 7 için düşünülmüş. Onda bile sürücüler hazır olmadığı için mümkün değildir.

Mustafa@PC
20-05-2009, 14:09   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Güzel,çok güzel,ama hız 1 mbit olduktan sonra bunun ne faydası olur acaba...

Fattur
20-05-2009, 17:30   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Halil Mollaoglu
Ve bunu hiçbir ek sürücü/program/ince ayar/yöntem gerektirmeden, işletim sisteminin ham haliyle yapıyorsunuz, öyle mi? Hem de Vista altında?

Haberde bahsi geçen durum VWifi'nin artık Windows ile bütünleşik olarak gelen bir özellik haline dönüşmesidir. Yukarda saydıklarımdan biriyle buna ulaştıysanız bu zaten konu dışında bir durumdur. Önemli olan Windows 7'yi yahut Vista'yı kurduğunuz haliyle bunu yapıyor olup olmamanız. Vista zaten tamamen kapsam dışında, zira bu özellik 7 için düşünülmüş. Onda bile sürücüler hazır olmadığı için mümkün değildir.

Bende vista altında 2-3 tane kablosuz ağa aynı anda bağlandığımı ve ikisinin hızlarını farklı olarak kullandığımı,ayrıca birinde dosya transferi yaparken diğerinde internetten film izlediğimi hatırlıyorum..

Halil Mollaoğlu
20-05-2009, 17:40   |  #11  
CHIP Online
373 mesaj

Arkadaşlar tüm ihtimalleri teker teker saymama gerek var mı?

Bluetooth yongası üzerinden de kablosuz bağlantı yapılabilir. Yahut kullandığınız notebook'un kablosuz iletişim için kullandığı yonga melez bir yongadır. Yani wireless + bluetooth bir arada vs.

Piyasadaki tonlarca notebook'ta kullanılabilecek varyasyonların sayısını düşünün bir de.

Ve evet, birinden internete girip diğerinden dosya paylaşımı da yapabilirsiniz. İnternet hızlarını birleştirmek gibi bir durum söz konusu değildir. En azından yalın haliyle.

VWifi'nin esprisi tek WLAN adaptörü, çoklu bağlantıdır (2-3 tane ile sınırlı değil)